Lägga till ett barn till Norton Family-kontot

För att lägga till ett barn i ditt konto och övervaka aktiviteterna måste du skapa en barnprofil och sedan tilldela barnet till en enhet. Om du vill tilldela barnet till en Windows-dator, skapa ett separat användarkonto för barnet att logga in på. På så sätt kan Norton Family övervaka varje barn individuellt och sätta regler utifrån barnens olika åldrar.

Du kan lägga till högst 15 barn i familjekontot.

Du kan lägga till ett barn på Norton-webbplatsen eller Norton Family-föräldraappen.

Norton Webbplats

1. Logga in på ditt konto.

2. Klicka på fliken Lägg till barn

3. Ange barnets namn i rutan Namn.

Namnet får inte innehålla specialtecken som &, # och $.

4. Välj begränsningsnivå utifrån ditt barns ålder.

Reglerna baseras på den nivå du väljer.

5. Markera Välj en avatar eller Ladda upp foto för att lägga till en profilbild för ditt barn.

6. Klicka på Nästa.

7. Om du är på ditt barns enhet, klicka på Ja och klicka sedan på Nästa. Om du inte har tillgång till barnets enhet klickar du på Nej för att skicka en nedladdningslänk via e-post. Öppna e-postmeddelandet på den enhet där Norton Family ska installeras.

8. Klicka på eller kör den nedladdade installationsfilen.

9. Nortons nedladdningshanterare installerar automatiskt Norton Family på enheten.

10. Läs igenom licensavtalet och klicka sedan på Godkänn och installera.

Enheten länkas automatiskt till ditt konto.

11. Klicka på Fortsätt.

12. Klicka på Redigera i fönstret Redigera konton intill barnet som du vill tilldela enheten.

13. Klicka på loggar in som och välj kontot som barnet använder för att logga in på sin enhet. Om barnet använder flera användarkonton måste du välja alla dessa konton.

14. Klicka på Spara > OK.

15. Upprepa stegen för att lägga till fler barnprofiler.

Norton Family föräldrakontroll för Android

1. Öppna Norton Family-föräldrakontrollappen i föräldraläge.

2. Tryck på ikonen för att lägga till barn bredvid kontonamnet.
  3. Ange barnets namn i rutan Namn.

Namnet får inte innehålla specialtecken som &, # och $.

4. Välj begränsningsnivå utifrån barnets ålder. Norton Family tillämpar regler baserat på begränsningsnivån du väljer.

5. Tryck på avatarikonen för att välja en profilbild åt barnet. Tryck på kameraikonen för att välja en bild i galleriet eller ta en bild.

6. Tryck på Skapa.

För att tilldela barnet en enhet, se Lägga till en enhet till Norton Family-kontot.

7. Upprepa steg 2 till 6 för att lägga till fler barn.

8. Se reglerna för det här barnet genom att trycka på Regler.

9. Tryck på Spara.

10. Gör något av följande:

• Om barnet som du lagt till använder den här enheten, trycker du på OK.

• Om barnet som du lagt till inte använder den här enheten trycker du på Avbryt och anger sedan en e-postadress som du kan använda på enheten som används av barnet.

Norton Family föräldraapp för iOS

1. Öppna appen Norton Family för föräldrar.

2. Tryck på ikonen det övre högra hörnet för att lägga till barn. .
  3. Ange barnets namn.

4. Välj begränsningsnivå utifrån barnets ålder. Norton Family tillämpar regler baserat på begränsningsnivån du väljer.

5. Tryck Lägg till.

6. Tryck på länken för begränsningsnivå under barnprofilen för att se över standardreglerna som tillämpats för barnet. Du kan ändra reglerna när som helst efter att du har lagt till barnet.

7. Tryck på Spara.

8. Gör något av följande:

• Välj den enhet som du vill tilldela barnet.

• Tryck på Installera på en annan enhet för att lägga till en ny enhet på ditt konto och tilldela enheten åt barnet.

Om du använder ett Google-konto för att logga in på Norton Family-kontot ska du se till att logga ut från Google-kontot i webbläsaren när du har slutfört Norton Family-konfigurationen.