Ställ in Norton Family på en föräldraenhet

Om du använder en Android- eller iOS-enhet kan du hämta och konfigurera Norton Family-appen på enheten för att få omedelbara varningar och meddelanden om ditt barns aktiviteter. Du kan också använda appen för att ändra dina familjinställningar och mycket mer. Om du delar en Android-enhet med ditt barn kan du också logga in på barnets Android-enhet i föräldraläget för att visa aktiviteter och varningar.

Välj något av följande alternativ beroende på enhet.

Jag har en Android-enhet

Installera Norton Family på Android 11.x eller senare

1. Öppna Play Store-appen och leta reda på Norton Family-föräldrakontroll.

2. Välj Norton Family-föräldrakontrollapp och tryck sedan på Installera.

3. Öppna appen när den väl är installerad.

4. Läs igenom Licens- och tjänsteavtalet och andra policyer och tryck sedan på Fortsätt.

5. Logga in med dina inloggningsuppgifter för kontot.

6. Tryck på Barnets enhet för att gå in i barnläge och tryck på OK.

7. Klicka på sidan Norton Family Setup Fortsätt.

8. Välj det barn som enheten ska tilldelas till. Ge den ett namn för enklare identifiering och tryck sedan på Klar.

9. På sidan Norton Family trycker du på Plats.

10. Tryck på Tillåt alltid.

11. Tryck på Behörigheter på appinformationssidan.

Behörigheter i Android 11 eller senare återkallas efter några månader om appen inte används. Du kan ändra detta genom att trycka på Gå till inställningar och sedan på Appbehörigheter.

12. Tryck på Plats och välj sedan Tillåt alltid.

13. Tryck på Enhetsadministratör och tryck sedan på Aktivera för att förhindra att barnet avinstallerar Norton Family-appen utan ditt tillstånd.

14. Tryck på Hjälpmedel och tryck sedan på Norton Familys hjälpmedelstjänst och aktivera den.

15. Tryck på Appanvändningsåtkomst, välj Norton Family-appen från listan och aktivera sedan Tillåt användningsåtkomst.

16. När du ser en grön bock vid alla nödvändiga behörigheter klickar du på Fortsätt.

Installera Norton Family på Android 10.x eller lägre versioner

1. Öppna Play Store-appen och leta reda på Norton Family-föräldrakontroll.

2. Välj Norton Family-föräldrakontrollapp och tryck sedan på Installera.

3. Öppna appen när den väl är installerad.

4. Läs igenom Licens- och tjänsteavtalet och andra policyer och tryck sedan på Fortsätt.

5. Logga in med dina inloggningsuppgifter för kontot.

6. Tryck på Barnets enhet för att gå in i barnläge och tryck på OK.

7. Klicka på sidan Norton Family Setup Fortsätt.

8. Välj det barn som enheten ska tilldelas till. Ge den ett namn för enklare identifiering och tryck sedan på Klar.

9. Tillåt förfrågningar om individuell behörighet för Norton Family för att börja övervaka enheten.

10. Tryck på Enhetsadministratör och tryck sedan på Aktivera för att förhindra att barnet avinstallerar Norton Family-appen utan ditt tillstånd.

11. Tryck på Hjälpmedel och tryck sedan på Norton Familys hjälpmedelstjänst och aktivera den.

12. Tryck på Appanvändningsåtkomst, välj Norton Family-appen från listan och aktivera sedan Tillåt användningsåtkomst.

13. När du ser en grön bock vid alla nödvändiga behörigheter klickar du på Fortsätt.

Jag har en iOS-enhet

Ladda ner och installera Norton Family på iOS

1. Gå till App Store och sök efter appen Norton Family föräldrakontroll.

2. Ladda ner och installera appen.

3. Öppna appen när den väl är installerad.

4. Tryck på Tillåt meddelanden från Norton Family.

5. Läs igenom Licens- och tjänsteavtalet och andra policyer och tryck sedan på Fortsätt.

6. Logga in med dina inloggningsuppgifter för kontot.