Norton Family-varningar

Funktionerna SMS-uppsikt och samtalsblockering är för närvarande inaktiverade på Android.

Beroende på vilken uppsiktsnivå som du angett, varnar Norton Family dig om barnets aktiviteter på enheten inte följer dina regler. Du får en varning om barnet till exempel försöker besöka blockerade webbplatser.

Du kan välja vilken åtgärd som ska utföras när du får en varning. Om barnet exempelvis besöker en blockerad webbplats kan du låta barnet gör detta, och sedan lägga till den i listan över godkända webbplatser.

Varningarna grupperas för varje barn. På så sätt är det lättare att identifiera vem som utförde handlingen som utlöste varningen.
Ett orange utropstecken ( ) på ditt barns profilavatar indikerar:
  • Norton Family är inte installerat på någon av enheterna som barnet använder.
  • Barnet inte har tilldelats någon enhet.

Ett grönt märke intill barnets bildikon betyder att barnet är online för närvarande. Om barnet skickar ett meddelande eller begär tillåtelse till något visas en meddelandeikon bredvid varningen. Klicka på meddelandeikonen för att läsa meddelandet.

Den rapporterade tiden för alla aktiviteter baseras på tidszoninställningarna i profilen. Om föräldern till exempel befinner sig i New York (Eastern Standard Time) och barnet befinner sig i Kalifornien (Pacific Standard Time) så kommer barnets aktiviteter att loggas enligt tiden på förälderns dator i New York (Eastern Standard Time).

Du kan använda Norton-webbplatsen eller Norton Family-föräldraappen för att visa varningar och aktivitetsrapporten. Om du använder en Android-enhet kan du aktivera meddelanden för föräldraapp på skärmen redigera barnets profil för att få omedelbara varningar om aktiviteter gällande tidsuppsikt och manipulering.

Norton Webbplats

1. Logga in på ditt konto.
  2. Klicka på fliken Varningar.
  3. Från rullistan väljer du ett barn för att filtrera varningarna för det barnet. Som standard visas varningar från alla enheter under de senaste 30 dagarna.
  4. Gör något av följande:
    • För att utföra en åtgärd eller bestrida en varning ska du klicka på ikonen för fler alternativ och sedan välja lämpligt alternativ.
    • För att ta bort en varning ska du klicka på ikonen för fler alternativ och klicka sedan på Ta bort.
  5. Gör följande för att ändra meddelandeinställningarna:
    • Klicka på barnprofilen som du vill hantera.
    • Klicka på Visa Profil.
    • Under Meddelandeinställningar för barns aktiviteter välj de aktiviteter du vill få meddelanden om.
    • För att få meddelanden på din Android-enhet, flytta På-/Av- reglaget under Meddelanden för föräldraapp till .

Norton Family föräldrakontroll för Android

1. Öppna Norton Family-föräldrakontrollappen i föräldraläge.
  2. Gå till fliken Varningar  längst ner.
  3. För varningar där du kan vidta en åtgärd, för du reglaget åt vänster för att visa alternativen, därefter trycker du på ett av dem för att vidta lämplig åtgärd.
  4. Gör något av följande för att ta bort varningarna:
    • Om du vill ta bort en enskild varning trycker du först på ikonen Fler alternativ i det övre högra hörnet, därefter påVälj och sedan väljer du den varning som du vill ta bort från listan över varningar. Tryck på Ta bort längst ner för att ta bort varningen.
    • Tryck på ikonen Fler alternativ i det övre högra hörnet och välj Välj för att ta bort flera varningar. Välj de varningar du vill ta bort och tryck sedan på Ta bort.
    • Tryck på ikonen för fler alternativ i det övre högra hörnet och sedan på Välj alla för att ta bort alla varningar på en gång. Tryck på Ta bort alla och tryck sedan på OK för att bekräfta.

Norton Family-appen för iOS

1. Öppna appen Norton Family för föräldrar.
  2. Tryck på klockikonen
  3. Tryck på en varning för att få mer information och vidta lämpliga åtgärder.
  4. Dra skärmen Varningar nedåt för att uppdatera listan.