Ta bort säkerhetskopia och filer

Du kan ta bort säkerhetskopieringsuppsättningar som inte längre behövs. Om det endast finns en säkerhetskopieringsuppsättning kan du inte ta bort den. I sådana fall måste du först skapa en ny säkerhetskopieringsuppsättning och sedan ta bort den gamla.

Ibland kan ett avbrott i back-end-tjänst eller serverunderhåll hindra dig från att radera din säkerhetskopierade data. I sådana fall kan du försöka att radera efter en stund. Kontrollera sidan Status på Norton-tjänst för att se om det uppstått ett avbrott i tjänsten.

När en uppsättning tas bort, ändras även informationen om filerna som ingår i den säkerhetskopieringen. Statusikoner försvinner och fliken Säkerhetskopiering visas inte längre bland egenskaperna för filen.

Ta bort säkerhetskopia och filer från Cloud Backup

Det kan vara en god idé att ta bort en säkerhetskopia om du vill frigöra utrymme i den säkra molnbaserade lagringen.

För att ta bort en molnbaserad säkerhetskopia måste du ställa in alternativet Begränsning av nätverksanvändning i fönstret Brandväggsinställningar till Inga begränsningar.

För mer information, gå till Definiera internetanvändning för din Norton-produkt.

Ta bort en säkerhetskopiering

1. Öppna Norton Device Security-produkten.

Om du ser fönstret Mitt Norton bredvid Enhetssäkerhet ska du klicka på Öppna.

2. Dubbelklicka på Säkerhetskopiering i Norton-produktens huvudfönster och klicka sedan på Säkerhetskopior.

3. I fönstret Inställningar för säkerhetskopia i listrutan Säkerhetskopia väljer du den säkerhetskopia som du vill ta bort.

4. Klicka på Ta bort.

5. Gör något av följande i fönstret Ta bort säkerhetskopia:

• Välj Ta bort säkerhetskopia för att ta bort aktuell säkerhetskopia.

• För att ta bort den aktuella säkerhetskopian och rensa de filer som redan har säkerhetskopierats väljer du Ta bort säkerhetskopia och filer.

6. Klicka på Ja.

Ta bort säkerhetskopia från ditt konto

1. Logga in på ditt konto.

2. På sidan Mitt Norton, under Cloud säkerhetskopia, klicka på Visa säkerhetskopior.

De befintliga säkerhetskopiorna som används visas.

3. För att ta bort en säkerhetskopia, klicka på soptunneikonen för säkerhetskopian som du vill ta bort.

4. I bekräftelsefönstret Ta bort Säkerhetskopia, klicka Ta bort.

Klicka på Avbryt för att visa säkerhetskopiesidan utan att ta bort säkerhetskopieuppsättningen.

Ta bort säkerhetskopia och fil från lokal säkerhetskopia

1. Öppna Norton Device Security-produkten.

Om du ser fönstret Mitt Norton bredvid Enhetssäkerhet ska du klicka på Öppna.

2. Dubbelklicka på Säkerhetskopiering i Norton-produktens huvudfönster och klicka sedan på Säkerhetskopior.

3. I fönstret Inställningar för säkerhetskopia i listrutan Säkerhetskopia väljer du den säkerhetskopia som du vill ta bort.

4. Klicka på Ta bort.

5. Gör något av följande i fönstret Ta bort säkerhetskopia:

• Välj Ta bort säkerhetskopia för att ta bort aktuell säkerhetskopia.

• För att ta bort den aktuella säkerhetskopian och rensa de filer som redan har säkerhetskopierats väljer du Ta bort säkerhetskopia och filer.

6. Klicka på Ja.

Video: Så här tar du bort säkerhetskopior och de filer som du säkerhetskopierat

Sök efter lösningar eller kontakta oss.

DOCID: v19828921