Åtgärda felaktig status för Wi-Fi- eller mobildataanslutning när du kör Norton 360 för iOS med webbskydd aktiverat

När du ansluter iOS-enheten till ett VPN kanske det inte känner igen ändringen av nätverkstatus från Wi-Fi till mobildata eller tvärtom i meddelandefältet. Detta beteende observeras ibland på iOS-enheter, generellt med VPN-anslutning, och är inte endast begränsat till Norton 360 för iOS.

För att åtgärda detta problem, aktivera och inaktivera flygplansläget på din iOS-enhet.

Aktivera och inaktivera flygplansläget

1. Svep uppåt från undersidan av enhetens skärm för att se Control Center.

På iPhone X eller senare eller iPad med iOS 12 eller senare, svep ner från det övre högra hörnet av skärmen för att se Control Center.

2. I Control Center trycker du på ikonen Flygplan för att aktivera flygplansläge.

3. Vänta i minst 10 sekunder och tryck på ikonen Flygplan igen för att inaktivera flygplansläget.