Aktivera Norton Familys webbläsartillägg

Norton Family-webbläsartillägget är ett litet program som krävs för att vissa Norton Family-funktioner ska fungera. Det finns för närvarande för Internet Explorer, Mozilla Firefox och Google Chrome. Du måste aktivera det på alla webbläsare med stöd som ditt barn använder för att ansluta till internet. Följande funktioner kräver detta tillägg:

• Uppsikt över sociala nätverk

• Sökuppsikt för HTTPS-webbplatser

• Videouppsikt

• Webbuppsikt för HTTPS-webbplatser

Funktioner som tidsuppsikt och omedelbar låsning fungerar även om tillägget är inaktiverat. Om ditt barns PC har Norton Family version 3.7.3 eller senare lägger Norton Family till ett andra lager av skydd och visar en webbläsarspecifik blockeringssida även om barnet har manipulerat webbläsartillägget, startat i inkognito eller privat läge eller använt icke-stödda webbläsare från tredje part för att komma åt en blockerad webbplats. Men för att få det bästa skyddet från Norton Family ska du aktivera tillägget i dina barns webbläsare. Du får ett meddelande om ditt barn stänger av eller manipulerar webbläsartillägget.

Aktivera tillägget i Internet Explorer

1. Öppna Internet Explorer.

2. Högst upp till höger i webbläsarfönstret, klicka på och väljer Hantera tillägg.

3. I fönstret Hantera tillägg väljer du Norton Family BHO och aktiverar det.

4. Stäng webbläsaren och starta om den.

Aktivera tillägget i Mozilla Firefox

1. Öppna Firefox.

2. Högst upp till höger i webbläsarfönstret, klicka på och sedan på Tilläggsprogram.

3. Till vänster om sidan Tilläggsprogram klickar du på fliken Tillägg.

4. Välj Norton Family-tillägget och aktivera det.

5. För bästa skydd klickar du på Tillåt för att tillägget ska få åtkomst till barnets aktiviteter på nätet i privat surfläge.

6. Stäng webbläsaren och starta om den.

Aktivera tillägget i Chrome

1. Öppna Chrome.

2. Högst upp till höger i webbläsarfönstret, klicka på > Mer verktyg > Tillägg.

3. Hitta Norton Family-tillägget och aktivera det.

4. Om Chrome-versionen är 70 eller senare, högst upp till höger klicka på > Detta kan läsa och ändra webbplatsdata och välj sedan På alla webbplatser.

5. Stäng webbläsaren och starta om den.

Sök efter lösningar eller kontakta oss.

DOCID: v121520950
Operativsystem: Windows, Android, iOS
Senast ändrat: 22/08/2019