Definiera regler

Klicka på ett ämne som handlar om ditt problem för att hitta en lösning:

Funktionerna SMS-uppsikt och samtalsblockering är för närvarande inaktiverade på Android.

Norton Family-webbläsartillägget är ett litet program som krävs för att vissa Norton Family-funktioner ska fungera. Det finns för närvarande för Internet Explorer, Mozilla Firefox och Google Chrome. Du måste aktivera det på alla webbläsare med stöd som ditt barn använder för att ansluta till internet. Följande funktioner kräver detta tillägg:

• Uppsikt över sociala nätverk

• Sökuppsikt för HTTPS-webbplatser

• Videouppsikt

• Webbuppsikt för HTTPS-webbplatser

Funktioner som tidsuppsikt, omedelbar låsning och webbuppsikt fungerar även om tillägget är inaktiverat. Men för att få det bästa skyddet från Norton Family ska du aktivera tillägget i dina barns webbläsare.

Aktivera tillägget i Internet Explorer

1. Öppna Internet Explorer.

2. Högst upp till höger i webbläsarfönstret, klicka på och väljer Hantera tillägg.

3. I fönstret Hantera tillägg väljer du Norton Family BHO och aktiverar det.

4. Stäng webbläsaren och starta om den.

Aktivera tillägget i Mozilla Firefox

1. Öppna Firefox.

2. Högst upp till höger i webbläsarfönstret, klicka på och sedan på Tilläggsprogram.

3. Till vänster om sidan Tilläggsprogram klickar du på fliken Tillägg.

4. Välj Norton Family-tillägget och aktivera det.

5. För bästa skydd klickar du på Tillåt för att tillägget ska få åtkomst till barnets aktiviteter på nätet i privat surfläge.

6. Stäng webbläsaren och starta om den.

Aktivera tillägget i Chrome

1. Öppna Chrome.

2. Högst upp till höger i webbläsarfönstret, klicka på > Mer verktyg > Tillägg.

3. Hitta Norton Family-tillägget och aktivera det.

4. Om Chrome-versionen är 70 eller senare, högst upp till höger klicka på > Detta kan läsa och ändra webbplatsdata och välj sedan På alla webbplatser.

5. Stäng webbläsaren och starta om den.

På grund av nyligen införda policyändringar hos Google är funktionen SMS-övervakning och funktionen som gör att föräldrar kan blockera barn från att ringa/ta emot telefonsamtal under perioder utan skärmtid för närvarande inaktiverade.

Detta påverkar två av kärnfunktionerna i Norton Family på Android:

• Barn kommer nu att kunna ta emot samtal från och ringa till vem de vill under avstängningstid och perioder med omedelbar låsning. På grund av nyligen införda policyändringar hos Google får Norton Family inte begränsa samtal till enbart dem som finns på listan med nödkontakter.

• SMS-uppsikt är inte tillgänglig för tillfället. Du kan alltså inte övervaka eller se de meddelanden som ditt barn utbyter med sina vänner.

Sök efter lösningar eller kontakta oss.

DOCID: v40464446
Operativsystem: Windows, Android, iOS
Senast ändrat: 19/06/2019