Redigera ditt barns profil i Norton Family

Norton Family tillämpar regler baserat på den profil som du har konfigurerat för barnet. På sidan för barnets profilinställningar kan du redigera enhetstilldelningar och ändra aktivitetsmeddelandepreferenser. Du kan när som helst redigera barnprofilen från Norton-webbplatsen eller Norton Family-appen för föräldrar.

Norton Webbplats

1. Logga in på ditt konto.
  2. Välj den barnprofil du vill hantera.
  3. Klicka på Visa Profil.
  4. För att uppdatera barnets visningsnamn, klicka på Redigera under barnets profil.
  5. För att få meddelanden till Norton Family-föräldraappen, flytta reglaget På/Av bredvid Meddelanden för föräldraapp till och välj sedan vilken sorts meddelanden du vill få.
  6. För att få meddelanden via e-post flyttar du reglaget På/Av bredvid E-postmeddelanden för föräldrar till och väljer sedan vilken sorts meddelanden du vill få.
  7. Välj hur ofta du vill få rapporter under Aktivitetsrapportfrekvens. Du kan välja veckovis, månadsvis eller både och.
  8. Under Hantera e-postmottagare väljer du den e-postadress till vilken du vill att meddelandena ska skickas.

För att lägga till fler e-postadresser klickar du på Lägg till e-post, skriv in e-postadressen och klicka sedan på Lägg till. Du kan när som helst aktivera eller inaktivera dessa meddelanden.
    Det går inte att redigera eller ta bort den primära e-postadressen. Du kan lägga till upp till fem e-postadresser att skicka meddelanden till.

Norton Family föräldraapp för Android

1. Öppna Norton Family-föräldrakontrollappen i föräldraläge.
  2. Tryck på den barnprofil du vill hantera.
  3. Tryck på barnets profilikon ikon Profile icon högst upp till höger på skärmen.
  4. Gör något av följande i barnprofilfönster:
    • Tryck på ikonen för fler alternativ och sedan på Ändra avatar för att ändra barnets profilbild.
      Du kan välja ett foto från galleriet, välja en avatar eller ta ett foto med enhetens kamera.
    • Tryck på ikonen för fler alternativ och tryck sedan på Ändra namn för att uppdatera barnets namn.
  5. Tryck på PIN-kod och flytta sedan reglaget Av/På för att hantera PIN-koden. Den här PIN-koden används för att låsa upp barnets enhet i händelse av en nödsituation.
    Du kan använda samma PIN-kod för omedelbar låsning och tidsuppsikt. Tryck på Spara när du är klar med ändringarna av PIN-koderna.
  6. Om du vill hantera nödkontakter trycker du på Nödkontakter och gör sedan något av följande: När du är klar med ändringarna trycker du på Spara i det övre högra hörnet för att spara ändringarna.
    • Tryck på Lägg till kontakt skriv namnet och telefonnumret och tryck på Lägg till för att lägga till en ny kontakt.
    • Flytta kontakten åt vänster och tryck på redigeringsikonen Edit icon för att redigera en befintlig kontakt. Gör ändringarna i kontaktinformationen och tryck på Lägg till.
    • Flytta kontakten åt vänster och tryck på papperskorgen Trash icon för att ta bort en befintlig kontakt.
  7. Tryck på Barnets enheter och gör sedan något av följande för att hantera enheterna som används att ditt barn:
    • Tryck på Lägg till enhet för att lägga till en ny enhet. Välj barnets enhetstyp och följ sedan anvisningarna på skärmen.
    • Tryck och håll ned enheten och för åt vänster och tryck sedan på ikonen för att ändra namn Rename icon för att ändra enhetens namn.
    • Tryck och håll ned enheten och för den åt vänster och tryck sedan på papperskorgen Trash icon för att ta bort en enhet.
  8. Tryck på Meddelande för föräldraappen för att konfigurera vilka meddelanden som ska visas på föräldraappen. Om du vill slå på eller stänga av Meddelande för föräldraappen ska du flytta reglaget på/av bredvid. Markera eller avmarkera Kritiska eller Övriga meddelanden för att ta emot eller stoppa dessa meddelanden. Tryck på Spara.
  9. För att konfigurera Norton Familys e-postaviseringar om ditt barns aktiviteter på nätet trycker du på E-postmeddelanden och gör följande:
    • Om du vill slå på eller stänga av e-postaviseringar ska du flytta reglaget På/Av bredvid.
    • Om du vill konfigurera e-postmeddelanden om ditt barns onlineaktivitet trycker du på E-postaviseringar till föräldrar. Markera eller avmarkera aviseringar för ditt barns aktiviteter och tryck sedan på Spara.
    • För att konfigurera e-postaviseringarna för geostaketet trycker du på E-postaviseringar för geostaket. För att slå på eller stänga av e-postaviseringarna för geostaketet flyttar du på reglaget På/Av bredvid. För att ta emot eller stoppa e-postaviseringar om ditt barns platsaktiviteter ska du markera eller avmarkera aviseringarna. Tryck på Spara.
  10. För att konfigurera frekvensen för aktivitetsrapporterna trycker du på den aktuella frekvensen under Aktivitetsrapportfrekvens och väljer Veckovis, Månadsvis eller Veckovis och månadsvis. Tryck på Spara.
  11. För att konfigurera de e-postmottagare som ska få aviseringar från Norton Family trycker du på Hantera e-postmottagare och gör följande:
    • För att lägga till en ny e-postadress för föräldrarna trycker du på Lägg till e-post. Skriv in e-postadressen och tryck på Lägg till.
    • För att redigera en befintlig e-postadress trycker du på e-postadressen, flyttar till vänster och trycker på redigeringsikonen Edit icon. Redigera e-postadressen och tryck på Lägg till.
    • Tryck på e-postadressen och flytta åt vänster och tryck på papperskorgen Trash icon för att ta bort en e-postadress.
      Du kan inte ta bort din primära e-postadress från listan med e-postadresser. Om du inte vill ta emot aviseringar från Norton Family på din e-postadress för Norton-kontot kan du avmarkera den.
  12. Tryck på Spara i det övre högra hörnet när du slutfört konfigurationen av profilinställningarna.

Norton Family föräldraapp för iOS

1. Öppna appen Norton Family för föräldrar.
  2. Tryck på barnprofilen du vill hantera och svep åt vänster.
  3. Tryck på Redigera profil.
  4. Gör något av följande i fönstret Redigera profil:
    • För att ändra ditt barns profilbild trycker du på den nuvarande avataren och väljer sedan en avatar eller ett foto från ditt galleri. Du kan också ta ett foto och ställa in det som profilbild.
    • Beroende på situationen kan du ändra namn och födelseår för barnet. Standardreglerna tillämpas utifrån barnets ålder.
  5. Tryck på Spara.