Meddelande: "Osäkert Wi-Fi upptäckt"

Norton Device Security-produkten har nu en ny funktion som informerar dig om Wi-Fi-nätverket är säkert. När enheten ansluter till ett Wi-Fi-nätverk söker Norton-produkten automatiskt efter den krypteringsnivå som används av Wi-Fi-nätverket och meddelar dig om det är osäkert.

De flesta offentliga Wi-Fi-nätverk använder normalt öppen WEP-autentisering, som är osäkert. Den här typen av kryptering har många säkerhetsbrister som kan orsaka att personlig information, till exempel nätverkstrafik, visas. Hemmanätverket kan också flaggas som osäkert om WEP anges som krypteringstyp.

För en förbättrad säkerhet rekommenderar vi att du väljer WPA2 som krypteringstyp för nätverket, vilket är den säkraste tillgängliga krypteringstypen. Om du vill ha mer information om hur du ändrar krypteringstyp läser du routerns hjälpdokumentation eller kontaktar routerns tillverkare.

Om du ofta använder offentliga Wi-Fi-surfzoner eller öppna trådlösa nätverk rekommenderar vi att du provar Norton Secure VPN. Norton Secure VPN är ett VPN (virtuellt privat nätverk) som skyddar data du skickar och tar emot när du använder offentlig Wi-Fi. Nu kan du ansluta säkert och privat med din PC, Mac eller mobila enhet var du än är. Läs mer om Norton Secure VPN.

Om du inte vill få ett meddelande igen om det osäkra Wi-Fi-nätverket klickar du på Påminn mig inte i varningsfönstret.

Sök efter lösningar eller kontakta oss.

DOCID: v119368797
Operativsystem: windows, mac, android, ios