Avvecklingsmeddelande för Nortons säkerhetsprogramvara på Windows XP, Windows Vista och Windows 7 (SP0)

Med Norton-lösningar strävar vi mot att ta fram branschledande, värdefull och relevant säkerhet som hjälper till att skydda dina enheter och din personliga information. Då och då gör vi nya bedömningar av vår portfölj med säkerhetslösningar och funktioner för att säkerställa att de lever upp till dessa kriterier.

Från och med den 22 maj 2024 kommer Windows-enheter som körs på följande operativsystem inte längre att skyddas av Norton:

• Windows XP

• Windows Vista

• Windows 7 (Service Pack 0)

Mer information om beslutet och hur det potentiellt påverkar dig finns i den här artikeln.

För bästa produkt- och tjänstupplevelse rekommenderar vi att du uppgraderar din dator till det senaste Windows-operativsystemet.

Du kan fortsätta att använda din Norton-säkerhetsprodukt på din enhet som körs på ovanstående operativsystem. Du kommer dock inte att kunna ta emot skyddsuppdateringar, definitionsuppdateringar och andra säkerhetskorrigeringar. Din enhet kommer så småningom att bli sårbar för nyare säkerhetshot.

Viktigt: Du kan inte installera eller aktivera Norton-skydd på dessa operativsystem. Om du avinstallerar Norton-produkten går det inte att installera om den.

Varför avslutar Norton support för dessa operativsystem?

Microsofts support för Windows XP upphörde 2014, för Windows Vista i april 2017 och för Windows 7 SP0 i januari 2020.

Versioner som inte stöds av Windows får inte längre programuppdateringar från Microsoft. Det blir svårt för oss att stödja enheter som körs på operativsystem som inte stöds.

Vad innebär detta?

Norton-säkerhetsprogram som är installerade på Windows XP, Windows Vista och Windows 7 SP0 kommer inte längre att få några uppdateringar av definitioner eller sårbarheter som tidigare var tillgängliga i underhållsläget.

LiveUpdate och alla skyddsfunktioner kommer inte längre att fungera på dessa operativsystem.

Virus Protection Promise* kommer inte längre att tillhandahållas för enheter som körs med dessa operativsystem.

Vilka tjänster upphör eller ändras i underhållsläget?

Nortons säkerhetsprogramvara kommer inte längre att få de nya produktuppdateringarna som kunder med stödda versioner av Windows (Windows 11, Windows 10, Windows 8 och Windows 7 SP1) kommer att få.

Eftersom Microsoft, Google och Mozilla inte längre tillhandahåller webbläsarsupport för Windows XP, Windows Vista och Windows 7 SP0 kommer vi inte längre att stödja Norton Password Managers pluginprogram för webbläsare.

Du kommer inte att kunna komma åt dina lagrade lösenord via huvudtjänstens gränssnitt eller webbplatsen för Norton Password Manager.

Kontakta Kundtjänst och support för hjälp med att lösa det här problemet.

Sök efter lösningar eller kontakta oss.

DOCID: v126160909
Operativsystem: Windows
Senast ändrat: 07/03/2024