Granska webbplatsinformation med skydd mot nätfiske

Med skyddet mot nätfiske får du följande information om webbplatser som du besöker:

• Om webbsidan är säker för att mata in konfidentiell information.

• Om webbplatsen är bedräglig

• Om webbplatsen är misstänkt

• Om webbsidan är känd för att vara vilseledande.

I popupfönstret Norton Safe Web i webbläsarna Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, eller Safari visas mer information om säkerhetsstatusen för de webbplatser du besöker.

Popupfönstret Norton Safe Web innehåller dessutom information om Norton-webbplatserna. Nätbrottslingar skapar ofta vilseledande webbplatskopior som ser ut som riktiga företagswebbplatser. Skyddet mot nätfiske avslöjar de falska webbplatserna.

NortonLifeLock analyserar sidorna på dessa webbplatser och kontrollerar om de tillhör det företag som de utger sig för att tillhöra. Du kan lita på att den information du uppger når det företag som du vill handla från.

Du kan rapportera utvärderingen av en webbplats som du misstänker vara vilseledande till Norton för ytterligare utvärdering. För mer information om hur du skickar in en webbplats för utvärdering, se Submit a website to Norton Safe Web

I popup-fönstret Norton Safe Web kan följande meddelanden visas:

Ikon

Meddelande

SÄKER

En grön bockmarkeringsikon visas intill sökresultatet.

Platsen har analyserats av Norton Safe Web och bedöms som säker att besöka.

EJ TESTAD

En ikon i form av ett grått frågetecken visas intill sökresultatet.

Platsen har analyserats av Norton Safe Web men det finns inte tillräckligt med information om platsen. Eftersom NortonLifeLock inte har testat webbplatsen, rekommenderas du att inte besöka den.

OSÄKER

En ikon i form av ett rött kryss (x) visas intill sökresultatet.

Norton Safe Web har analyserat webbsidan och bedömt att den inte är säker att besöka. Det kan hända att skadliga program installeras på din dator från den här webbplatsen.

Obs!

En ikon i form av ett orange utropstecken visas intill sökresultatet.

Norton Safe Web har analyserat den här webbplatsen och bedömt att det finns hot som klassificerats som olägenhetsfaktorer. Dessa olägenhetsfaktorer är inte skadliga men de kan installera oönskade program på datorn utan ditt medgivande.