Konfigurera Norton Family-regler för sökuppsikt

Sökuppsikt stöds på Windows-datorer, Android-telefoner och -surfplattor, iPhone och iPad.

Sökuppsikt visar vilka ord, termer och fraser dina barn använder för att söka på sin enhet, vilket ger dig insikt i deras intressen och hjälper dig skydda dem från olämpligt innehåll. Du kan också aktivera sökfilter i populära webbläsare för att förhindra att explicit vuxenorienterat innehåll visas i sökresultaten.

Norton Family övervakar och registrerar barnens sökningar i populära sökmotorer som Google, Bing, YouTube, Ask och Yahoo.

Du kan använda Norton-webbplatsen eller Norton Family-appen för föräldrar för att se eller uppdatera reglerna.

Nortons webbplats eller Norton Family-appen för iOS

1. Logga in på ditt konto.

2. Välj det barn du vill ange sökuppsikt för.

3. I avsnittet Sök klickar eller trycker du på inställningsikonen och gör följande.
  4. För att starta eller stoppa Sökuppsikt, flytta reglaget På/Av till eller Av.

5. Aktivera eller inaktivera sökfilter på populära webbläsare genom att flytta reglaget På/Av till eller Av.

Norton Family föräldraapp för Android

1. Öppna Norton Family-föräldrakontrollappen i föräldraläge.

2. Klicka på det barn som du vill hantera.

3. Gå till fliken Regler.

4. Tryck på Sökuppsikt under Aktiviteter.

5. Tryck på Av eller för att starta eller stänga av sökuppsikten.

6. Markera alternativet Aktivera filter för att förhindra olämpligt innehåll i sökresultaten.

Om du använder ett Google-konto för att logga in på Norton Family-kontot ska du se till att logga ut från Google-kontot i webbläsaren när du har slutfört Norton Family-konfigurationen.