Ladda ner och installera Norton Device Security-produkten på Mac

Om du vill installera Norton Device Security-produkten på Mac måste du ha macOS X 10.10.x (Yosemite) eller senare. Klicka på Apples menyikon i det övre vänstra hörnet och klickar sedan på Om den här datorn för att ta reda på vilken version av Mac-operativsystemet som är installerad på datorn.

Ladda ner Norton Device Security-produkten på Mac

1. Logga in på ditt konto.

2. Ange e-postadress och lösenord för Norton och klicka på Logga in.

3. I portalen Mitt Norton klickar du på Ladda ner.

4. På sidan Kom igång klickar du på Godkänn och ladda ner.

5. Om du ser en varning klickar du på Tillåt.

6. När nedladdningen har slutförts dubbelklickar du på den fil du har laddat ner för att starta Norton-installationsprogrammet och klickar sedan på Öppna.

7. Klicka på OK för att ge Norton åtkomst till filer i mappen Nedladdningar.

8. Klicka på Norton-licensavtal för att läsa produktens licensavtal innan du installerar Norton.

9. Välj något av följande beroende på operativsystemet:

Installera Norton Device Security-produkten på macOS 10.15.x (Catalina) eller senare

1. Klicka på Installera.

Install
  2. I vissa fall meddelar Norton dig om att du kan gå med i Norton Community Watch som samlar in information om möjliga säkerhetsrisker från datorn och skickar informationen till Norton för analys. Gör något av följande:

• Klicka på Bli medlem nu för att aktivera Norton Community Watch på din Norton-produkt.

• Klicka på kanske senare för att gå med i Norton Community Watch senare.

Du kan klicka på Mer information för att läsa mer om Norton Community Watch.

3. Skriv in lösenordet för Mac-administratörskontot och klicka sedan på Installera hjälp.

Install_Helper
  4. Klicka på Starta om.

5. Klicka på Öppna inställningar i Norton-installationsfönstret när du har startat om Mac-datorn.

System_Extensions
  6. Om du ser varningen Systemtillägg blockerat klickar du på Öppna säkerhetsinställningar.

7. Klicka på låsikonen längst ned i fönstret Säkerhet och sekretess.

System_Extensions_Configure
  8. Ange lösenordet för administratörskontot och klicka sedan på Lås upp.

9. Gör något av följande:

• Klicka på Tillåt i Norton-meddelandet, gå tillbaka till Norton-installationsfönstret och klicka sedan på Fortsätt.

Om du inte ser knappen Tillåt stänger du och öppnar fönstret Säkerhet och sekretess för att se knappen Tillåt.

Allow_System_Extensions
    • Om du har flera program eller leverantörer installerade på din Mac som kräver auktorisering så visas meddelandet Viss systemprogramvara blockerades från inläsning i stället för Norton-meddelandet. Klicka i så fall på Tillåt, välj Norton-produkten i listan och klicka sedan på OK.
  10. I Norton-installationsfönstret klickar du på Fortsätt och klickar sedan på Tillåt för att tillåta att Norton övervakar alla nätverksaktiviteter och blockerar skadliga webbplatser från att få åtkomst till Mac-datorn.

Network_Monitoring
  11. I Norton-installationsfönstret klickar du på Öppna inställningar för att ge Norton åtkomst till din disk för bättre skydd.

Full_Disk_Access
  12. I fönstret Säkerhet och sekretess ser du till att alternativet Norton-systemtillägg är aktiverat. Gå tillbaka till Norton-installationsfönstret och klicka på Slutför.

Installera Norton Device Security-produkten på macOS High Sierra 10.13.x till macOS Mojave 10.14.x

1. Klicka på Godkänn och installera.

2. I vissa fall meddelar Norton dig om att du kan gå med i Norton Community Watch som samlar in information om möjliga säkerhetsrisker från datorn och skickar informationen till Norton för analys. Gör något av följande:

• Klicka på Bli medlem nu för att aktivera Norton Community Watch på din Norton-produkt.

• Klicka på kanske senare för att gå med i Norton Community Watch senare.

Du kan klicka på Mer information för att läsa mer om Norton Community Watch.

3. Skriv in lösenordet för Mac-administratörskontot och klicka sedan på Installera hjälp.

4. I Norton-installationsfönstret klickar du på Öppna nu eller Klicka här.

5. Gör något av följande:

• Klicka på Tillåt för motsvarande Symantec-meddelande.

• Om du har flera program eller leverantörer installerade på din Mac som kräver auktorisering så visas meddelandet Viss systemprogramvara blockerades från inläsning i stället för Symantec-meddelandet. Klicka på Tillåt i så fall och välj Symantec i listan och klicka sedan på OK.

Om du inte ser knappen Tillåt stänger du och öppnar fönstret Säkerhet och sekretess för att se knappen Tillåt.

6. I Norton Security-installationsfönstret. klicka på Fortsätt.

7. Slutför installationen genom att klicka på Starta om.

Installera Norton Device Security-produkten på macOS X 10.10.x (Yosemite) till OS X 10.12.x (Sierra)

1. Klicka på Godkänn och installera.

2. I vissa fall meddelar Norton-produkten dig om att du kan gå med i Norton Community Watch som samlar information om möjliga säkerhetsrisker från datorn och skickar informationen till Norton för analys. Gör något av följande:

• Klicka på Bli medlem nu för att aktivera Norton Community Watch på din Norton-produkt.

• Klicka på kanske senare för att gå med i Norton Community Watch senare.

Du kan klicka på Mer information för att läsa mer om Norton Community Watch.

3. Skriv in lösenordet för Mac-administratörskontot och klicka sedan på Installera hjälp.

4. När installationen har slutförts klickar du på Starta om. Installationen av produkten slutförs först när du startar om Mac-datorn.

Video: How to install Norton on a Mac device