Hantera inloggningar

Med Password Manager kan du lägga till nya inloggningsuppgifter, ändra namn, URL, användarnamn och lösenord för de inloggningar som du har sparat i fönstret Inloggningar. Den uppdaterade informationen fylls i automatiskt nästa gång du besöker samma webbsida.

Med pilen bredvid URL:en kan du snabbt öppna en inloggningswebbsida.

Lägg till en inloggning manuellt

1. Starta Norton.

Om du ser fönstret Mitt Norton bredvid Enhetssäkerhet ska du klicka på Öppna.

2. I Nortons huvudfönster dubbelklickar du på Online-säkerhet och klicka sedan på Password Manager.

3. Klicka på listrutan högst upp i fönstret och välj Ny inloggning.

4. Skriv ett namn på inloggningen i rutan Titel i fönstret SKAPA INLOGGNING.

5. Ange kategori för inloggningen i rutan Taggar.

6. Ange webbplatsens URL i rutan Inloggningslänk. Glöm inte bort att inleda webbadressen med prefixet HTTP or HTTPS.

7. Ange användarnamn för inloggningen i dialogrutan Användarnamn.

8. Ange lösenordet för inloggningen i rutan Lösenord.

9. Konfigurera inloggningens säkerhet med följande alternativ:

Kräv valvlösenord

Du måste ange ditt Password Manager-lösenord för att uppgifterna ska fyllas i automatiskt.

Du bör välja detta alternativ för att göra dina inloggningsuppgifter säkrare. Du kan exempelvis använda detta alternativ för din banks webbplats.

Automatisk ifyllning

Din inloggningsinformation fylls i automatiskt när du besöker webbplatsen.

Symantec rekommenderar att du väljer detta alternativ för att fylla i dina inloggningsuppgifter på webbsidan.

Skicka automatiskt

Du loggas in på webbplatsen automatiskt.

10. Klicka på Spara.

Redigera en inloggning

1. Starta Norton.

Om du ser fönstret Mitt Norton bredvid Enhetssäkerhet ska du klicka på Öppna.

2. I Nortons huvudfönster dubbelklickar du på Online-säkerhet och klicka sedan på Password Manager.

3. I det vänstra fältet klickar du på Inloggningar.

4. Klicka på den inloggning som du vill redigera.

Du kan använda alternativet Sortera efter som finns högst upp i panelen Inloggningar för att hitta en inloggning snabbare. Du kan även söka direkt efter en inloggning i rutan Sök i ditt valv.

5. Klicka på Redigera i fönstret som öppnas och utför de ändringar som krävs.

6. Klicka på Spara.

Ta bort en inloggning

1. Starta Norton.

Om du ser fönstret Mitt Norton bredvid Enhetssäkerhet ska du klicka på Öppna.

2. I Nortons huvudfönster dubbelklickar du på Online-säkerhet och klicka sedan på Password Manager.

3. I det vänstra fältet klickar du på Inloggningar.

4. Klicka på den inloggning du vill ta bort.

Du kan använda alternativet Sortera efter som finns högst upp i panelen Inloggningar för att hitta en inloggning snabbare. Du kan även söka direkt efter en inloggning i rutan Sök i ditt valv.

5. Klicka på Ta bort i fönstret som visas.

6. Klicka på Ja i dialogrutan Varning.

Video: Så här hanterar du ditt Password Manager-valv

Sök efter lösningar eller kontakta oss.

DOCID: v5466271_ns_retail_sv_se
Operativsystem: Windows
Senast ändrat: 22/08/2018