Fel: "Norton AntiVirus Auto-Protect kunde inte läsa in sökningsmotorn. Kör LiveUpdate..." på Mac

Åtgärda problemet genom att avinstallera Norton-produkten med verktyget RemoveNortonMacFiles och sedan installera om den.

STEG 1

Ladda ner och kör RemoveNortonMacFiles som administratör

RemoveNortonMacFiles tar bort alla mappar som Norton-installationsprogrammen har skapat, och alla filer i dessa mappar inklusive alla filer som du har skapat.

1. Ladda ner filen RemoveNortonMacFiles.zip.

2. Klicka på Finder -ikoneni Docka.

3. I fönstret Finder klickar du på Nedladdningar i vänstra rutan under Favoriter.

4. Gör något av följande:

• Om du laddade ner filen i Safari-webbläsaren ska du öppna mappen RemoveNortonMacFiles.

• Om du laddade ner filen i Mozilla Firefox- eller Google Chrome-webbläsaren, ska du dubbelklicka på filen RemoveNortonMacFiles.zip för att packa upp den och sedan öppna mappen RemoveNortonMacFiles.

5. I mappen RemoveNortonMacFiles ctrl-klickar du på filen RemoveNortonMacFiles.command och klickar sedan på Öppna med > Terminal (standard).

För att köra det här verktyget måste du vara inloggad med ett administratörskonto och ett angivet lösenord.

6. Gör något av följande:

• Om du inte har avinstallerat Norton-programmet på din macOS 10.15.x eller senare, visas ett meddelande i fönstret Terminal som uppmanar dig att dra och släppa Norton från mappen Program till Papperskorgen. Gå till steg 7.

• Gå till steg 13 om du har macOS 10.14.x och tidigare, ELLER om du redan avinstallerade Norton på din macOS 10.15.x eller senare.

7. I fönstret Terminal trycker du på tillbaka för att öppna mappen Program i Finder.

8. I mappen Program väljer du Norton-program, dra och släpp sedan det i Papperskorgen.

9. När du ser en dialogruta skriver du in lösenordet för ditt administratörskonto och klickar sedan på OK.

10. Klicka på Avinstallera i fönstret för Nortons installationsprogram.

11. Om du ser en dialogruta skriver du in lösenordet för ditt administratörskonto och klickar sedan på Installationshjälp.

12. När avinstallationen av Norton är klar kör du filen RemoveNortonMacFiles.command i Terminal igen.

Se anvisningarna i steg 5 ovan för mer information.

13. Ange ditt administratörslösenord i fönstret Terminal och tryck sedan på Retur.

När du skriver lösenordet visas inga tecken.

14. Om du vill ta bort alla Norton-filer och -mappar skriver du 1.

Om du vill avsluta RemoveNortonMacFiles utan att ta bort några filer skriver du 2.

15. Tryck på Retur.

Verktyget RemoveNortonMacFiles tar bort alla Norton-filer.

16. När verktyget RemoveNortonMacFiles har slutfört borttagningen av Norton-filerna, skriver du y i fönstret Terminal och trycker på tillbaka för att starta om Mac-datorn.

Innan du trycker på retur ska du kontrollera att du har sparat allt arbete i andra öppna program.

STEG 2

Installera Norton

1. Gå till my.norton.com och klicka på Logga in.

2. Ange e-postadressen och lösenordet för Norton-kontot och klicka på Logga in.

3. I portalen Mitt Norton klickar du på Ladda ner.

4. På sidan Kom igång klickar du på Godkänn och ladda ner.

5. När nedladdningen är klar dubbelklickar du på filen som du har laddat ner för att starta Norton-installationsprogrammet.

6. I Norton Installer-fönstret, välj Jag vill gå med i Norton Community Watch och klicka på Installera för att starta installationen.

7. När du ser en dialogruta för verktyget installationshjälp, skriv in administratörslösenordet och klicka sedan på Installationshjälp.

8. Klicka på Starta om i installationsfönstret för Norton när du uppmanas till det.

9. När du har startat om din Mac i Norton-installationsfönstret som visas, klicka på Öppna nu för att öppna Systeminställningar.

10. I inställningsfönstret Säkerhet och sekretess i fliken Allmänt klicka på låsikonen längst ner, skriv in administratörslösenordet och klicka på Lås upp.

11. Bredvid Systemprogramvara från Norton-applikationen blockerades från att ladda, klickar du på Tillåt. Stäng fönstret Systeminställningar.

12. Klicka på Fortsätt i installationsfönstret för Norton.

13. I installationsfönstret för Norton klickar du på Öppna för att komma till inställningarna Säkerhet och integritet.

För att slutföra installationen av Norton på macOS 10.15.x måste du ge Norton full skivtillgång.

14. I inställningsfönstret Säkerhet och sekretess i fliken Sekretess, klicka på låsikonen längst ner, skriv in administratörslösenordet och klicka på Lås upp.

15. I det vänstra fältet väljer du Fullständig diskåtkomst och kontrollerar sedan Norton-systemtillägg i det högra fältet. Stäng fönstret Systeminställningar.

16. Klicka på Starta om i fönstret Installationen har slutförts.

Du måste starta om datorn för att slutföra installationen.

17. Klicka på Nästa, i installationsfönstret för Norton och klicka sedan på Slutför.

18. Om du uppmanas att aktivera, ange e-postadressen och lösenordet för att logga in på Norton. Välj licens i listan över tillgängliga licenser i kontot och klicka på Nästa.

Installationen av Norton är nu klar.

Sök efter lösningar eller kontakta oss.

DOCID: v71245565
Operativsystem: Windows
Senast ändrat: 13/05/2020