Skapa användarkonton i Windows

Med användarkonton är det enkelt för flera personer att dela på en dator. Varje familjmedlem kan logga in på Windows med sitt eget användarnamn och lösenord. Inställningarna kan därmed anpassas per användare. Norton Family övervakar varje barn individuellt om de använder separata användarkonton.

Om din dator bara har ett användarkonto kommer det att vara ett administratörskonto. Du bör skapa ett standardanvändarkonto för varje barn som använder datorn. På så sätt kan de inte utföra administratörsuppgifter, som att skapa nya användarkonton.

Följande bild visar inloggningsskärmen med flera användarkonton på Windows 7:

Så här skapar du ett nytt användarkonto i Windows

1. Gör något av följande:

• Windows Vista eller Windows 7: Klicka på kontrollpanelen i startmenyn.

• Windows 8: Gå till Startskärmen.

2. Gör något av följande:

• Windows Vista: Klicka på Användarkonton i Kontrollpanelen.

• Windows 7: Klicka på Användarkonton och Family Safety på Kontrollpanelen och sedan på Användarkonton.

• Windows 8 (eller senare): Dra inåt med fingret från skärmens högra sida och klicka på Inställningar och sedan på Ändra datorinställningar.

3. Gör något av följande:

• Windows Vista: Klicka på Lägg till eller ta bort användarkonton och sedan på Skapa ett nytt konto.

• Windows 7: Klicka på Hantera ett annat konto. Om du uppmanas ange ett administrationslösenord eller bekräftelse, skriver du lösenordet eller anger bekräftelsen.

• Windows 8 (eller senare): klicka på Användare och sedan på Lägg till en användare och Logga in med ett Microsoft-konto.

4. Gör något av följande:

• I Windows Vista skriver du ett namn på kontot.

• Windows 7: Klicka på Skapa ett nytt konto.

• Windows 8 (eller senare): Klicka på Lokalt konto och ange kontonamnet.

5. Gör något av följande:

• Windows Vista eller Windows 7: Välj kontotypen och klicka på Skapa konto.

• Windows 8 (och senare): Klicka på Slutför.

Sök efter lösningar eller kontakta oss.

DOCID: v91580726
Operativsystem: Windows, Android, iOS
Senast ändrat: 06/06/2019