Definiera Internetanvändningen för Norton

Begränsning av nätverksanvändning innebär att du kan styra vilken nätverksbandbredd Norton använder. Som standard är alternativet Begränsning av nätverksanvändning aktiverat och inställt på Auto. Om du använder Windows 7 eller tidigare är standardpolicyn Obegränsat. Om du har en långsam internetanslutning kan du minska den bandbredd som Norton använder. Du kan också ställa in kommunikationspolicys för alla nätverksanslutningar som din dator använder genom att ändra inställningar för information om nätverksanvändning.

Definiera Internetanvändningen för Norton

1. Öppna Norton Device Security-produkten.

Om du ser fönstret Mitt Norton bredvid Enhetssäkerhet ska du klicka på Öppna.

2. Klicka på Inställningar i Norton-produktens huvudfönster.

3. Klicka på Brandvägg i fönstret Inställningar.

4. Gå till fliken Allmänna inställningar på raden Begränsning av nätverksanvändning och klicka på Konfigurera. Om alternativet Konfigurera är inaktiverat flyttar du reglaget På/Av till läget .

5. Gå till fönstret med inställningar för Begränsning av nätverksanvändning under kolumnen Policy. Klicka på listrutan intill den nätverksanslutning för vilken du vill konfigurera en policy.

6. Välj något av följande alternativ:

• Automatiskt Låter Norton-produkten ta emot alla produkt- och virusdefinitionsuppdateringar baserat på kostnadsfunktionen i Windows.

Alternativet Automatiskt är enbart tillgängligt i Windows 8 eller senare.

• Obegränsat Låter Norton-produkten använda den nätverksbandbredd som krävs för att ta emot alla produkt- och virusdefinitionsuppdateringar. Om du använder Windows 7 eller tidigare är standardpolicyn Obegränsat.

• Ekonomi Låter Norton ansluta till internet endast för att hämta kritiska produktuppdateringar och virusdefinitioner. Om du har en begränsad internetanslutning så säkerställer alternativet Ekonomi att du är skyddad mot kritiska säkerhetshot.

• No Traffic blockerar Norton från att ansluta till Internet. Om du väljer den här policyn kan Norton inte ta emot kritiska virusdefinitioner och programuppdateringar, vilket kan leda till potentiella faror och virusangrepp.

7. Klicka på Tillämpa och sedan på OK.

8. Klicka på Stäng i fönstret Inställningar.