Ta bort viruset FBI Moneypak/National Security Agency/Cyber Security på Mac

Det här är en typ av hot som kallas utpressningsprogram. De visar meddelanden om att du måste skicka pengar för att låsa upp datorn. Ett utpressningsprogram i Mac OS X låser din webbläsare, visar upprepade popupmeddelanden om att webbläsaren är låst och uppmanar dig att betala för upplåsning.

Det är i själva verket enkel JavaScript-kod som "låser" datorn. Användaren uppmanas att skicka pengar via MoneyPak eller uKash, beroende på vilken region det rör sig om. Syftet med dessa hot är att få dig att tro att din webbläsare inte längre kan användas och lura dig att skicka pengar.

Om du tvångsavslutar utpressningsprogrammet kommer dess sida tillbaka nästa gång du startar webbläsaren. Det beror på att funktionen för återställning efter krasch går tillbaka till den URL-adress som var öppen när webbläsaren stängdes oväntat.

Återställ den aktuella webbläsarens fabriksinställningar och ta bort utpressningsprogrammet.

Sök efter lösningar eller kontakta oss.

DOCID: v102180323
Operativsystem: Windows, Mac OS X
Senast ändrat: 19/11/2019