Norton-underhållsläge för Windows XP och Windows Vista

Från och med juni 2018 flyttar Norton Windows XP- och Windows Vista-versionerna av sin klientsäkerhetsprogramvara till underhållsläge. Mer information om det här beslutet och hur det potentiellt påverkar dig finns i denna artikel.

Varför flyttas Windows XP och Windows Vista till underhållsläget?

• Microsofts support för Windows XP upphörde 2014 och för Windows Vista i april 2017.

• Versioner som inte stöds av Windows får inte längre programuppdateringar från Microsoft som förbättrar Windows stabilitet och säkerhet.

• Det blir allt svårare för programvaruutvecklare som Norton by Symantec att tillhandahålla nya funktionsförbättringar för operativsystem som inte stöds.

Vad betyder "underhållsläge"?

• Underhållsläge innebär att Nortons klientsäkerhetsprogramvara som är installerad på Windows XP och Windows Vista fortsätter att få vissa tjänster, som uppdateringar av malwaredefinitioner, men att vissa andra tjänster, som nya produktfunktioner inte längre tillhandahålls.

Vilka tjänster fortsätter i underhållsläget?

• Säkerhetsprogramvaran i Norton-klienten fortsätter att få de senaste malwaredefinitionerna från LiveUpdate.

• Säkerhetsprogramvaran i Norton-klienten fortsätter att få sårbarhetsuppdateringar och kompatibilitetskorrigeringar.

• Du fortsätter att få Virus Protection Promise*, om tillämpligt.

Vilka tjänster upphör eller ändras i underhållsläget?

• Säkerhetsprogramvaran i Norton-klienten får inte längre de nya produktuppdateringarna som kunder med stödda versioner av Windows (Windows 10, Windows 8 och Windows 7) får.

• Eftersom Microsoft, Google och Mozilla inte längre tillhandahåller webbläsarsupport för Windows XP och Windows Vista, stöder Norton inte längre pluginprogrammet för Identity Safe-webbläsaren. Du har fortfarande åtkomst till alla lagrade lösenord via gränssnittet för huvudtjänster eller Identity Safe-webbplatsen. Norton stöder inte längre automatisk ifyllning av formulär eller att spara lösenord från webbläsaren.

Windows XP- eller Windows Vista-enheter med Norton har mer skydd mot malware än oskyddade system.

Kontakta Norton-support för hjälp med att lösa detta problem.

*Virus Protection Promise : Du blir berättigad till Virus Protection Promise om du har en kvalificerande Norton-prenumeration och (om du inte är Norton Small Business-kund) har köpt, förnyat eller uppgraderat den Norton-prenumerationen direkt via Symantec eller aktiverat Automatisk förnyelse hos Symantec. Om en Norton-expert inte lyckas ta bort viruset från din enhet kan du få en fullständig återbetalning av det pris du har betalat för den aktuella perioden för den kvalificerande Norton-prenumerationen. Om du köpte ett Norton-paket (en kvalificerande Norton-prenumeration tillsammans med ett annat Norton-erbjudande), begränsas återbetalningen till tillverkarens rekommenderade cirkapris för den kvalificerande Norton-prenumerationen för aktuell period, under förutsättning att det totala priset för paketet inte överskrids. Eller, om ditt paket innehåller en kvalificerande Norton-prenumeration tillsammans med en prenumeration/produkt som inte tillhör Norton, är återbetalningen begränsad till tillverkarens rekommenderade cirkapris för den aktuella perioden av Norton-prenumerationen, under förutsättning att det totala priset för paketet inte överskrids. Detta är en nettoåterbetalning. Eventuella erhållna rabatter och återbetalningar, kostnader för leverans och hantering samt tillämpliga skatter dras av, utom i vissa delstater och länder där kostnader för leverans och hantering samt skatter återbetalas. Återbetalning görs inte för skador som uppstår till följd av virus. Mer information om bland annat kvalificerande Norton-prenumerationer finns på Norton.com/guarantee.

Sök efter lösningar eller kontakta oss.

DOCID: v126160909
Operativsystem: Windows
Senast ändrat: 03/06/2019