Ställ in Norton Family på en föräldraenhet

Om du använder en Android- eller iOS-enhet kan du hämta och konfigurera Norton Family-appen på enheten för att få omedelbara varningar och meddelanden om ditt barns aktiviteter. Du kan också använda appen för att ändra dina familjinställningar och mycket mer. Om du delar en Android-enhet med ditt barn kan du också logga in på barnets Android-enhet i föräldraläget för att visa aktiviteter och varningar.

Välj något av följande alternativ beroende på enhet.

Android

Installera Norton Family på Android

1. Öppna Play Store-appen och leta reda på Norton Family-föräldrakontroll.

2. Välj Norton Family-föräldrakontrollapp och tryck sedan på Installera.

3. Öppna appen när den väl är installerad.

4. Läs tjänstevillkoren och andra policyer och tryck sedan på Fortsätt för att konfigurera Norton Family.

5. Tryck på Föräldrainloggning.

Tryck på Skapa ett konto och följ anvisningarna på skärmen för att slutföra registreringsprocessen om du inte har ett Norton-konto.

Lägg till ett barn i ditt konto

1. I konfigureringsskärmen för Norton Family trycker du på Fortsätt.

2. I skärmen Skapa profil skriver du barnets namn.

Namnet får inte innehålla specialtecken som &, # och $.

3. Välj begränsningsnivå utifrån ditt barns ålder.

Norton Family tillämpar regler baserat på begränsningsnivån du väljer.

4. Tryck på kameraikonen för att ställa in en profilbild till ditt barn.

Du kan lägga till fler barn till ditt konto när konfigureringen är klar för första barnet.

5. Tryck på Skapa.

Konfigurera Norton Family på föräldraenheten

1. Gör något av följande om du är på den Android-enheten som ditt barn använder.

• Tryck på Tilldela enheten till barn och tryck sedan på Fortsätt.

• Välj Android-telefon eller -surfplatta och tryck på Nästa för att ladda ner appen från Google Play.
      Du kan även skicka en nedladdningslänk genom att ange en e-postadress och därefter öppna länken på den enhet där du vill installera Norton Family.

2. Ange aktiveringskoden i föräldraappen och klicka på Aktivera.

3. På barnenheten: vänta några minuter, verifiera om rätt barnnamn och e-post-ID för kontot visas och tryck på Bekräfta och fortsätt.

4. Tryck på Klar.

iOS

Installera Norton Family på iOS

1. Gå till App Store och sök efter Norton Familys föräldrakontrollapp.

2. Ladda ner och installera appen.

3. Öppna appen när den väl är installerad.

4. Tryck på Tillåt meddelanden från Norton Family.

5. Läs igenom Licens- och tjänsteavtalet och andra policyer och tryck sedan på Fortsätt.

6. Logga in med dina inloggningsuppgifter för kontot.

Lägg till ett barn i ditt konto

1. I konfigureringsskärmen för Norton Family trycker du på Fortsätt.
  2. I skärmen Skapa profil skriver du barnets namn.

Namnet får inte innehålla specialtecken som &, # och $.

3. Välj begränsningsnivå utifrån ditt barns ålder.

Norton Family tillämpar regler baserat på begränsningsnivån du väljer.

4. Tryck på kameraikonen för att ställa in en profilbild till ditt barn.

Du kan lägga till fler barn till ditt konto när konfigureringen är klar för första barnet.

5. Tryck på Skapa.

Installera Norton Family på föräldraenheten

1. Välj iPhone eller iPad och tryck på Nästa.

2. Ladda ner Norton Family-barnappen för iOS-enhet genom att skanna QR-koden.

Du kan även skicka en nedladdningslänk genom att ange en e-postadress och därefter öppna länken på den enhet där du vill installera Norton Family.

3. Ange aktiveringskoden i föräldraappen och tryck på Aktivera.

4. På barnenheten: vänta några minuter, verifiera om rätt barnnamn och e-post-ID för kontot visas och tryck på Bekräfta och fortsätt.

5. Tryck på Klar.