Konfigurera inställningar för Uteslutningar/låga risker

Med alternativen Uteslutningar/låga risker kan du utesluta hårddiskar, mappar och filer från risksökningar och Auto-Protect-sökningar. Det gör att du kan utesluta kända och säkra filer eller program som upptäcks som en låg säkerhetsrisk.

Att undanta lågriskobjekt i sökningar minskar ditt skydd och detta bör endast användas om du har ett särskilt behov.

Konfigurera Norton för att utesluta lågriskobjekt

Som standard tar Norton bort risker automatiskt. Konfigurera Låga risker om du vill att Norton ska ignorera lågriskobjekt eller fråga dig om vilken åtgärd som ska vidtas när ett lågriskobjekt upptäcks av Norton.

Konfigurera alternativet Låga risker

Gå till raden Låga risker som finns i Uteslutningar/låga risker på fliken Sökningar och risker:

• Flytta reglaget till Ta bort om du vill att Norton-produkten ska ta bort risken.

• Flytta reglaget till Ignorera om du vill att Norton-produkten ska ignorera risken.

• Om du vill att Norton-produkten ska fråga om vilken åtgärd som ska tas vid risk, flyttar du reglaget till Fråga mig.

Uteslut hårddiskar, mappar och filer i sökningarna

I alternativet Objekt att undanta från sökningar specificerar du vilka hårddiskar, mappar och filer som ska undantas i risksökningarna. Du kan lägga till objekt, ändra objekt som redan är undantagna eller ta bort objekt.

Uteslut hårddiskar, mappar och filer i sökningarna

1. Klicka på Konfigurera på raden Objekt att undanta från sökningar under Uteslutningar/låga risker på fliken Sökningar och risker.

2. Gå till fönstret Sökuteslutningar:

• Klicka på Lägg till mappar för att ange vilka mappar som ska undantas från sökningen.

• Klicka på Lägg till filer för att ange vilka filer som ska undantas från sökningen.

Du kan även ändra eller ta bort mappen eller filen i uteslutningslistan med alternativen Redigera och Ta bort.

Undanta hårddiskar, mappar och filer från upptäckande sökningar av Auto-Protect, Skript, Beteendeskydd och Download Intelligence-sökningar

Med alternativet Objekt som ska undantas från upptäckter av Auto-Protect, Skript, Beteendeskydd och Download Intelligence kan du välja vilka hårddiskar, mappar och filer som ska undantas. Du kan lägga till objekt, ändra objekt som redan är undantagna eller ta bort objekt.

Ange vilka hårddiskar, mappar och filer som ska undantas från upptäckter av Auto-Protect, Skript, Beteendeskydd och Download Intelligence

1. Klicka på Konfigurera i raden Objekt som ska undantas från upptäckter av Auto-Protect, Skript, Beteendeskydd och Download Intelligence under Uteslutningar/låga risker på fliken Sökningar och risker.

2. I fönstret Uteslutningar i realtid gör du följande:

• Klicka på Lägg till mappar för att ange vilka mappar som ska undantas från upptäckt av Auto-Protect, Skript, Beteendeskydd och Download Intelligence.

• Klicka på Lägg till filer för att ange vilka filer som ska undantas från upptäckt av Auto-Protect, Skript, Beteendeskydd och Download Intelligence.

Du kan även ändra eller ta bort mappen eller filen i uteslutningslistan med alternativen Redigera och Ta bort.

Om du vill undanta en fil från Download Intelligence måste du välja en mapp och ladda ner filen till den valda mappen. Du kan till exempel ladda ner en osäker körbar fil till den här mappen utan att Norton-produkten tar bort den från datorn.

Vi rekommenderar att du skapar en ny mapp enbart för Download Intelligence-undantag.

Uteslut kända säkerhetsrisker från alla genomsökningar

I alternativet Signaturer att undanta från alla identifieringar anger du vilka kända säkerhetsrisker som ska undantas i sökningarna. Om du vill använda ett program som inte fungerar utan en specifik säkerhetsrisk kan denna undantas i sökningarna. Du kan utesluta och visa information om säkerhetsrisken genom att lägga till och ta bort objekt.

Uteslutna signaturer minskar ditt skydd och bör endast användas vid särskilda tillfällen. Undanta enbart säkerhetsrisker från sökningarna om du är införstådd med riskpåverkan.

Ange vilka kända säkerhetsrisker som ska undantas i sökningarna

1. Klicka på Konfigurera på raden Signaturer att undanta från Alla identifieringar under Uteslutningar/låga risker på fliken Sökningar och risker.

2. Klicka på Lägg till i fönstret Uteslutna signaturer.

Om du vill ta bort en risk från uteslutningslista markerar du den och klickar på Ta bort.

3. Markera risken i fönstret Säkerhetsrisker och klicka på Lägg till.

Om du vill veta mer om riskpåverkan markerar du risken och klickar på Riskdetaljer.

Rensa sökuteslutningar

1. På fliken Sökningar och risker under Uteslutningar/låga risker klickar du på Konfigurera intill varje sökuteslutning, ta bort alla filer och mappar från undantagslistan.

2. Klicka på Ta bort alla i raden Ta bort fil-ID:n som undantas under sökningen.