Redigera enhetstilldelningar på ditt barns enhet

Du måste koppla en enhet till barnet för att kunna övervaka deras internetaktiviteter. Du kan ändra tilldelningen av enheten eller användarkontot från Norton-webbplatsen eller från ditt barns enhet När du tilldelar en enhet eller ett användarkonto på nytt för ett barn, börjar Norton Family övervaka barnet enligt den nya tilldelningen.

Norton Webbplats

1. Logga in på ditt konto.

2. Välj det barn vars enhetstilldelning du vill ändra.

3. Klicka på Lägg till enhet.

4. Välj Windows-datorn som du vill ändra tilldelningen för.

5. Välj användarkontot som du vill tilldela barnet.

Om barnet använder flera konton för att logga in på Windows-datorn väljer du alla dessa konto.

6. Klicka på Spara.

Ditt barns Windows-dator

Detta är ej tillämpligt om ditt barns dator kör på Windows XP. Du kan när som helst redigera enhetens inställningar eller användarkontot genom attlogga in på ditt konto från en internetuppkopplad enhet. För att få ut det bästa av Norton Family rekommenderar vi att du uppgraderar ditt barns Windows-operativsystem till en nyare version.

1. Klicka först på ikonen för Norton Family i meddelandefältet och sedan på Redigera konton.

2. Ange överordnad e-postadress och lösenord och klicka sedan på Logga in.

3. Klicka på Redigera bredvid den barnprofil som du vill koppla datorn till.

4. Välj loggar in som och välj kontot som barnet använder för att logga in på sin enhet. Om barnet använder flera användarkonton måste du välja alla dessa konton.

5. Klicka på Spara > OK.

Ditt barns Android-enhet

1. Öppna Norton Family-föräldrakontrollappen i föräldraläge.

2. Tryck på det barn som enheten är tilldelad till.

3. Tryck på barnets profilikon högst upp till höger på skärmen.
  4. Gå till Enheter och tryck på enheten som är tilldelad till barnet.

5. När meddelandet Ta bort enhet visas trycker du på OK och växlar till barnläget.

6. Klicka på det barn som enheten ska tilldelas till.

7. Du kan använda standardnamnet som finns för enheten eller välja ett nytt. Norton Family kommer att använda detta namn för att identifiera enheten i framtiden.

8. Tryck på Klar.

9. Tryck på Aktivera för att förhindra att ditt barn avinstallerar appen.

10. Tryck på OK.

Ditt barns iOS-enhet

1. Tryck på appen Inställningar > Skärmtid > Begränsningar för innehåll och sekretess och inaktivera sedan Begränsningar för innehåll och sekretess.

2. Tryck på och håll Norton Family-ikonen tills den vickar.

3. Tryck på kryssikonen för att avinstallera appen.

4. Tryck på knappen Hem.

5. Gå till App Store och installera om Norton Family-appen.

6. Öppna Norton Family-appen.

7. Läs igenom Licens- och tjänsteavtalet och tryck sedan på Godkänn.

8. Logga in med dina Norton-inloggningsuppgifter.

9. Välj det barn som enheten ska tilldelas.

Om du vill skriva in ett barn till trycker du på Lägg till ett barn, anger informationen om barnet och trycker sedan på Spara.

10. Ange ett namn för enheten.

11. Tryck på Spara och fortsätt med att aktivera begränsningar. Mer information finns i Ange begränsningar i iOS