Skapa ett starkt lösenord med Nortons lösenordsgenerator

Ett av de viktigaste sätten att förebygga säkerhetsluckor i datorn är att använda ett starkt lösenord. Svaga lösenord går att gissa eller knäcka inom några sekunder med den moderna datorkraft som finns i en enkel bärbar dator.

Med lösenordsgeneratorn i Norton Password Manager kan du skapa mycket säkra lösenord som är svåra att knäcka och gissa. När du skapar en ny inloggning kan du använda lösenordsgeneratorn för att skapa starka lösenord.

Om du vill skapa ett starkt lösenord med lösenordsgeneratorn väljer du ett av följande:

Jag har Norton-webbläsartillägget på Windows- eller Mac-dator

1. Öppna webbläsaren.

2. Högst upp till höger i webbläsaren och klicka på Norton Password Manager.

3. Gör något av följande:

• Om du inte har loggat in på Norton-kontot klickar du på Logga in

• Om du har loggat in på Norton-kontot klickar du på Öppna valv på skärmen Valvet är låst.

4. Klicka på Öppna valv i popupfönstret som visas.

5. Ange ditt lösenord i fönstret Öppna ditt valv och klicka på Öppna valv.

6. I fönstret Norton Password Manager, klicka på och klicka sedan på Lösenordsgenerator.

Ett starkt lösenord med 20 siffror som standard visas ovanpå fönstret Password Manager.

7. Klicka på Kopiera eller generera igen för att kopiera eller generera det visade lösenordet på nytt och klicka på Stäng.

Du kan ändra lösenordet genom att markera en eller flera av kryssrutorna som visas nedan. Du kan också ändra längden på lösenordet genom att dra bildrubriken.

Du kan också skapa ett starkt lösenord med hjälp av lösenordsgeneratorn som finns på denna webbplats.

Jag har Norton Password Manager-appen på Android- eller iOS-enhet

1. Logga in till Norton Password Manager-appen.

2. På skärmen Valv under Fler funktioner trycker du på Password Manager

3. På skärmen Generera trycker du på Generera.

Ett starkt lösenord genereras och visas ovanpå skärmen Password Manager.

4. Klicka på Kopiera för att kopiera det visade lösenordet.

Du kan ändra lösenordet genom att markera en eller flera av kryssrutorna som visas nedan. Du kan också ändra längden på lösenordet genom att dra bildrubriken.