Systemkrav för att installera och konfigurera Norton-skydd

Enheten måste uppfylla följande minimikrav för att du ska kunna installera och använda följande Norton-skydd:

Inga av våra produkter (förutom Norton Antivirus Plus) är för tillfället tillgängliga i Kina. Vi ber om ursäkt för besväret! Vi arbetar för att få tillbaka support så snart vi kan.

Norton Device Security

Med Norton Device Security får du nu kraftfullt Norton-skydd för PC-datorer, Mac-datorer, smartphones och surfplattor.
Dessa är de systemkrav som gäller för alla avtal för Norton Device Security och det befintliga Norton Security. Om du har en äldre version, eller om du inte vet vilken version av Norton-skydd du har, kan du gå till Norton Update Center.

Alla funktioner eller avtal är inte tillgängliga på alla plattformar.

Windows

Operativsystem

• Microsoft Windows 11/10 (alla versioner)

• Microsoft Windows 11 i S-läge med ARM-processorer

• Microsoft Windows 10 i S-läge (32- eller 64-bitars eller ARM32), version 1803 och senare

• Microsoft Windows 8/8.1 (alla versioner)

Vissa skyddsfunktioner finns inte tillgängliga i Windows 8 startskärmswebbläsare.

• Microsoft Windows 7 (32-bitars och 64-bitars) med Service Pack 1 (SP 1) eller senare med SHA2-stöd

Några av de befintliga Norton Device Security- och Norton Secure VPN-produkterna är inte kompatibla med Windows-operativsystemet på ARM-enheter.

Norton Crypto stöds inte på Windows 10 i S-läge och Windows som körs på ARM-processorer. Norton Crypto är för närvarande endast tillgänglig i USA.

Hårdvara

• Processor

För Windows 11/10/8/7: 1 GHz

• RAM-minne

Windows 11/10: 2 GB (minst 512 MB RAM-minne krävs för Recovery Tool)

Windows 8/7: 1 GB (32-bitars) eller 2 GB (64-bitars) (minst 512 MB RAM-minne krävs för Recovery Tool)

• Hårddiskutrymme

300 MB ledigt hårddiskutrymme

• Grafikkort

För att Norton Crypto ska fungera måste du ha Nvidia-/AMD-kort med minst 6 GB minne.

Webbläsare som stöds

• Microsoft Internet Explorer 8.0 eller senare (32- och 64-bitars)1,2

• Mozilla Firefox (32-bitars och 64-bitars)2

• Google Chrome (32- och 64-bitars)2

• Microsoft Edge2

E-posttjänster

Stöder e-postsökning på alla POP3-kompatibla e-posttjänster.

Stöd för antiskräppost

Följande e-posttjänster har stöd för antiskräppost:

• Microsoft Outlook 2003 och senare

Mac

Operativsystem

• MacOS X 10.10.x (Yosemite) eller senare.

Norton Family Föräldrakontroll, Norton AntiSpam och Cloud Backup stöds för närvarande inte på Mac OS.

Hårdvara

Våra senaste Norton Device Security-produkter är kompatibla med macOS på Apple Silicon M1-enheter (ARM) med översättningsfunktionen Rosetta 2.

• Mac-dator med Intel Core 2 Duo-, Core i3-, Core i5-, Core i7- eller Xeon-processor)

• 2 GB RAM-minne

• 300 MB ledigt hårddiskutrymme

• Internetanslutning för LiveUpdate

Webbläsare som stöds

• Safari2, 3

• Mozilla Firefox2, 3

• Google Chrome2

Norton Cloud Backup

Funktionen Norton Cloud Backup är endast tillgänglig på Windows. Cloud Backup är inte tillgänglig i alla Norton-prenumerationer. Om du vill kontrollera om Cloud Backup ingår i din prenumeration kan du se Visa enheter och rättigheter i Norton-kontot
Operativsystem
  • Microsoft Windows 11/10 (alla versioner)

• Microsoft Windows 8/8.1 (alla versioner)

• Microsoft Windows 7 (32-bitars och 64-bitars) med Service Pack 1 (SP 1) eller senare

Hårdvara
  • Processor

För Windows 11/10/8/7: 1 GHz

• RAM-minne

För Windows 11/10: 2 GB

För Windows 8/7: 1 GB (32-bitars) eller 2 GB (64-bitars)

• Hårddiskutrymme

300 MB ledigt hårddiskutrymme

Webbläsare som stöds
  • Microsoft Internet Explorer 8.0 eller senare (32- och 64-bitars)2

• Mozilla Firefox (32-bitars och 64-bitars)2

• Google Chrome (32- och 64-bitars)2

• Microsoft Edge2

Norton Security On-the-Go

Norton Security On-the-Go är för närvarande endast tillgänglig i USA.

Datorn måste uppfylla följande minimisystemkrav för att du ska kunna installera och använda Norton Security On-the-Go:

Windows

Operativsystem

• Microsoft Windows 11 i S-läge med ARM-processorer

• Microsoft Windows 10 i S-läge (32- eller 64-bitars eller ARM32), version 1803 och senare

Norton 360 for Gamers

Alla funktioner är inte tillgängliga på alla plattformar. Funktioner för meddelandeoptimering stöds inte på Android, Apple iOS eller Mac.

Operativsystem som stöds för säkerhet för digitala enheter

Windows

• Microsoft Windows 11/10 (alla versioner)

• Microsoft Windows 8/8.1 (alla versioner). Vissa skyddsfunktioner finns inte tillgängliga i Windows 8 startskärmswebbläsare.

• Microsoft Windows 7 (32-bitars och 64-bitars) med Service Pack 1 (SP 1) eller senare med SHA2-stöd

Mac

• Nuvarande och tidigare två versioner av macOS.

• Funktionerna Norton Family Föräldrakontroll, SafeCam och Cloud Backup stöds inte.

Android

• Android 6.x eller senare

Google Play-appen måste vara installerad.

iOS

• iPhone- eller iPad-enheter med aktuell version eller de två föregående versionerna av Apple iOS

Norton 360-mobilapp

Android

Operativsystem

• Android 8.0 eller senare

Google Play-appen måste vara installerad.

Fleranvändarläget stöds inte.

• ColorOS 7.1 eller senare

Google Play-appen måste vara installerad.

Norton 360 för Android säljs inte längre i Kina. För mer information, läs Tillgänglighet för Norton Mobile Security för Android upphör i Kina

Hårdvara

• 50 MB ledigt lagringsutrymme

Webbläsarstöd för webbskyddet :

• Androids standardwebbläsare

• Firefox för Android 42.0 eller senare

• Google Chrome 43.0 eller senare

• Google Chrome Beta 45.0 eller senare

• Opera 31.0 eller senare

• Opera mini 31.0 eller senare

• Samsung-standardwebbläsare 5.0 eller senare

• Facebook 145.0 eller senare

• Instagram 24.0 eller senare

• Pinterest 6.52.0 eller senare

• Snapchat 10.22 eller senare

• Line 7.16.3 eller senare

Webbläsarsupport för datorer för my.Norton.com

• Google Chrome 14 eller senare

Inkognito-läget stöds inte.

• Microsoft Internet Explorer 7 eller senare

• Mozilla Firefox 5 eller senare

• Opera 11 eller senare

• Safari 5 eller senare

Webbläsarsupport för mobiler för my.Norton.com

• Androids standardwebbläsare 1.5 eller senare

• Google Chrome Mobile 1.0 eller senare

• Safari 5.1 eller senare

iOS

Operativsystem

• iPhone- eller iPad-enheter med aktuell version eller de två föregående versionerna av Apple iOS

Norton Small Business

Windows

Operativsystem

• Microsoft Windows 11 (alla versioner)

• Microsoft Windows 10 (alla versioner utom Windows 10 S)

• Microsoft Windows 8.1 (32- och 64-bitars)

• Microsoft Windows 8 och Windows 8 Pro (32- och 64-bitars)

• Microsoft Windows 7 (32-bitars och 64-bitars) med Service Pack 1 (SP 1) eller senare med SHA2-stöd

Hårdvara

• Processor

För Windows 11/10/8/7: 1 GHz

• RAM-minne

Windows 11/10: 2 GB (minst 512 MB RAM-minne krävs för Recovery Tool)

Windows 8/7: 1 GB (32-bitars) eller 2 GB (64-bitars) (minst 512 MB RAM-minne krävs för Recovery Tool)

• Hårddiskutrymme

300 MB ledigt hårddiskutrymme

Webbläsare som stöds

• Microsoft Internet Explorer 8.0 eller senare (32- och 64-bitars)1,2

• Mozilla Firefox (32-bitars och 64-bitars)2

• Google Chrome (32- och 64-bitars)2

• Microsoft Edge2

E-postklienter

Stöder e-postsökning för alla POP3-kompatibla e-postklienter.

Stöd för antiskräppost

Följande e-postklienter har stöd för antiskräppost:

• Microsoft Outlook 2003 och senare

Mac

Uppdateringar för operativsystem innehåller viktiga säkerhetsförbättringar och det är bästa säkerhetspraxis att alltid uppdatera till den senaste versionen av operativsystemet. Vi rekommenderar starkt att du uppgraderar till den senaste versionen av Mac OS X.

Operativsystem

• MacOS X 10.10.x (Yosemite) eller senare.

Hårdvara

• Mac-dator med Intel Core 2 Duo-, Core i3-, Core i5-, Core i7- eller Xeon-processor)

• 2 GB RAM-minne

• 300 MB ledigt hårddiskutrymme

• Internetanslutning för LiveUpdate

Webbläsare som stöds

• Safari2, 3

• Mozilla Firefox2, 3

• Google Chrome2

Mobilt

• Android-operativsystem

• Android 8.x eller senare

• Enhetskrav

Android-surfplatta eller Android-telefon med 15 MB lagringsutrymme

• Webbläsarstöd för webbskyddet

• Standardwebbläsare för Android

• Google Chrome 18 för Android eller senare

• Mozilla Firefox för Android 37.0.2 eller senare

• Opera 8.0 eller senare

• Samsung-standardwebbläsare 1.0 eller senare

• En aktiv internetanslutning krävs för att registrera enheten och för att använda de webbaserade stöldskyddsfunktionerna

• iOS-operativsystem

• iPhone- eller iPad-enheter med aktuell version eller de två föregående versionerna av Apple iOS

Norton Secure VPN

Tillgängligt för Windows PC, Mac, iOS- och Android-enheter:
Norton Secure VPN är kompatibelt med PC, Mac, Android-smartphones och -surfplattor, iPad- och iPhone-enheter. Norton Secure VPN kan användas på angivet antal enheter - med obegränsad användning under prenumerationsperioden.

Windows

Operativsystem

• Microsoft Windows 11/10 (alla versioner förutom Windows 11/10 i S-läge)

• Microsoft Windows 8/8.1 (alla versioner)

• Microsoft Windows 7 (32-bitars och 64-bitars) med Service Pack 1 (SP 1) eller senare

Några av de befintliga Norton Device Security- och Norton Secure VPN-produkterna är inte kompatibla med Windows-operativsystemet på ARM-enheter.

Hårdvara

• Processor

För Windows 11/10/8/7: 1 GHz

• RAM-minne

För Windows 11/10: 2 GB

För Windows 8/7: 1 GB (32-bitars) eller 2 GB (64-bitars)

• Hårddiskutrymme

150 MB ledigt hårddiskutrymme

Mac

Operativsystem

• Mac OS X 10.12.x (Sierra) eller senare

Hårdvara

Våra senaste Norton Device Security-produkter är kompatibla med macOS på Apple Silicon M1-enheter (ARM) med översättningsfunktionen Rosetta 2.

• Mac-dator med Intel Core 2 Duo-, Core i3-, Core i5-, Core i7- eller Xeon-processor)

• 2 GB RAM-minne

• 300 MB ledigt hårddiskutrymme

Mobilt

Android

Operativsystem

• Android 6.0 eller senare

Google Play-appen måste vara installerad.

Enhetskrav

• 100 MB ledigt lagringsutrymme

iOS

Operativsystem

• iPhone- eller iPad-enheter med aktuell version eller de två föregående versionerna av Apple iOS

Enhetskrav

• 100 MB ledigt lagringsutrymme

Norton AntiTrack

Norton AntiTrack är endast tillgänglig på Windows. Norton AntiTrack är för närvarande endast tillgänglig i USA.

Datorn måste uppfylla följande systemkrav för att du ska kunna installera och använda Norton AntiTrack:

Windows

Operativsystem

• Microsoft Windows 11/10 (alla versioner förutom Windows 11/10 i S-läge och Windows 11/10 med ARM-processorer)

Hårdvarukrav

• Processor

För Windows 11/10: 1 GHz

• RAM-minne

Windows 11/10: 2 GB (minst 512 MB RAM-minne krävs för Recovery Tool)

• Hårddiskutrymme

300 MB ledigt hårddiskutrymme

Webbläsare som stöds

• Microsoft Chromium Edge (version 88 eller senare)

• Google Chrome

• Mozilla Firefox

Norton Password Manager

Datorn måste uppfylla följande systemkrav för att du ska kunna installera och använda Norton Password Manager:

Windows

Operativsystem

• Microsoft Windows 11 (alla versioner)

• Microsoft Windows 10 version 1703 (Creators Update) och senare

• Microsoft Windows 8.1 (32- och 64-bitars)

• Microsoft Windows 7 (32-bitars och 64-bitars) med Service Pack 1 (SP 1) eller senare

Hårdvarukrav

• Processor

• 1 GHz eller snabbare 32-bitars eller 64-bitars processor

• RAM-minne

• 1 GB (32-bitars) eller 2 GB (64-bitars)

• Hårddiskkapacitet

• 16 GB (32-bitars) eller 20 GB (64-bitars) ledigt hårddiskutrymme

Webbläsare som stöds

• Google Chrome4

• Microsoft Edge4

• Mozilla Firefox4

• Microsoft Internet Explorer 115

32-bitars och 64-bitars versioner av alla listade webbläsare stöds.

Internetanslutning

• Du måste vara ansluten till internet för att använda Norton Password Manager.

Mac

Operativsystem

• Mac OS X 10.10.x eller senare.

Webbläsare som stöds:

• Google Chrome4

• Apple Safari4

• Mozilla Firefox4

Internetanslutning

• Du måste vara ansluten till internet för att använda Norton Password Manager.

Mobilt

Android

Operativsystem och hårdvara

• Android 5.0 eller senare

Stöder Android 2.2 till 4.2 med begränsade funktioner.

• 550 MHz-processor

• 250 MB RAM-minne

• 1,8 MB lagringsutrymme

• Aktiv internetanslutning

iOS

Operativsystem

• iOS 11.0 eller senare

• Aktiv internetanslutning

Norton Family Föräldrakontroll

Norton Family Föräldrakontroll finns tillgängligt för Windows, Android och iOS. Du måste vara ansluten till internet för att kunna installera och använda Norton Family Föräldrakontroll. Norton Family Föräldrakontroll söker automatiskt efter nya uppdateringar och laddar ner dem när du är ansluten till internet.

Windows

Operativsystem

• Microsoft Windows 11/10 (alla versioner förutom Windows 11/10 i S-läge)

• Microsoft Windows 8/8.1 (alla versioner)6

• Microsoft Windows 7 (32-bitars och 64-bitars) med Service Pack 1 (SP 1) eller senare

Hårdvara

• Processor på 300 MHz eller snabbare

• 512 MB RAM-minne (minst 256 MB)

• 200 MB ledigt hårddiskutrymme

Webbläsarstöd

• Microsoft Internet Explorer 9.0 eller senare6

• Microsoft Edge (version 88.0 eller senare)

• Mozilla Firefox4

• Google Chrome4

Mobilt

Android

Operativsystem 7

• Android 6.0 eller senare10

Hårdvara

• 550 MHz-processor

• 256 MB RAM-minne

• 3 MB ledigt hårddiskutrymme

Webbläsarstöd

• Webbläsare för Norton Family Föräldrakontroll

• Chrome för Android version 18.0.1025123 och senare8

iOS

Operativsystem

• Nuvarande och de två tidigare versionerna av Apple iOS

Webbläsarstöd

• Norton Family Föräldrakontroll9

Norton ID Advisor

Norton ID Advisor är endast tillgänglig i Japan.

Enheten måste uppfylla följande minimikrav för att du ska kunna installera och använda Norton ID Advisor:

Webbläsarstöd på Windows PC och Mac

• Safari 11 eller senare

• Firefox 66 eller senare

• Google Chrome 73 eller senare

• Internet Explorer 11 eller senare

• Edge 41.1 eller senare

Appstöd

• Android 4.4 eller senare

• iOS 10.3 eller senare

Webbläsarstöd på mobila enheter

• Android Chrome 71 eller senare

• iPhone Safari 11.1 eller senare

• iPad Safari 11 eller senare

LifeLock Identity

LifeLock Identity-appen är endast tillgänglig i USA.

Enheten måste uppfylla följande minimikrav för att du ska kunna installera och använda LifeLock Identity:

App-stöd

• Android 5.0 eller senare

• iOS 10.3 eller senare

Webbläsarstöd

• Android Chrome 71 eller senare

• iPhone Safari 11.1 eller senare

• iPad Safari 11 eller senare

Norton Identity

Norton Identity-appen är ännu inte tillgänglig i alla länder.

Enheten måste uppfylla följande minimikrav för att du ska kunna installera och använda Norton Identity:

App-stöd

• Android 5.0 eller senare

• iOS 10.3 eller senare

Webbläsarstöd

• Android Chrome 71 eller senare

• iPhone Safari 11.1 eller senare

• iPad Safari 11 eller senare

Norton Privacy Manager

Norton Privacy Manager är endast tillgänglig i USA. Vi stöder inte längre datorversionerna av Norton Privacy Manager.

Norton Privacy Manager är endast tillgänglig för iOS- och Android-enheter.

Android

Operativsystem

• Android 6.0 eller senare

iOS

Operativsystem

• iPhone- eller iPad-enheter som kör version 11.0 eller senare

Norton Utilities Ultimate

För att installera och köra Norton Utilities Ultimate behöver du administratörsbehörighet och en internetanslutning med hög hastighet, samt följande minsta systemkrav:

Windows

Operativsystem

• Microsoft Windows 11/10 (alla versioner förutom Windows 11/10 i S-läge)

• Microsoft Windows 8/8.1 (alla versioner), utom Windows 8:s startskärm

• Microsoft Windows 7 (32-bitars och 64-bitars) med Service Pack 1 (SP 1) eller senare

Hårdvara

• Processor

För Windows 11/10/8/7: 1 GHz

• Minnesanvändning

1 GB för 32-bitars, 2 GB för 64-bitars

• SVGA-video (1024 x 768)

• NET 4.6.2 installerat

• Hårddiskutrymme

100 MB ledigt hårddiskutrymme

Internetanslutning (för att aktivera produkten och få produktuppdateringar)

Norton Utilities Premium

Datorn måste uppfylla följande minimikrav för att du ska kunna installera Norton Utilities Premium:

Operativsystem

• Microsoft Windows 11/10 (alla versioner förutom Windows 11/10 i S-läge)

• Microsoft Windows 8/8.111, 12

• Microsoft Windows 7 (32-bitars och 64-bitars) med Service Pack 1 (SP 1) eller senare11

Ytterligare hårdvarukrav

• 100 MB ledigt hårddiskutrymme

• SVGA-video (1024 × 768)

• Cd-rom- eller dvd-enhet (om du inte installerar via nedladdning av program)

• Internetanslutning (för att aktivera produkten och få produktuppdateringar)13

Norton App Lock

Norton App Lock-appen är endast tillgänglig för Android-enheter.

Android

Operativsystem

• Android 4.2 eller senare

Norton Ad Blocker

Norton Ad Blocker-appen är endast tillgänglig för iOS-enheter.

iOS

Operativsystem

• iPhone- eller iPad-enheter som kör version 9.0 eller senare

Norton Clean, skräpborttagning

Norton Clean, appen för skräpborttagning, är endast tillgänglig för Android-enheter.

Android

Operativsystem

• Android 4.1 eller senare

Norton Device Care

Norton Device Care är endast tillgänglig i USA.

Norton Device Care är endast tillgänglig för iOS- och Android-enheter.

Android

Operativsystem

• Android 5.0 eller senare

iOS

Operativsystem

• iPhone- eller iPad-enheter som kör version 11.4 eller senare

Norton-tjänster

För att ta emot tjänsten krävs det en internetanslutning med hög hastighet och att följande systemkrav är uppfyllda. Vissa enheter kanske inte kan ta emot tjänster trots att anslutningen verkade kvalificerad eller att enhetens miljö verkade lämplig. Kunden måste ha administratörsbehörighet till PC- eller Mac-datorn.

Norton Computer Tune Up

Windows-operativsystem

• Microsoft Windows XP SP3 eller högre, Windows Vista, Windows 7 eller Windows 8

• Microsoft Windows 11/10 (alla versioner), förutom Windows 11/10 i S-läge och Windows som körs på ARM-processor

Mac-operativsystem

• Mac OS X 10.5 eller senare

Nortons kundtjänst

Windows-operativsystem

• Microsoft Windows XP SP3 eller högre, Windows Vista, Windows 7 eller Windows 8

• Microsoft Windows 11/10 (alla versioner), förutom Windows 11/10 i S-läge och Windows som körs på ARM-processor

Mac-operativsystem

• Mac OS X 10.5 eller senare

Computer Boost

Windows-operativsystem

• Microsoft Windows XP SP3 eller högre, Windows Vista, Windows 7 eller Windows 8

• Microsoft Windows 11/10 (alla versioner), förutom Windows 11/10 i S-läge och Windows som körs på ARM-processor

Mac-operativsystem

• Mac OS X 10.5 eller senare

Norton Ultimate Help Desk

Windows-operativsystem

• Microsoft Windows XP SP3 eller högre, Windows Vista, Windows 7 eller Windows 8

• Microsoft Windows 11/10 (alla versioner), förutom Windows 11/10 i S-läge och Windows som körs på ARM-processor

Mac-operativsystem

• Mac OS X 10.5 eller senare

Android-operativsystem

• Android OS version 6.x eller senare (måste ha Google Play-appen installerad)

iOS-operativsystem

• iOS version 7 eller senare

Norton Spyware and Virus Removal

Windows-operativsystem

• Microsoft Windows XP SP3 eller högre, Windows Vista, Windows 7 eller Windows 8

• Microsoft Windows 11/10 (alla versioner), förutom Windows 11/10 i S-läge och Windows som körs på ARM-processor

Mac-operativsystem

• Mac OS X 10.5 eller senare

Android-operativsystem

• Android OS version 6.x eller senare (måste ha Google Play-appen installerad)

iOS-operativsystem

• iOS version 7 eller senare

Alla Norton-tjänster som nämns ovan är inte tillgängliga i alla regioner eller för alla partners.

Alla erbjudanden på Norton-skydd som nämns ovan är inte tillgängliga i alla regioner eller för alla partner.

* Endast för personligt bruk eller bruk i hushållet. Problem att lägga till en enhet? Kontakta Kundtjänst och support.

# Norton stöder inte Insider Preview eller betaoperativsystem och -program.

1 Vissa skyddsfunktioner är inte tillgängliga i Microsoft Internet Explorer 10.0 eller senare.

2 När de tillhandahålls av NortonLifeLock under din prenumerationsperiod.

3 Stöder den aktuella och de närmast tidigare 32-bitars huvudversionerna.

4 Nuvarande och tidigare släppta huvudversioner.

5 Stöder inte vissa funktioner som är tillgängliga i andra webbläsare.

6 Saknar stöd för Metro-webbläsare.

7 Norton Family Föräldrakontroll stöds inte på dessa Android-enheter:

• Huawei

• Amazon-enheter (Kindle/Fire)

• Chromebook

Läs Tillverkare av enheter eller modeller som inte stöds av Norton Family för mer information

8 Be dina barn att endast använda Norton Family-webbläsaren för att få reda på allt innehåll de tittar på online.

9 För förbättrad övervakning, läs Konfigurera Norton Family på ditt barns iPhone eller iPad

10 Funktionerna SMS-uppsikt och samtalsblockering är för närvarande inaktiverade på Android. Se Viktig uppdatering till Norton Familys SMS- och samtalsfunktion för mer information

11 Datorn måste uppfylla minimioperativsystemkraven för Windows 7, Windows 8/8.1 och Windows 10/11. Windows 10/11 i S-läge stöds inte

12 Produktfunktionerna fungerar inte i startskärmsläge i Windows 8.

13 Användaren ansvarar för sitt konto hos en internetleverantör samt alla avgifter för internetåtkomst och telefoni.

Sök efter lösningar eller kontakta oss.

DOCID: v133891548
Operativsystem: windows,mac_os_x,android,ios
Senast ändrat: 02/11/2021