Vanliga frågor: Valvupplåsning utan lösenord

Med funktionen Valvupplåsning utan lösenord kan du låsa upp ditt Password Manager-valv i din webbläsare på datorn genom att godkänna en avisering från din mobila enhet. Varje gång du startar din skrivbordswebbläsare med Norton Password Manager-tillägget installerat, skickas automatiskt ett meddelande om upplåsningsbegäran för valvet till din registrerade mobila enhet.

Hur ändrar du den registrerade mobila enheten?

För att ändra den registrerade mobila enheten måste du ta bort den befintliga enheten från valvinställningarna i den konfigurerade skrivbordswebbläsaren och konfigurera funktionen igen på en ny enhet.

Ändra registrerad mobil enhet

1. Öppna skrivbordswebbläsaren och starta Norton Password Manager-tillägget och logga in på ditt Norton-konto och ditt valv.

2. Klicka på ikonen för webbläsartillägget för Norton Password Manager och klicka på Öppna webbprogram.

3. Password Manager-sidanklickar du på Inställningar.

4. På sidan Inställningar, under Valvupplåsning utan lösenord, klicka på Redigera.

5. På sidan Valvupplåsning utan lösenord klickar du på Byt enhet.

6. Under Mina enheter väljer du din mobila enhet från listan och klickar påAktivera.

Jag vill inte att valvsupplåsningsmeddelande ska skickas till min mobila enhet varje gång jag startar webbläsaren. Hur kan jag göra det?

Du kan inaktivera alternativet Utför alltid Valvupplåsning utan lösenord vid start av webbläsaren som finns i inställningarna för Valvupplåsning utan lösenord i Norton Password Manager-tillägget på din dator eller Mac.

När kan förfrågan om valvupplåsning skickas till mobilen från min PC- eller Mac-dator?

Begäran om valvupplåsning skickas till mobilen varje gång du startar webbläsaren eller loggar in på ditt Norton-konto. För att Valvupplåsning utan lösenord ska fungera måste du ha installerat webbläsartillägget Norton Password Manager och aktiverat funktionen Valvupplåsning utan lösenord.

Ska jag aktivera funktionen Valvupplåsning utan lösenord i alla webbläsare som jag använder?

Ja. Funktionen Valvupplåsning utan lösenord bör ställas in oberoende av varje webbläsare som har Norton Password Manager-tillägget installerat.

Kan jag registrera flera mobila enheter för att godkänna begäran om Valvupplåsning utan lösenord från min dator eller Mac?

Nej. Du kan bara ha en enhet registrerad åt gången för att tillåta en begäran om valvupplåsning från din dator.

Kan jag stänga av funktionen Valvupplåsning utan lösenord?

1. Öppna skrivbordswebbläsaren och starta Norton Password Manager-tillägget och logga in på ditt Norton-konto och ditt valv.

2. Klicka på ikonen för webbläsartillägget för Norton Password Manager och klicka på Öppna webbprogram.

3. Password Manager-sidanklickar du på Inställningar.

4. På sidan Inställningar, under Valvupplåsning utan lösenord, klicka på Redigera.

5. På sidan Valvupplåsning utan lösenord klickar du på Stäng av Valvupplåsning utan lösenord.

En begäran om valvupplåsning skickades från min dator men ett meddelande togs inte emot på mobilen. Vad kan orsaken vara?

Några anledningar till att ett meddelande inte togs emot som förväntat kan vara:
  • Om din mobila enhet inte har en stabil internetanslutning kan det hända att meddelandet om begäran av valvupplåsning inte kan tas emot.

• Om aviseringen för Norton Password Manager-appen är inaktiverad på din iOS-enhet kommer du inte att få aviseringen. Aktivera aviseringen för Norton Password Manager på din iOS-enhet och starta om appen.

• Om Norton Password Manager-appen avinstalleras på den mobila enheten kan meddelandet om begäran om Valvupplåsning utan lösenord inte tas emot på mobilen.

• Om enheten är på strömsparläge eller om batterisparläge är aktiverat i appen, kanske mobilen kanske inte får meddelandet om begäran om valvlupplåsning.

Jag mottog ett meddelande om begäran av valvupplåsning på min mobil, men efter att ha godkänt får jag ett fel. Vad kan orsaken vara?

Några orsaker till att ett fel uppstod vid godkännande av begäran om valvupplåsning på mobilen är:
  • Visad tid på den mobila enheten är felaktig

• Meddelandet kan ha löpt ut

• Mobilappen kan ha avinstallerats och installerats om på enheten igen

Sök efter lösningar eller kontakta oss.

DOCID: v136450325
Operativsystem: Android;Mac;Windows;iOS
Senast ändrat: 22/09/2023