Skapa ett nytt Windows-användarkonto för ditt barn för att övervaka med Norton Family.

Om du har en enda dator som delas av flera användare rekommenderar vi att du skapar enskilda användarkonton. Alla användare kan logga in på Windows med sitt användarnamn och lösenord och ha anpassade inställningar.

Med ett individuellt användarkonto kan Norton Family noggrant tillämpa de regler som du konfigurerade för ditt barn. Det hjälper också till att skapa korrekta rapporter för ditt barns onlineaktiviteter.

Om datorn bara har ett användarkonto är det troligt att det är ett administratörskonto. Skapa ett standardanvändarkonto för varje barnanvändare. Med ett vanligt användarkonto kan ditt barn inte köra administratörsuppgifter som att skapa användarkonton eller avinstallera ett program.

Skapa ett nytt lokalt konto i Windows 11

1. Klicka på knappen Start och sedan på Inställningar.

2. Klicka på Konton och sedan på Familj och andra användare.

3. Klicka på Lägg till konto.

4. Ange ditt barns e-postadress och klicka på Nästa.

5. Klicka på Slutför.

Skapa ett nytt lokalt konto i Windows 10

1. Klicka på knappen Start och sedan på Inställningar.

2. Klicka på Konton och klicka sedan på Familj och andra personer/användare.

3. Klicka på Lägg till en familjemedlem.

Logga in med Microsoft-inloggningsuppgifterna.

4. I fönstret Lägg till någon anger du barnets Microsoft-kontoinloggningsuppgifter.

Om barnet inte har ett Microsoft-konto ska du klicka på Skapa ett för barn och följa anvisningarna på skärmen.

I fönstret Lägg till någon ska du ange nyligen skapade inloggningsuppgifter för Microsoft-kontot.

5. Klicka på Nästa.

6. Klicka på Medlem och sedan på Bjud in.

7. Logga in på barnets Microsoft-konto för att acceptera inbjudan.

Skapa ett nytt lokalt konto i Windows 8.1

1. Dra inåt med fingret från skärmens högra sida och klicka på Inställningar och sedan på Ändra datorinställningar.

Om du använder mus pekar du mot det nedre högra hörnet av skärmen, flyttar muspekaren uppåt och klickar på Inställningar. Sedan klickar du på Ändra datorinställningar.

2. Klicka på Konton och klicka sedan på Andra konton.

3. Klicka på Lägg till ett konto och klicka sedan på Logga in med ett Microsoft-konto (rekommenderas inte).

4. Klicka på Lokalt konto.

5. Ange ett användarnamn för det nya kontot.

6. Ange och bekräfta lösenordet, lägg till en lösenordsledtråd och klicka sedan på Nästa.

7. Klicka på Slutför.

Skapa ett nytt lokalt konto i Windows 7

1. Klicka på Kontrollpanelen i Start-menyn.

2. Klicka på Användarkonton och Family Safety på Kontrollpanelen i Windows och sedan på Användarkonton.

3. Klicka på Hantera ett annat konto. Om du uppmanas ange ett administrationslösenord eller bekräftelse, skriver du lösenordet eller anger bekräftelsen.

4. Klicka på Skapa ett nytt konto.

5. Välj kontotyp och klicka på Skapa konto.