Konfigurera Norton Family-regler för platsuppsikt

Platsuppsikt stöds på Android-telefoner och -surfplattor, iPhone och iPad och är tillgänglig i dessa regioner.

Platsuppsikt låter dig spåra ditt barns plats via deras enhet, så att du vet att de är säkra när de har telefonen med sig. Ett satellitnavigeringssystem (GPS), mobilt nätverk och/eller internet används för att spåra ditt barns ungefärliga plats. Du kan spåra barnets plats så länge som barnet har enheten med sig och platsuppsikt är på.

Du kan använda Norton-webbplatsen eller Norton Family-appen för föräldrar för att se eller uppdatera reglerna.

Nortons webbplats eller Norton Family-appen för iOS

1. Logga in på ditt konto.
  2. Välj det barn du vill ange platsuppsikt för.
  3. I avsnittet Plats ska du klicka eller trycka på inställningsikonen .
  4. För att starta eller stoppa Plats-uppsikt, flytta reglaget På/Av till eller Av.
  5. För att spåra en enhet och få ditt barns plats, flytta reglaget På/Av på enheten till eller Av.
  6. Klicka eller tryck på Spara.

Norton Family föräldraapp för Android

1. Öppna Norton Family-föräldrakontrollappen i föräldraläge.
  2. Tryck på Regler under det barn som du vill hantera.
  3. Tryck på Plats från listan över regler.
  4. Tryck på knappen Av eller för att starta eller avsluta Platsuppsikt.
  5. Tryck på Barnets enheter för att se de enheter som spåras för ditt barn. Tryck på enheten för att markera eller avmarkera spårningen för den enheten.
    Gå till Norton Familys webbplats för att lägga till enheten om du inte ser den i listan. Mer information finns i Lägga till en enhet till Norton Family-kontot.

Om du använder ditt Google-konto för att logga in på Norton Family ska du se till att logga ut från Google-kontot i webbläsaren när du har slutfört Norton Family-konfigurationen.