Fel: "Norton AntiVirus Auto-Protect kunde inte läsa in sökningsmotorn. Kör LiveUpdate..." på Mac

Åtgärda det här problemet genom att avinstallera Norton-produkten med verktyget RemoveSymantecMacFiles, och sedan installera om den.

Verktyget RemoveSymantecMacFiles fungerar inte på macOS 10.15.0 eller senare. För att manuellt avinstallera Norton på Mac, läs: Avinstallera Norton Device Security på Mac.

STEG 1

Kör RemoveSymantecMacFiles

RemoveSymantecMacFiles tar bort alla mappar som är skapade av Nortons installationsprogram, samt alla filer som finns i dessa mappar. Samtliga filer i dessa mappar tas bort, inklusive alla filer som du har skapat.

1. Ladda ner filen RemoveSymantecMacFiles.zip.

2. Dubbelklicka på filen RemoveSymantecMacFiles.zip som du har laddat ner.

Filen utvidgas.

3. Öppna mappen RemoveSymantecMacFiles.

4. Dubbelklicka på filen RemoveSymantecMacFiles.command.

5. Ange ditt administratörslösenord och tryck på Retur.

När du skriver lösenordet visas inga tecken.

6. Om du vill ta bort alla Symantec-filer och -mappar skriver du 1.

7. Tryck på Retur.

RemoveSymantecMacFiles tar bort alla Symantec-filer

8. Klicka på Avsluta Terminal i terminalmenyn.

STEG 2

Installera Norton

1. Gå till my.norton.com och klicka på Logga in.

2. Ange e-postadressen och lösenordet för Norton-kontot och klicka på Logga in.

3. I portalen Mitt Norton klickar du på Ladda ner.

4. På sidan Kom igång klickar du på Godkänn och ladda ner.

5. När nedladdningen är klar dubbelklickar du på filen som du har laddat ner för att starta Norton-installationsprogrammet.

6. I Norton Installer-fönstret, välj Jag vill gå med i Norton Community Watch och klicka på Installera för att starta installationen.

7. När du ser en dialogruta för verktyget installationshjälp, skriv in administratörslösenordet och klicka sedan på Installationshjälp.

8. Klicka på Starta om i installationsfönstret för Norton när du uppmanas till det.

9. När du har startat om din Mac i Norton-installationsfönstret som visas, klicka på Öppna nu för att öppna Systeminställningar.

10. I inställningsfönstret Säkerhet och sekretess i fliken Allmänt klicka på låsikonen längst ner, skriv in administratörslösenordet och klicka på Lås upp.

11. Bredvid Systemprogramvara från Norton-applikationen blockerades från att ladda, klickar du på Tillåt. Stäng fönstret Systeminställningar.

12. Klicka på Fortsätt i installationsfönstret för Norton.

13. I installationsfönstret för Norton klickar du på Öppna för att komma till inställningarna Säkerhet och integritet.

För att slutföra installationen av Norton på macOS 10.15.x måste du ge Norton full skivtillgång.

14. I inställningsfönstret Säkerhet och sekretess i fliken Sekretess, klicka på låsikonen längst ner, skriv in administratörslösenordet och klicka på Lås upp.

15. I det vänstra fältet väljer du Fullständig diskåtkomst och kontrollerar sedan Norton-systemtillägg i det högra fältet. Stäng fönstret Systeminställningar.

16. Klicka på Starta om i fönstret Installationen har slutförts.

Du måste starta om datorn för att slutföra installationen.

17. Klicka på Nästa, i installationsfönstret för Norton och klicka sedan på Slutför.

18. Om du uppmanas att aktivera, ange e-postadressen och lösenordet för att logga in på Norton. Välj licens i listan över tillgängliga licenser i kontot och klicka på Nästa.

Installationen av Norton är nu klar.

Sök efter lösningar eller kontakta oss.

DOCID: v71245565
Operativsystem: Windows
Senast ändrat: 19/11/2019