Norton Password Managers ifyllningsassistent

Funktionen Ifyllningsassistent hjälper dig att fylla i onlineformulär om Password Manager hoppar över några fält i formulären. Password Manager använder de adresser och wallets som du har sparat för att automatiskt fylla i formulär och bankdetaljer på webbplatser. På det här sättet behöver du inte fylla i de långa formulär där du uppmanas att uppge din personliga information, som namn, födelsedatum och telefonnummer. Du behöver inte heller ange dina bankuppgifter eller kredituppgifter varje gång du gör inköp online. Om fälten i något onlineformulär inte fyllts i visar Password Manager informationsfältet Öppna ifyllningsassistenten. Du kan klicka på Öppna ifyllningsassistenten för att öppna panelen Ifyllningsassistent. Du kan använda ifyllningsassistenten för att fylla i sådana fält. Allt du behöver göra är att välja en adress eller en wallet från ifyllningsassistenten och sedan dra och släppa den begärda informationen på webbsidorna.

Det kan hända att Password Manager inte fyller i, eller fyller i ett fält av misstag, i ett formulär på internet om:

• Fältnamnen i onlineformuläret inte stämmer med de som finns sparade i Adresser eller Wallet. Exempelvis kan fältet för land eller region namnges annorlunda så att det inte känns igen av Password Manager.

• Om fältet inte har något namn kopplat till sig.

• De uppgifter som ett fält godtar skiljer dig från de som finns lagrade bland dina adresser eller i en wallet. Exempelvis finns födelsedatumet lagrat som ett nummer bland adresserna men onlineformuläret godtar enbart ord.

Vissa webbplatser kan kräva viss personlig information som din e-postadress eller ditt telefonnummer. Använd Ifyllningsassistenten för att snabbt ange önskade uppgifter på de här webbplatserna. Du behöver bara dra och släppa informationen i dina adresser eller walleten till textfältet i onlineformuläret. Om du exempelvis vill fylla i telefonnumret i ett onlineformulär, drar du telefonnummeruppgifterna från adresserna till textrutan i onlineformuläret och släpper dem där. På det här sättet hjälper ifyllningshjälpen dig att fylla i fälten korrekt och förhindrar även att nätbrottslingar och tangentloggningsprogram får åtkomst till din personliga information. Nortons verktygsfält måste vara aktiverat i webbläsarna för att kunna använda ifyllningsassistenten. Om du vill öppna Ifyllningsassistenten går du till Nortons verktygsfält och klickar på VALVET ÄR ÖPPET och sedan på ikonen Öppna Ifyllningsassistenten nederst i popupfönstret.

I funktionen Ifyllningsassistenten finns följande alternativ:

Adresser

Här kan du visa och välja alla adresser som du har sparade i ditt valv.

Wallet

Här kan du visa och välja alla wallets som du har sparade i ditt valv.

Du kan använda ikonen Flytta till andra sidan för att flytta ifyllningsassistentens fönster från höger till vänster och vice versa