Konfigurera appsäkerhets- och internetsäkerhetsfunktioner i Norton 360-appen på Android-enheten

Du kan konfigurera funktionerna appsäkerhet och internetsäkerhet på din mobila enhet för att skydda den från appar som innehåller risker och internethot. Funktionerna omfattar:

• Apprådgivare för Google Play: Söker igenom och meddelar dig om appar innehåller risker innan du installerar dem från Google Play.

• Realtidssökning: Söker automatiskt igenom och skyddar enheten bättre från malware och riskfyllda appar.

• Återställning efter utpressningsprogram: Söker igenom appar efter utpressningsprogram som låser skärmlåset och därmed enheten tills en betalning görs och kryptografiskt utpressningsprogram som krypterar värdefullt innehåll för att hålla filer som gisslan.

• Safe Web: Hjälper till att upptäcka och varnar dig om vilseledande webbplatser innan du besöker dem.

• Safe Search: Norton Safe Search visar Norton Secured-omdömen för en webbplats i sökresultaten för att hjälpa dig att identifiera och filtrera ut misstänkta webbplatser.

Norton Safe Search tillhandahåller inte ett säkerhetsomdöme för betalda sökresultat (sponsrade länkar) och filtrerar inte bort potentiellt osäkra sponsrade länkar från sökresultaten.

För att använda funktionerna appsäkerhet och internetsäkerhet måste du aktivera Norton 360-tjänsten på enheten. När du har konfigurerat funktionen Apprådgivare för Google Play på enheten aktiverar Norton 360-appen automatiskt funktionerna, inklusive Realtidssökning,Återställning efter utpressningsprogram och Safe Web.

Du kan även använda Skyddsrapportkortet för att se en översikt av de aktiviteter som Norton 360-appen har utfört under de senaste 30 dagarna för att skydda enheten mot:

• Skadliga webbplatser

• Malware och potentiellt skadliga appar

Konfigurera Apprådgivare för Google Play

1. Starta Norton 360-appen från startskärmen.

2. Om du ser alternativet Säkerhet i Norton 360-appens huvudskärm ska du trycka på Säkerhet. Annars går du till steg 3.

3. Tryck på Appsäkerhet.

4. Tryck på Konfigurera.

5. På skärmen Åtkomst trycker du på Norton 360-tjänst.

6. På skärmen Norton 360-tjänst, bredvid Använd Norton 360-tjänst, flyttar du reglaget till På.

7. Läs informationen i varningen och tryck på Tillåt ellerOk.

8. Gör följande beroende på Android OS-versionen:

• På Android 9.x eller senare enheter: På skärmen Visa över andra appar, bredvid Tillåt visning över andra appar, flyttar du reglaget till På.

• På Android 6.x- till 8.x-enheter: På skärmen Appar som kan överlagras på andra appar, bredvid Tillåt överlagringar på andra appar, flyttar du reglaget till På.

9. I varningen Håll dig skyddad ska du trycka på Nästa.

10. Gör följande beroende på Android OS-versionen:

• På Android 9.x eller senare enheter: I varningen Låt alltid appen köras i bakgrunden ska du trycka på Tillåt.

• På Android 6.x- till 8.x-enheter: I varningen Ignorera batterioptimeringar? trycker du på Ja.

När du installerar Norton 360-appen och gör den första konfigurationen söker Apprådgivaren automatiskt igenom installerade appar på din enhet och varnar för risker, om sådana påträffas. Du kan då välja att lita på eller avinstallera appen.
De installerade apparna har klassificerats att ha Bristande sekretess beroende på följande beteende:
  • Personliga data delas – visar information, så som personliga kontouppgifter, kontaktuppgifter, SIM-kortsinformation, inställningsinformation, installerade appar samt plats- och/eller enhetsinformation när denna delas med den installerade appen.

• Annonsvisning – informerar dig om reklam visas i själva appen, eller om appen visar reklam i ditt meddelandefält eller placerar reklamikoner på din startskärm.

• Dataanvändning i bakgrunden – bedömer appen efter dess benägenhet att överföra mobildata eller förbruka bandbredd i bakgrunden när den inte används.

Vissa Android-appar och deras tillhörande tjänster är utformade så att de behöver bakgrundsdata för att fungera korrekt.

• Ovanliga beteenden har upptäckts – visar information när en app utför en oväntad aktivitet som upptäcks på din enhet.

• Batterianvändning i bakgrunden – visar appar som använder platsinformation och ofta uppdateras i bakgrunden och kanske belastar batteriet även när själva appen inte är öppen.

Visa rapportkortet för appsäkerhet

1. Starta Norton 360-appen från startskärmen.

2. Längst ner på huvudskärmen i Norton 360-appen ska du trycka på och dra upp alternativet Skyddsrapport.

3. Under avsnittet Appsäkerhet kan du se antalet säkra och potentiellt skadliga appar som Norton 360 har upptäckt.

Konfigurera Safe Search

1. Starta Norton 360-appen från startskärmen.

2. Om du ser alternativet Säkerhet i Norton 360-appens huvudskärm ska du trycka på Säkerhet. Annars går du till steg 3.

3. Tryck på internetsäkerhet.

4. Under Mer skydd trycker du på Installation krävs.

5. På skärmen Lägg till en genväg trycker du på Lägg till genväg och sedan på Lägg till automatiskt. En genväg skapas på startskärmen på enheten.

6. Svep till höger och tryck på Lägg till ett sökfält på skärmen Lägg till sökfält. Norton Safe Search-fältet läggs till i meddelandefältet för snabb åtkomst till Safe Search.

7. Tryck på Slutför.

Visa aktivitetsrapport för internetsäkerhet

1. Starta Norton 360-appen från startskärmen.

2. Längst ner på huvudskärmen i Norton 360-appen ska du trycka på och dra upp alternativet Skyddsrapport.

3. Under avsnittet internetsäkerhet kan du se antalet säkra och skadliga webbplatser som Norton 360 har upptäckt.

Sök efter lösningar eller kontakta oss.

DOCID: v137722459
Operativsystem: Android
Senast ändrat: 01/09/2022