Funktioner i Norton Family

Med Norton Family kan dina barn fritt utforska webben, och du får veta när och var de har spenderat sin tid på nätet. Enkla inställningar används för att definiera regler som skyddar alla enheter som barnen använder, och du får möjlighet att övervaka deras aktiviteter och skydda deras privata information. Med Norton Family får du varningar i realtid när dina barn försöker göra något som inte tillåts enligt reglerna. Du får även en detaljerad, sammanfattande rapport som tillhandahåller all historik över ditt barns internetaktiviteter under de senaste 30 dagarna.

Du kan använda Norton Family på ditt barns Windows-dator, Android-telefoner och -surfplattor, iPhone och iPad. Men de funktioner som stöds varierar beroende på enhetens operativsystem. För att se ditt barns aktiviteter eller uppdatera någon av familjeinställningarna kan du använda antingen Norton Family-webbplatsen eller Norton Family-mobilappen.

Be dina barn att använda Norton Family-webbläsaren för sina surfaktiviteter på sina mobila enheter för att få ut mesta möjliga av Norton Family.

Prova Norton Family gratis under 30 dagar. När testversionen upphör måste du prenumerera på Norton Family för att kunna fortsätta använda den.

Funktionerna SMS-uppsikt och samtalsblockering är för närvarande inaktiverade på Android. För information, läs Viktig uppdatering till Norton Familys SMS- och samtalsfunktion.

Norton Family erbjuder följande funktioner för att skydda dina barn på internet:

Webbuppsikt

Webbuppsikt stöds på Windows-datorer, Android-telefoner och -surfplattor, iPhone och iPad.

Låter barnen fritt utforska webben, samtidigt som du informeras om vilka webbplatser de besöker och kan hjälpa dem att undvika olämpligt innehåll.
Ibland kan en tillåten webbplats innehålla material som tillhör en blockerad webbplatskategori. När barnet besöker sådana webbplatser blockerar Norton Family den specifika del av webbplatsen som tillhör den blockerade webbplatskategorin. Om barnet besöker en tillåten webbplats, t. ex. www.pogo.com, och den innehåller reklam från en blockerad webbplats, så blockerar Norton Family annonsen men tillåter resten av innehållet på sidan. Information om delvis blockerade webbplatser finns i rapporten om webbaktiviteter.

Platsuppsikt

Låter dig spåra platsen där dina barn är så att du kan veta att de är säkra när de har sin enhet med sig. Satellitnavigeringssystemet (GPS), mobila nätverk och/eller internet används för att spåra barnets ungefärliga plats. Du kan spåra platsen barnet är på så länge som de har enheten med sig.
Följande platsdata används i Norton Family för att beräkna ditt barns ungefärliga position:
  • Mobilt nätverk – din enhet använder SIM-kortet för att konstant kommunicera med det närmaste mobiltornet. Den här kommunikationen används för att spåra ditt barn.

• Wi-Fi – din enhet kan omges av trådlösa nätverk. I så fall används trådlösa nätverksdata för att hitta platsen.

• GPS – ett satellitbaserat navigationssystem. Om din enhet har stöd för GPS, triangulerar den sin egen position genom att ta emot signaler från minst tre satelliter.

Sökuppsikt

Sökuppsikt stöds på Windows-datorer, Android-telefoner och -surfplattor, iPhone och iPad.

Visar vilka ord, termer och fraser dina barn söker efter på sin enhet, vilket ger dig insikt i deras intressen och hjälper dig att skydda dem från olämpligt innehåll.
Norton Family övervakar och registrerar barnens sökningar i populära sökmotorer som Google, Bing, YouTube, Ask och Yahoo.

Tidsuppsikt

Tidsuppsikt stöds på Windows-datorer, Android-telefoner och -surfplattor, iPhone och iPad.

Visar hur mycket tid dina barn tillbringar på internet, och hjälper dig att lära dem sunda vanor. Det är enkelt att ange tidsgränser eller schemalägga vissa tider under dagen eller veckan då de får ansluta till internet.

Videouppsikt

Videouppsikt stöds på Windows-datorer, Android-telefoner och -surfplattor, iPhone och iPad.

Visar vilka videor dina barn tittar på online på sina enheter, och du kan även se en snutt av varje video så att du vet om du behöver ta ett snack med dem.
Norton Family övervakar och registrerar barnens videoaktiviteter på följande videowebbplatser:
  • YouTube

• Hulu (endast på Windows-datorer)

Appuppsikt

Appuppsikt stöds på Android-telefoner, surfplattor och Windows-enheter.

Funktionen för appuppsikt är endast tillgänglig i Windows 8 eller senare versioner. Funktionen stöds inte på UWP- eller Microsoft Store-baserade appar eller appar som körs som en tjänst.

Appuppsikt visar vilka appar barnen har laddat ner på sina Android-telefoner, surfplattor och Windows-enheter. Den låter dig hindra barnen från att använda vissa appar, inklusive YouTube, Inställningar och Facebook. Du kan även se hur mycket tid barnen tillbringar på varje app. Men appanvändningstiden kan endast erhållas från enheter som körs på Android 8 eller senare.

Omedelbar låsning

Omedelbar låsning stöds på Windows-datorn, Android-telefoner och -surfplattor, iPhone och iPad.

Den gör det möjligt för dig att låsa alla ditt barns enheter som är uppkopplade. Du kan ange en PIN-kod för att låsa upp enheten eller kontakta någon om en nödsituation uppstår.
Du måste installera en profil för att Omedelbar låsning ska fungera på iOS-enheter. Mer information finns i Konfigurera Norton Family på ditt barns iPhone eller iPad. Det går inte att använda PIN-koden för att låsa upp ditt barns iOS-enhet. Logga in på ditt konto för att låsa upp, klicka på låsikonen på ditt barns profil igen, och sedan på Lås upp.

Rapporter

Detaljerad och sammanslagen rapport som visar ditt barns alla onlineaktiviteter under de senaste 30 dagarna. Du får också en översikt per vecka eller månad över barnets internetaktiviteter via e-post. Mer information finns i Norton Family - aktivitetsrapport.

Sök efter lösningar eller kontakta oss.

DOCID: v40429063
Operativsystem: Android;Windows;iOS