Mer information om Norton Password Manager för mobila enheter

Norton Password Manager skyddar dig när du anger personlig information online. Det kommer ihåg alla dina användarnamn och lösenord och autofyller säkert formulär med kreditkortsuppgifter och adresser. Det lagrar också dina lösenord och andra inloggningsuppgifter i ett säkert, molnbaserat valv som bara du har åtkomst till.

Funktioner i Norton Password Manager-appen

Vi har introducerat några nya praktiska funktioner.

• Lösenordsgeneratorn i Norton Password Manager låter dig skapa mycket säkra lösenord som är svåra att knäcka och gissa. När du skapar en ny inloggning kan du använda lösenordsgeneratorn för att skapa starka lösenord. Se Använd Norton lösenordsgenerator för att skapa starka lösenord för mer information

• Funktionen Mobil upplåsning låter dig låsa upp ditt Password Manager-valv med hjälp av en skrivbordswebbläsare genom att godkänna ett meddelande på din mobila enhet istället för att manuellt ange ditt valvlösenord. Varje gång du startar din skrivbordswebbläsare med Norton Password Manager-tillägget installerat, skickas automatiskt ett meddelande om upplåsningsbegäran för valvet till din registrerade mobila enhet. När du har godkänt upplåningsbegäran på den mobila enheten kommer ditt valv automatiskt att låsas upp i webbläsaren. Se Lås upp Norton Password Manager-valvet med Mobil upplåsning för mer information

• Med funktionen Lösenordsautoifyllning i Norton Password Manager kan du enkelt fylla i inloggningsinformation på webbplatser och andra program automatiskt. Den använder adresserna och betalningarna som du sparade för att automatiskt fylla din inloggningsinformation på webbplatser. Se Ställ in fyll i lösenord automatiskt i Norton Password Manager för mer information

Ladda ner Norton Password Manager för din mobila enhet

Följ stegen nedan för att ladda ner Norton Password Manager-appen till dina iOS- och Android-enheter:
  1. Gör något av följande:

• Android: Gå till Play Store. Om det är första gången du öppnar Play Store visas tjänstevillkoren på skärmen. Tryck på Godkänn för att fortsätta

• iOS: Tryck på App Store -ikonen på startskärmen.

2. Skriv Norton Password Manager i sökrutan och sök efter appen i resultatet.

3. Gör något av följande:

• Android: Tryck på Installera på skärmen med programinformation.

• På iOS trycker du på HÄMTA och sedan på Öppna.

Konfigurera Norton Password Manager-appen

1. När du startar Norton Password Manager-appen för första gången kommer du till sidan Licens- och tjänsteavtal.

2. Tryck på Godkänn och starta för att acceptera Nortons licens- och tjänsteavtal.

3. Logga in på ditt NortonLifeLock-konto.

Om du inte har ett NortonLifeLock-konto kan du skapa ett Norton-konto.

4. Öppna ditt befintliga valv i Norton Password Manager-appen.

Om du inte har ett Norton Password Manager-valv, skapa ett nytt valv.

5. När du har loggat in på Norton-kontot och Norton Password Manager-valvet måste du Konfigurera PIN-kod.

Följ anvisningarna på skärmen för att konfigurera PIN-koden för appen.

Konfigurera biometrisk autentisering på min mobila enhet

Mobilappen Norton Password Manager erbjuder dig möjligheten att återställa eller ändra valvlösenordet om du förlorar eller glömmer det. Återställningsalternativet för lösenord är tillgängligt på enheter som har biometriskt autentiseringsstöd. Du måste konfigurera biometrisk autentisering på din enhet och låsa upp valvet en gång för att använda funktionen för återställning av lösenord.

Konfigurera biometriskt autentisering på iOS-enheten

1. Tryck på Inställningar på iOS-enheten

2. På skärmen Inställningar trycker du på Touch ID och lösenkod

3. Ange lösenkoden för att komma åt och öppna skärmen Touch ID och Lösenkod.

4. På skärmen Touch ID och lösenkod, under FINGERAVTRYCK, tryck på Lägg till ett fingeravtryck och följ anvisningarna på skärmen.

Konfigurera biometrisk autentisering på Android-enhet

1. Tryck på Inställningar på Android-enheten

2. På skärmen Inställningar trycker du på Säkerhet och låsskärm.

3. På skärmen Säkerhet och lås, under Fingeravtryckslista, trycker du på Lägg till fingeravtryck och följer anvisningarna på skärmen

Återställ valvlösenordet från min mobila enhet

Mobilappen Norton Password Manager erbjuder dig möjligheten att återställa eller ändra valvlösenordet om du förlorar eller glömmer det. Återställningsalternativet för lösenord är tillgängligt på enheter som har biometriskt autentiseringsstöd. Du måste konfigurera biometrisk autentisering på din enhet och låsa upp valvet en gång för att använda funktionen för återställning av lösenord.

Återställ Norton Password Managers valvlösenord från iOS-enhet

Den här funktionen är endast tillgänglig på iOS-enheter som kör iOS 10 eller senare versioner.

1. Logga in till din Norton Password Manager-app med biometrisk autentisering.

2. På skärmen Valv trycker du på Meny -ikonen och tryck sedan på Inställningar.
  3. På skärmen Valv, under Valvlösenord, trycker du på Återställ Lösenord.

Tryck på Touch ID eller ansikts-ID när du uppmanas till det.

4. I fönstret Återställ lösenord, följ anvisningarna på skärmen och tryck på Spara.

Återställ Norton Password Managers valvlösenord från Android-enhet

1. Logga in till din Norton Password Manager-app med biometrisk autentisering.

2. På skärmen Valv trycker du på Meny -ikonen och tryck sedan på Inställningar.
  3. På skärmen Inställningar, tryck på Valv.

4. På skärmen Valv, under Valvlösenord, trycker du på Återställ Lösenord.

Tryck på Fingeravtrycks -sensorn när du uppmanas till det.

5. I fönstret Återställ lösenord, följ anvisningarna på skärmen och tryck på Spara.

Stödda enheter för biometrisk autentisering

iOS

• iPhone 5S

• iPhone 6 Plus/6s Plus

• iPhone SE

• iPhone 7 Plus

• iPhone 8 Plus

• iPhone X/XS Max/XR

• ipad Air

• iPad Mini 2 med Retina-skärm

• ipad Air 2

• iPad Mini 3/Mini 4

• iPad 2017

• iPad Pro 9.7 i (1:a generationen)/iPad Pro 12.9 i (1:a generationen)

• iPad Pro 10.5 i (2:a generationen)/iPad Pro 12.9 i (2:a generationen)

• iPad 2018

Android

• Google Nexus 5X

• Google Pixel/Pixel 2

• Google Pixel XL/Google Pixel XL 2

• Samsung Galaxy A5

• Samsung Galaxy S5/S5 Mini

• Samsung Galaxy S6/S6 Edge

• Samsung Galaxy S7 Edge

• Samsung Galaxy S8/S8+

• Samsung Galaxy S9/S9+