Ändra administratörskonton till vanliga Windows-användarkonton

Om barnet själv skapar ett eget Windows-konto utan att berätta det kan Norton Family inte övervaka barnets aktiviteter. Du kan förhindra att barnen skapar nya användarkonton genom att se till att de har standardkonton (inte konton med administratörsbehörighet).

Om barnets Windows-konto har administratörsbehörighet måste du ändra det till ett standardkonto.

Så här ändrar du administratörskonton till standardkonton i Windows

1. Gör något av följande:

• Windows Vista och Windows 7: Klicka på Kontrollpanelen i Startmenyn och sedan på Användarkonton.

• I Windows 8 eller senare: Sök efter och öppna Kontrollpanelen på Start -skärmen.

2. Gör något av följande:

• Windows Vista och Windows 7: Klicka på Användarkonton och sedan på det konto du vill ändra.

• Windows 8 (eller senare): Klicka på Användarkonton och Family Safety, Användarkonton och sedan på Ändra kontotyp.

3. Ange ett administrationslösenord om du uppmanas till det.

4. Klicka på det konto som ska ändras och klicka sedan på Ändra kontotyp.

5. Markera Standard och klicka sedan på Ändra kontotyp.

Sök efter lösningar eller kontakta oss.

DOCID: v40467375_nortonfamily_help_sv_se
Operativsystem: Windows, Android, iOS
Senast ändrat: 09/11/2018