Förbered Android-enheten för föräldrauppsikt med hjälp av Norton Family

Förhindra att nya användarkonton skapas

Android 8.0-enheter och senare versioner kan konfigureras med flera användarkonton. Kontona inkluderar ägarprofilkonton, användarkonton och gästkonton. Som standard har dessa enheter ett ägarprofilkonto. Vid behov kan du skapa ett nytt användarkonto eller ett gästkonto för att dela enheten med andra.
Om dina barn använder någon av dessa enheter övervakas deras aktiviteter endast om Norton Family har installerats på det konto de använder för att logga in på enheten. Om dina barn loggar in på enheten med ett ägarprofilkonto kan de dessutom enkelt skapa ett nytt användarkonto eller gästkonto och växla till dessa konton för att fortsätta med sina internetaktiviteter. I så fall kan Norton Family inte övervaka deras aktiviteter eftersom det endast är installerat i ägarprofilen.
Och när ditt barns enhet uppgraderas till Android 8.0 eller senare blir ägarprofilkontot och alla installerade appar, inklusive Norton Family, en del av profilen. Så du måste installera Norton Family på det användarkonto som barnet använder för att logga in på enheten för att hindra dem från att skapa nya användarkonton, inklusive gästkonton. För mer information, läs Förhindra att ditt barn skapar nya användarkonton på Android 8.0 eller senare enheter.

Se till att appbehörigheter är aktiverade

Norton Family kräver vissa appbehörigheter på barnets enhet för att förhindra att barnet kringgår Norton Family-skyddet. Se till att du har aktiverat nödvändiga behörigheter innan du ger enheten till barnet. Du får ett meddelande om barnet eller enheten själv stänger av behörigheterna. Slå i så fall på de nödvändiga behörigheterna igen för fortsatt skydd.
Norton Family kräver följande behörigheter:
Enhetsadministratör, åtkomst, appanvändningsåtkomst, visa över andra appar, plats och telefon.

Aktivera appbehörigheter

Behörigheter i Android 11 eller senare återkallas efter några månader om appen inte används. Du kan ändra detta genom att trycka på Gå till inställningar och sedan på Appbehörigheter.

1. Öppna appen Norton Family Föräldrakontroll på barnets enhet.
  2. Tryck på profilikonen och sedan på Behörigheter.
  3. På skärmen Behörigheter, aktivera behörigheterna som är markerade med en röd varning
    • Enhetsadministratör: Krävs för att förhindra att ditt barn kan avinstallera appen Norton Family.
      Tryck på den och tryck sedan på Aktivera enhetsadministratörsappen.
    • Appanvändningsåtkomst: Krävs för att tidsuppsikt och appuppsikt ska fungera.
      Tryck på den och tryck sedan på Norton Family. På skärmen Användningåtkomst, aktivera Tillåt användningsåtkomst.
    • Plats: Gör det möjligt att spåra var ditt barn befinner sig.
      Gör något av följande beroende på vilken version av Android OS du har:
      • För Android 10.x och lägre versioner: Tryck på Plats och sedan på Tillåt alltid.
      • För Android 11 eller senare: Tryck på Plats > Tillåt alltid.
        På sidan Appinformation tryck på Behörigheter > Plats och välj sedan Tillåt alltid.
    • Överlagring på appar: Gör att du kan blockera appar som du tror är opassande med tanke på barnets ålder.
      Tryck på den och aktivera sedan Tillåt Visa över andra appar.
    • Hjälpmedel: Krävs för ökad övervakning av barnens webbaktiviteter och för att förhindra obehörig avinstallation av appen Norton Family Föräldrakontroll.
      Tryck på den och aktivera sedan Norton Familys hjälpmedelstjänst.
      Se till att genvägen till Norton Familys hjälpmedelstjänst alltid är AV.
    • Telefon: Tillåter barnet att ringa till sina nödkontakter under avstängningstiden eller omedelbar låsning.
      Tryck på den och tillåt sedan Norton Family att komma åt telefonens kontakter.
    • Meddelande: Gör att ditt barn kan få meddelanden gällande uppdateringar av regler.
      Tryck på den och tillåt sedan Norton Family att få meddelanden.

Konfigurera inställningar på Redmi-enhet

1. Gå till Inställningar och gå sedan till Appar > Behörigheter > Andra behörigheter.
  2. Sök efter Norton Family och tryck sedan på Öppna nya fönster när det körs i bakgrunden för att slå på det.

Blockera appen Inställningar

App- och tidsuppsikt kräver att några alternativ i appen Inställningar alltid är på. Be ditt barn att inte stänga av dessa alternativ. Om ditt barn fortfarande kommer åt appen Inställningar och stänger av dessa alternativ kan du blockera appen Inställningar med hjälp av Nortons webbplats eller föräldrakontrollappen Norton Family för Android.
För att aktivera appen Inställningar igen, följ samma steg som nedan men stäng av blockering.

Använd Norton-webbplatsen

1. Logga in på ditt konto.
  2. Välj det barn du vill ange uppsikt över mobilappar för.
  3. Om Appuppsikt är inaktiverat kan du aktivera den genom att flytta reglaget På/Av till .
  4. Klicka på inställningsikonen för att visa eller redigera regler för uppsikt över Mobilappar .
  5. Flytta på reglaget för att blockera appen på fliken Regler, bredvid Inställningar.
  6. Klicka på Spara.

Använd föräldraappen Norton Family för Android

1. Logga in på Norton Family-appen i föräldraläget.
  2. Klicka på det barn som du vill hantera.
  3. Gå till fliken Regler.
  4. Under Aktiviteter, tryck Appuppsikt.
  5. Om Appuppsikt är avstängd, slå på den genom att trycka på knappen .
  6. Markera appen Inställningar och tryck sedan på Klar.

Stäng av smart popup-vy

Funktionen smart popup-vy är tillgänglig på vissa mobila enheter. Den gör att användare kan se en app eller innehåll i ett litet popup-fönster vid användning av en annan app och på så vis göra flera saker samtidigt.
Stäng av funktionen smart popup-vy för att hålla uppsikt över ditt barns aktivitet på ett effektivare sätt.
  1. Gå till appen Inställningar och gå sedan till Meddelanden.
  2. Välj Avancerade inställningar > Överliggande meddelanden.
  3. Välj Av.

Om du använder ett Google-konto för att logga in på Norton Family-kontot ska du se till att logga ut från Google-kontot i webbläsaren när du har slutfört Norton Family-konfigurationen.