Surfa säkert på internet med Norton Safe Web

Med Norton Safe Web kan du surfa, söka och handla säkert på internet. Norton Safe Web undersöker de webbplatser du besöker och upptäcker virus, spionprogram, malware och andra hot. Grundat på analysen ger Norton Safe Web säkerhetsomdömen om webbplatser, innan du besöker dem.

Norton Safe Web stöder webbläsarna Google Chrome, Microsoft Edge (Chromium-baserad och EdgeHTML-baserad), Mozilla Firefox och Apple Safari.

Arbeta med Norton Safe Web

Klicka på tilläggsikonen som finns i webbläsaren och klicka på Full Safe Web-rapport i popupfönstret med webbplats- och shoppingsäkerhetsinformation.
Du kan göra följande i Norton Safe Web för att visa säkerhetsstatus för varje webbplats:
  • Se Norton-omdöme

• Se community-omdöme

• Lägg in dina egna recensioner

• Se användarnas recensioner

• Visa en lista över nyckelord som har taggats för webbplatsen

• Visa hotinformationen och den allmänna informationen om webbplatsen.

Så fungerar säkerhetsomdömen i Norton Safe Web

Norton Safe Web använder följande säkerhetsomdömen om webbplatser:
  • Säker

Norton Safe Webs analys har fastställt att webbplatsen är säker att besöka.

• Okänd

Norton Safe Web har inte tillräckligt med data för att analysera webbplatsen. Du avråds från att besöka den.

• Osäker

Norton Safe Webs analys har fastställt att webbplatsen inte är säker att besöka. Det kan hända att skadliga program installeras på din dator från den här webbplatsen.

• Obs!

Norton Safe Webs analys har fastställt att webbplatsen innehåller hot som klassificeras som Olägenhetsfaktorer. Webbplatsen är inte skadlig men kan installera oönskade program på datorn utan ditt medgivande.