Konfigurera Mobilupplåsning för Norton Password Manager

Funktionen Mobilupplåsning gör det möjligt för dig att låsa upp ditt Password Manager-valv i en webbläsare på datorn genom att godkänna ett meddelande på din mobila enhet. Varje gång du startar din skrivbordswebbläsare med Norton Password Manager-tillägget installerat, skickas automatiskt ett meddelande om upplåsningsbegäran för valvet till din registrerade mobila enhet. När du har godkänt upplåningsbegäran på den mobila enheten kommer ditt valv automatiskt att låsas upp i webbläsaren.

Se Mer information om Mobilupplåsning i Norton Password Manager om du vill ha mer information om funktionen Mobilupplåsning i Norton Password Manager

Om du har glömt valvlösenordet kan du återställa det från Norton Password Manager-mobilappen. Om du vill veta mer om hur du återställer valvlösenordet för Norton Password Manager, se Återställ valvlösenordet för Norton Password Manager från din mobila enhet

Välj något av följande, beroende på operativsystemet, för att konfigurera Mobil upplåsning:

Konfigurera Mobil upplåsning från app och tillägg för Windows och Android

För att konfigurera Mobil upplåsning på Windows och Android måste du installera och konfigurera följande applikationer och tillägg:
  • Norton Password Manager-appen på din mobila enhet (version 6.2 eller senare)

• Webbläsartillägg för Norton Password Manager (version 6.3 eller senare)

Registrera en mobil enhet

1. Logga in på ditt Norton-konto.

Om du inte har något Norton-konto klickar du på skapa ett Norton-konto.

2. Öppna ditt befintliga valv i Norton Password Manager-appen.

Om du inte har ett Norton Password Manager-valv, skapa ett nytt valv.

3. När appen visar behörighetsdialogen att skicka och ta emot meddelande, tryck på Tillåt.

Aktivera Mobil upplåsning i webbläsare

1. Installera den senaste versionen av Norton Password Manager-tillägget i din webbläsare och logga in på ditt Norton-konto.

Om du inte har något Norton-konto klickar du på skapa ett Norton-konto.

2. Öppna ditt befintliga valv i webbläsartillägget för Norton Password Manager.

Om du inte har ett Norton Password Manager-valv, skapa ett nytt valv.

3. Klicka på ikonen för webbläsartillägget för Norton Password Manager och klicka på Valv.

4. På sidan Inställningar klickar du på Slå på Mobil upplåsning.

5. Följ instruktionerna för att installera och aktivera meddelanden för Norton Password Manager-appen på den mobila enheten.

6. Klicka på Fortsätt i Norton Password Manager-tillägget.

7. På sidan Enheter med Mobil upplåsning väljer du den mobila enheten från listrutan och klickar på Slå på.

På bekräftelseskärmen klickar du på Slutför.

Se Lägg till en mobil enhet för att ta emot meddelanden om mobil upplåsning om du vill veta hur du lägger till en annan mobil enhet för att ta emot meddelanden om mobil upplåsning.

Konfigurera Mobil upplåsning för Norton Safe Web Plus-appen för Mac

Installera Norton Safe Web Plus-appen i Safari

1. Starta Safari.

2. Från menyn Safari klickar du på Safari-tillägg.

3. I fönstret App Store, sök efter Norton Safe Web Plus.

4. I den nedladdade appen, klicka på Hämta och sedan Installera app.

5. Ange dina Apple ID-inloggningsuppgifter och följ anvisningarna på skärmen för att installera appen Norton Safe Web Plus.

Följ anvisningarna på skärmen och aktivera både Norton Password Manager- och Norton Safe Web-tilläggen.

Registrera en mobil enhet

1. Öppna App Store och sök efter Norton Password Manager.

2. Efter installationen av Norton Password Manager,Logga in till ditt Norton-konto.

Om du inte har något Norton-konto klickar du på skapa ett Norton-konto.

3. Öppna ditt befintliga valv i Norton Password Manager-appen.

Om du inte har ett Norton Password Manager-valv, skapa ett nytt valv.

4. När appen visar behörighetsdialogrutan för att skicka och ta emot meddelanden trycker du på Tillåt.

Aktivera Mobil upplåsning från Norton Safe Web Plus-app

1. Logga in på ditt Norton-konto från Norton Safe Web Plus-appen.

Om du inte har något Norton-konto klickar du på skapa ett Norton-konto.

2. Öppna ditt befintliga valv i Norton Safe Web Plus-appen.

Om du inte har ett Norton Password Manager-valv, skapa ett nytt valv.

3. Klicka på Inställningar.

4. Klicka på inställningarna för Mobil upplåsning.

5. På sidan Inställningar, under inställningarna för Mobil upplåsning, klicka på Konfigurera.

6. Under Mina enheter väljer du din mobila enhet från listan och klickar på Aktivera.

Om du använder Norton Password Manager-tillägget på olika webbläsare måste funktionen Mobilupplåsning konfigureras separat för varje webbläsare.

Video: How to setup and use Mobile Unlock

Sök efter lösningar eller kontakta oss.

DOCID: v128979256
Operativsystem: windows, mac, android, ios
Senast ändrat: 01/11/2021