Aktivera Norton Family-webbläsartillägget

Norton Family-webbläsartillägget är ett litet program som krävs för att vissa Norton Family-funktioner ska fungera. Det finns för närvarande för Mozilla Firefox, Google Chrome och Microsoft Edge. Du måste aktivera det på alla webbläsare med stöd som ditt barn använder för att ansluta till internet. Följande funktioner kräver detta tillägg:

• Sökuppsikt för HTTPS-webbplatser

• Videouppsikt

• Webbuppsikt för HTTPS-webbplatser

Funktioner som tidsuppsikt och omedelbar låsning fungerar även om tillägget är inaktiverat. Om ditt barns PC har Norton Family version 3.7.3 eller senare lägger Norton Family till ett andra lager av skydd och visar en webbläsarspecifik blockeringssida även om barnet har manipulerat webbläsartillägget, startat i inkognito eller privat läge eller använt icke-stödda webbläsare från tredje part för att komma åt en blockerad webbplats. Men för att få det bästa skyddet från Norton Family ska du aktivera tillägget i dina barns webbläsare. Om ditt barn slår av eller försöker avinstallera Norton Family-webbläsartillägget kommer du få en avisering.

Mozilla Firefox

1. Öppna Firefox.

2. I det övre högre hörnet av webbläsarfönstret klickar du först på menyikonen och därefter på Tillägg och teman.
  3. Till vänster om sidan Hanteraren för tilläggsprogram klickar du på fliken Tillägg.

4. Välj Norton Family-tillägget och aktivera det.

5. För bästa skydd klickar du på OK för att tillägget ska få åtkomst till barnets aktiviteter på nätet i privat surfläge.

6. Stäng webbläsaren och starta om den.

Google Chrome

1. Öppna Chrome.

2. I det övre högra hörnet klickar du på ikonen Anpassa och kontrollera Google Chrome därefter > Fler verktyg > Tillägg.
  3. Hitta Norton Family-tillägget och aktivera det.

4. Om Chrome-versionen är 70 eller senare klickar du på Norton Family-ikonen högst upp till höger .
  5. Klicka på Detta kan läsa och ändra webbplatsdata och välj sedan På alla webbplatser.
  6. Stäng och starta om Google Chrome.

Microsoft Edge

1. Öppna Microsoft Edge.

2. Klicka på Inställningar med mera i det övre högra hörnet och klicka sedan på Tillägg.

3. På sidan Installerade tillägg, bredvid Norton Family, flyttar du reglaget för att aktivera tillägget.

4. Klicka på Norton Family-ikonen högst upp till höger > Detta kan läsa och ändra webbplatsdata och välj sedan På alla webbplatser.

5. Stäng webbläsaren och starta om den.

Sök efter lösningar eller kontakta oss.

DOCID: v121520950
Operativsystem: Android;Windows;iOS