Lägga till en enhet till Norton Family-kontot

För att kunna övervaka ditt barns internetaktiviteter måste du installera Norton Family på en enhet som ditt barn får använda. Om enheten är en Windows-dator måste du specificera vilket användarkonto barnet använder för att logga in på datorn. Om barnen använder samma dator måste du skapa ett separat konto för varje barn. På så sätt kan Norton Family övervaka varje barn individuellt och sätta regler utifrån barnens olika åldrar.

Du kan när som helst lägga till en enhet genom att logga in på ditt konto från den enhet som du vill installera Norton Family på. Om du inte har tillgång till barnets enhet ska du logga in på ditt konto från en internetaktiverad enhet och skicka en nedladdningslänk till dig själv via e-post. Öppna länken på enheten där Norton Family ska installeras och följ anvisningarna i nedanstående avsnitt.

Lägg till en Windows-dator

1. Logga in på ditt konto.

2. Välj det barn du vill tilldela en enhet.

3. Klicka på Lägg till enhet.

4. Välj Windows och klicka sedan på Nästa.

5. Gör något av följande:

• Om du vill lägga till denna enhet på ditt konto, välj Ja och klicka sedan på Ladda ner Norton Family-appen.

• Om detta inte är ditt barns enhet väljer du Nej och klickar på Skicka e-postlänk och anger en e-postadress för att skicka en nedladdningslänk i ett e-postmeddelande. Öppna länken på den enhet där Norton Family ska installeras.

6. Klicka på eller kör den nedladdade installationsfilen.

Nortons nedladdningshanterare installerar automatiskt Norton Family på enheten.

7. Läs igenom licensavtalet och andra policyer och klicka sedan på Godkänn och installera.

Enheten länkas automatiskt till ditt konto.

8. Klicka på Fortsätt och logga in med kontoinloggningsuppgifter, om du blir ombedd.

9. Klicka på Redigera i fönstret Redigera konton intill barnet som du vill tilldela enheten.

10. Klicka på loggar in som och välj kontot som barnet använder för att logga in på sin enhet. Om barnet använder flera användarkonton måste du välja alla dessa konton.

11. Klicka på Spara > OK.

Lägg till en Android-enhet

1. Gå till Google Play och sök efter appen Norton Family-föräldrakontroll.

2. Tryck på Installera.

3. Öppna appen Norton Family-föräldrakontroll.

4. Läs igenom Norton-licensavtalet och andra policyer, och tryck sedan på Fortsätt > Komma igång.

5. Logga in med dina inloggningsuppgifter för kontot.

6. Tryck på Barnets enhet för att aktivera barnläget. Tryck sedan på Fortsätt.

I Barnläget kan du lägga till barn och tilldela regler för denna enhet.

7. Gör något av följande för att lägga till ett barn:

• Tryck på Lägg till ett barn, och i fönstret Skapa profil anger du barnets namn och väljer Begränsningsnivå utifrån barnets ålder.

Norton Family anger standardregler baserat på begränsningsnivån du väljer. Du kan granska Reglerna och ändra dem när som helst.

• Välj en avatar för barnets profil genom att trycka på avatarbilden. Du kan välja en bild från galleriet eller ta ett foto direkt för barnets profil.

• Tryck på Skapa.

• Om du vill tilldela barnet enheten trycker du på Klart, annars trycker du på Tillbaka.

8. Välj det barn som enheten ska tilldelas till. Ge den ett namn för enklare identifiering och tryck sedan på Klar.

9. Tillåt förfrågningar om individuell behörighet för Norton Family för att börja övervaka enheten.

Norton Family kräver vissa behörigheter för tidsuppsikt, appuppsikt och andra funktioner för att aktivera och övervaka barnets aktiviteter. Mer information finns i Förbered Android-enheten för föräldrauppsikt med hjälp av Norton Family.

10. Tryck på Enhetsadministratör och tryck sedan på Aktivera för att förhindra att barnet avinstallerar Norton Family-appen utan ditt tillstånd.

11. Tryck på Hjälpmedel och tryck sedan på Norton Familys hjälpmedelstjänst och aktivera den.

12. Tryck på Appanvändningsåtkomst, välj Norton Family-appen från listan och aktivera sedan Tillåt användningsåtkomst.

13. När du ser en grön bock vid alla nödvändiga behörigheter klickar du på Fortsätt.

Om du använder ett Google-konto för att logga in på Norton Family-kontot ska du se till att logga ut från Google-kontot i webbläsaren när du har slutfört Norton Family-konfigurationen.

Lägg till en iOS-enhet

1. Gå till App Store och sök efter appen Norton Family Companion.

2. Ladda ner och installera appen.

3. Öppna appen när den väl är installerad.

4. Tryck på Tillåt meddelanden från Norton Family.

5. Läs igenom Norton-licensavtalet och andra policyer, tryck sedan på Fortsätt.

6. Logga in med dina inloggningsuppgifter för kontot.

7. Välj det barn som enheten ska tilldelas. Ge den ett namn för enklare identifiering. Om du vill lägga till ett barn, logga in på Nortons webbplats.

8. Tryck på Tilldela.

9. Tryck på Installera VPN och följ anvisningarna på skärmen. VPN krävs för att övervaka eller blockera webbaktiviteter om ditt barn använder andra appar än Norton Family-webbläsare.

10. Tillåt förfrågningar om individuell behörighet för Norton Family för att börja övervaka denna enhet.

11. Tryck på Installera profil och följ anvisningarna på skärmen. Du måste installera en profil för att omedelbar låsning, tidsuppsikt och andra funktioner ska fungera på barnets enhet.

12. Följ anvisningarna på skärmen för att konfigurera begränsningarna. Mer information finns i Konfigurera Norton Family på ditt barns iPhone eller iPad.