Skapa ett starkt lösenord med Nortons lösenordsgenerator

Ett av de viktigaste sätten att förebygga säkerhetsluckor i datorn är att använda ett starkt lösenord. Svaga lösenord går att gissa eller knäcka inom några sekunder med den moderna datorkraft som finns i en enkel bärbar dator.

Med lösenordsgeneratorn i Norton Password Manager kan du skapa mycket säkra lösenord som är svåra att knäcka och gissa. När du skapar en ny inloggning kan du använda lösenordsgeneratorn för att skapa starka lösenord.

Om du vill skapa ett starkt lösenord med lösenordsgeneratorn väljer du ett av följande:

Jag har Norton-webbläsartillägget på Windows- eller Mac-dator

1. Öppna webbläsaren.

2. Högst upp till höger i webbläsaren och klicka på Norton Password Manager.

3. Gör något av följande:

• Om du har loggat in på Norton-kontot

• I popup-fönstret som visas ska du klicka på Lås upp valv.

• Om du inte har loggat in på Norton-kontot

• På popup-skärmen som visas ska du klicka på Logga in och logga in på kontot

4. Gör något av följande:

• Om du har ställt in Valvupplåsning utan lösenord, klickar du på Godkänn på din mobila enhet för att logga in i ditt Norton Password Manager-valv.

• Om du inte har konfigurerat Valvupplåsning utan lösenord, klickar du på Använd ditt valvlösenord i webbläsartillägget Norton Password Manager.

5. I fönstret Lås upp valvet ska du ange huvudlösenordet och klicka på Lås upp.

6. Klicka på tilläggsikonen för Password Manager och klicka på Öppna webbapp.

7. I Password Manager-fönstret under Fler funktioner klickar du på lösenordsgenerator som finns längst ner i det vänstra hörnet i webbprogrammet.

Ett starkt lösenord med 20 siffror som standard visas ovanpå fönstret Password Manager.

8. Klicka på ikonen Kopiera eller Generera igen Sample alt text för att kopiera eller generera det visade lösenordet på nytt och klicka sedan på Stäng.

Du kan ändra lösenordet genom att markera en eller flera av kryssrutorna som visas nedan. Du kan också ändra längden på lösenordet genom att dra bildrubriken.

Du kan också skapa ett starkt lösenord med hjälp av lösenordsgeneratorn som finns på denna webbplats.

Jag har Norton Password Manager-appen på Android- eller iOS-enhet

1. Logga in till Norton Password Manager-appen.

2. På skärmenValv under Fler funktioner trycker du på Password Manager

3. På skärmen Generera trycker du på Generera.

Ett starkt lösenord genereras och visas ovanpå skärmen Password Manager.

4. Klicka på Kopiera för att kopiera det visade lösenordet.

Du kan ändra lösenordet genom att markera en eller flera av kryssrutorna som visas nedan. Du kan också ändra längden på lösenordet genom att dra bildrubriken.