Ta bort Genieo-virus eller -trojan på Mac

Genieo är ett program för s k innehållsrekommendation som du kan ha installerat oavsiktligt och utan att vidta någon aktiv åtgärd, eftersom det "klär ut sig" till en viktig uppdatering av ett befintligt tillägg eller Flash Player. Genieo ändrar webbläsares beteende så att anpassade sökningar och riktad marknadsföring visas på en hemsida, och kontrolleras via ett webbläsartillägg. Dessutom spåras dina åtgärder så att sökningar och aktiviteter styrs till vissa kommersiella webbplatser och erbjudanden.

Om du har en Norton-produkt för Mac installerad blir Genieo.app automatiskt identifierad som ett hot av Norton och tas bort från din Mac. Om du vill ta bort skadliga tillägg och filer från Genieo manuellt följer du anvisningarna i artikeln.

Ta bort Genieo från Mac

1. Klicka på Genieo-ikonen i det övre högra hörnet av Apple-menyraden och välj sedan Quit (Avsluta).

2. Starta Finder från Dock.

3. Skriv launchd.conf i sökrutan i Finder -fönstrets övre högra hörn och tryck på Retur.

4. Om du vill ändra sökvillkor och leta efter Genieo-filer bland systemfilerna klickar du på ikonen Lägg till (+).

5. Klicka på Typ i verktygsfältet som visas under Sök: Denna Mac och välj sedan Andra i listrutan.

6. Rulla ner och markera kryssrutan bredvid Systemfiler i dialogrutan Välj ett sökattribut. Klicka sedan på OK.

7. När sökvillkor är inställt på Systemfiler väljer du är inkluderade i listrutan.

Sökresultatet ändras och de systemfiler som innehåller det sökta nyckelordet visas.

8. Markera launchd.conf i sökresultatet och flytta programmet till papperskorgen.

Om du inte hittar launchd.conf ska du inte ta bort .dylib-filerna i steg 9. Följ anvisningarna noggrant. Om du tar bort fel fil kan det leda till att datorn låser sig och troligen inte går att starta om.

9. Klicka på i Apple-menyraden och sedan på Gå till mapp.

• /Applications/Genieo

• /Applications/InstallMac

• /Applications/Uninstall Genieo

• /Applications/Uninstall IM Completer.app

• ~/Bibliotek/Application Support/com.genieoinnovation.Installer/

• ~/Bibliotek/Application Support/Genieo/

• ~/Bibliotek/LaunchAgents/com.genieo.completer.download.plist

• ~/Bibliotek/LaunchAgents/com.genieo.completer.update.plist

• /Bibliotek/LaunchAgents/com.genieoinnovation.macextension.plist

• /Bibliotek/LaunchAgents/com.genieo.engine.plist

• /Bibliotek/LaunchAgents/com.genieo.completer.update.plist

• /Bibliotek/LaunchDaemons/com.genieoinnovation.macextension.client.plist

• /Bibliotek/PrivilegedHelperTools/com.genieoinnovation.macextension.client

• /usr/lib/libgenkit.dylib

• /usr/lib/libgenkitsa.dylib

• /usr/lib/libimckit.dylib

• /usr/lib/libimckitsa.dylib

Alla filer med tilläggen .app, .plist och .dylib är systemfiler för Genieo. Flytta alla filer i listan till papperskorgen och töm den sedan.

När du flyttar de här systemfilerna till papperskorgen kan du bli uppmanad att ange användarnamn och lösenord för administratörskontot på din Mac.

10. Starta om datorn.

Sök efter lösningar eller kontakta oss.

DOCID: v103415336
Operativsystem: Android
Senast ändrat: 03/06/2019