Ta bort oönskade popupmeddelanden eller omdirigeringar till webbplatser på Mac

Mac OS X är sårbart gentemot oönskade program eller reklamprogram som kapar webbläsare. Dessa typer av program eller verktygsfält genererar webbtrafik och samlar in information om försäljningsmöjligheter till andra skumma webbplatser. De kan också visa reklam och sponsrade länkar i din webbläsare. Sådana verktygsfält ingår vanligen i paket med vissa gratisprogram som du laddar ner och installerar. Dessa paket omfattas av ett licensavtal som du måste godkänna för att ladda ner och installera programvaran. Avtalet gäller all programvara i paketet, inklusive de oönskade verktygsfälten. Eftersom du har godkänt ett licensavtal kan Norton inte identifiera dem som skadliga även om de beter sig misstänkt.

Om din Mac har smittats med malware kan du drabbas av ett eller flera av följande symptom:

• Webbannonser visas på webbsidor som du besöker.

• När du går till en webbplats blir du omdirigerad till en annan webbplats som du inte är intresserad av.

• Popupmeddelanden dyker upp i din webbläsare och rekommenderar falska uppdateringar eller annan programvara.

• Andra oönskade reklamprogram kan installeras utan din vetskap.

Exempel på dessa oönskade program eller verktygsfält är VSearch, Conduit, Genieo, GoPhoto, Jollywallet, Savekeep, MacShop, Yontoo, Shopper Helper Pro, Slick Savings, PallMall och Awesome Screenshot.

Reklamprogram brukar installera ett nytt verktygsfält i din webbläsare och ändra inställningarna för standardsökmotor till en sökmotor från tredje part. Du måste ta bort alla tillägg och återställa webbläsarens inställningar för att fullständigt ta bort de oönskade verktygsfälten och sökmotorerna.

Välj något av följande, beroende på din webbläsare.

Använder du offentliga Wi-Fi-nätverk?

Offentliga Wi-Fi-nätverk med fri åtkomst till internet finns på flygplatser, kaféer, köpcenter och restauranger. Även om offentligt Wi-Fi är bekvämt, finns det risker med att använda dessa nätverk.

Skydda och dölj din information från snokande ögon med ett virtuellt privat nätverk (VPN), som Norton Secure VPN.

Lär dig merTitta på videon

Närliggande lösningar

Sök efter lösningar eller kontakta oss.

DOCID: v102043536_EndUserProfile_sv_se
Operativsystem: Mac OS X
Senast ändrat: 03/06/2019