Konfigurera säkerhetskopia i Norton

Du kan vilja konfigurera eller förändra dina inställningar för säkerhetskopiering av en mängd olika skäl. Du kanske har skaffat en ny diskenhet som du vill använda vid säkerhetskopiering. Du kanske bestämmer att ett nytt schema passar bättre än det du redan angett. Du kanske vill lägga till specifika filer eller mappar i säkerhetskopieringen.

Konfigurera inställningarna för säkerhetskopiering

1. Starta Norton.

Om du ser fönstret Mitt Norton bredvid Säkerhet för digitala enheter ska du klicka på Öppna.

2. Klicka på Inställningar.

3. Klicka på Inställningar för säkerhetskopiering i fönstret Inställningar.

4. I fönstret Inställningar för säkerhetskopiering klickar du på Konfigurera bredvid Hantera säkerhetskopiering.

5. I fönstret Inställningar för säkerhetskopiering, på fliken Vad, under Källor, markerar du de enheter eller Mina dokument som du vill säkerhetskopiera filer eller mappar från.

6. Välj de filkategorier som du vill säkerhetskopiera under Filtyper.

Om du inte vill att en viss kategori ska säkerhetsmarkeras avmarkerar du den. Om du vill lägga till fler filer eller mappar klickar du på Lägg till eller ta bort filer och mappar och klickar sedan på Inkludera fil eller Inkludera mapp.

7. Om du vill ändra backupmål väljer du den nya platsen på fliken Var.

8. Om du vill ändra schemat för säkerhetskopiering väljer du ett schema i listan på fliken När. Välj Starttid, Dag eller Dag i månaden beroende på schemat.

Schemat är som standard inställt på automatisk säkerhetskopiering.

9. Klicka på Spara inställningar och klicka sedan på Stäng

10. Klicka på Stäng.