Ställ in Norton till att upptäcka vilseledande webbplatser eller nätfiskewebbplatser på Mac

Norton-enhetssäkerhet inkluderar Safe Web för att analysera webbplatser när du surfar med Firefox, Safari eller Chrome. Det rankar webbplatssäkerhet och varnar dig om det upptäcker vilseledande webbplatser eller nätfiskewebbplatser. Safe Web hjälper till att skydda dig mot nätbrottslingar som gör falska webbplatser, så som olagliga shoppingplatser, för att få dig att ange ekonomisk eller personlig information

Aktivera och konfigurera Safe Web-alternativ

Du kan aktivera och konfigurera Safe Web-alternativ endast i Mac OS X 10.9 eller tidigare versioner.

1. Öppna Norton Device Security-produkten.

Om du ser fönstret Mitt Norton bredvid Enhetssäkerhet ska du klicka på Öppna.

2. Klicka på Avancerat eller Inställningar i Norton-produktens huvudfönster.

3. Klicka på Safe Web i den vänstra panelen och se till att reglaget Safe Web är aktiverat.

4. På raden Safe Web klickar du på ikonen inställningar och ställer in följande alternativ efter behov:

• Förbättra sökmotorresultaten för att visa webbplatsomdöme i sökresultaten.

• Visa en varning vid besök på en skadlig webbplats.

• Blockera skadliga webbplatser.

• Aktivera Skydd mot nätfiske för att analysera säkerhetsnivåerna för de webbplatser du besöker.

• Skicka in en fullständig webbadress när en misstänkt webbplats upptäcks för att skicka webbplatsens adress till Norton för analys.

Aktivera Norton Safe Search som standardsökmotor.

Du kan även ange Norton-hemsidan som din standardhemsida.

1. Öppna webbläsaren och klicka på ikonen för Safe Web-tillägget.

2. Klicka på inställningsikonen i popupfönstret som visas för Safe Web.

3. Markera Aktivera Norton Safe Search som standardsökmotor på sidan Webbläsarinställningar.

Sök efter lösningar eller kontakta oss.

DOCID: v6161673
Operativsystem: mac_os_x