Aktiverar eller inaktivera Norton Safe Web

Norton Safe Web skyddar dig när du surfar, söker eller shoppar online med webbläsarna Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge och Apple Safari. Funktionen analyserar säkerhetsnivån på webbplatser du besöker och indikerar om de är fria från hot.

Om Meddelande: "Surfandet utsatt för risk" visas i Nortons produkthuvudfönster kanske Norton Safe Web-tillägget inte är installerat eller kan vara inaktiverat i standardwebbläsaren. Klicka på Korrigera nu i Nortons produkthuvudfönster för att lösa problemet. Du dirigeras om till standardbutiken för webbläsartillägg. Följ anvisningarna på skärmen för att installera tillägget Norton Safe Web.

Om kolumnen Internetsäkerhet är grå i Nortons produkthuvudfönster lägger du till och aktiverar Norton-webbläsartilläggen i dina webbläsare. Mer information finns i Åtgärda problemet att kolumnen Internetsäkerhet är grå i Nortons produkthuvudfönster

För att stänga av Norton Safe Web-tillägg, beroende på din webbläsare, väljer du något av följande:

Jag använder Google Chrome

Så här aktiverar eller inaktiverar du Norton Safe Web från tilläggssidan

1. Starta Google Chrome.

2. Klicka på Anpassa och kontrollera Google Chrome i det övre högra hörnet, och klicka sedan på Inställningar.
  3. Klicka på Tillägg i den vänstra panelen.

4. På sidan Tillägg, bredvid Norton Safe Web, flyttar du skjutreglaget för att aktivera eller inaktivera tillägget.

Jag använder Microsoft Edge

Aktivera eller inaktivera Norton Safe Web från tilläggssidan i Microsoft Edge

1. Starta Microsoft Edge.

2. Klicka på Inställningar med mera i det övre högra hörnetoch klicka sedan på Tillägg.
  3. På sidan Installerade tillägg, bredvid Norton Safe Web, flyttar du skjutreglaget för att aktivera eller inaktivera tillägget.

Jag använder Mozilla Firefox

Inaktivera Norton Safe Web från tilläggssidan i Mozilla Firefox

1. Starta Mozilla Firefox.

2. I det övre högra hörnet klickar du på Öppna meny , och sedan på Tillägg.
  3. På fliken Tillägg ska du kontrollera om Norton Safe Web finns under avsnittet Aktiverade.

Under Norton Safe Web ska du klicka på och sedan klicka på Inaktivera.

Aktivera Norton Safe Web från Tillägg-sidan i Mozilla Firefox

1. Starta Mozilla Firefox.

2. I det övre högra hörnet klickar du på Öppna meny , och sedan på Tillägg.
  3. På fliken Tillägg ska du kontrollera om Norton Safe Web finns under avsnittet Aktiverade.

Under Norton Safe Web ska du klicka på och sedan klicka på Aktivera.

Jag använder Safari

Aktivera eller inaktivera Norton Safe Web från tilläggssidan i Safari

1. Starta Safari.

2. I menyn Safari klicka på Safari och klicka sedan på Inställningar.

3. Klicka på Tillägg.

4. Om Norton Safe Search är aktiverat i det vänstra fältet, avmarkera rutan Aktiverat.

Om Norton Safe Search är inaktiverat markerar du rutan Aktiverat.