Vanliga frågor: Norton Family

Allmänt

Vad är Norton Family?

Norton Family är en internettjänst som hjälper dig att övervaka dina barns internetaktiviteter var de än befinner sig med hjälp av Norton Family-webbplatsen eller Norton Family-mobilappen för föräldrar. Föräldrarna får hjälp att skydda sina barn från internethot och kan lära dem att surfa säkert och utveckla goda internetvanor.
Prova Norton Family utan kostnad i 30 dagar.

Hur övervakar Norton Family ditt barns aktiviteter?

För att övervaka ditt barns aktiviteter måste du installera Norton Family-programmet på alla enheter som ditt barn använder. Norton Family finns tillgängligt för Windows, Android och iOS-enheter. Du kan också konfigurera Norton Family på din mobila enhet för att få omedelbara varningar, ange regler och ändra familjeinställningar när som helst. Läs Kom igång med Norton Family för mer information.

Hur skiljer sig Norton Family-appen för föräldrar från barnets app?

Norton Family-appen för barn håller dina barn trygga online, medan föräldraappen hjälper dig att övervaka barnens onlineaktivitet, tillämpa regler och hantera din familjs inställningar. Om du använder en Android-enhet kan du använda samma app som du har installerat på barnets Android men gå in i föräldraläge under installationen. Om du använder en iOS-enhet bör du installera en separat Norton Family-app för föräldrar.

Vilka aktiviteter på internet övervakas av Norton Family?

Norton Family övervakar följande aktiviteter för barnet:
  • Webbplatser som barnet besöker

• Söktermer som barnet har använt i sökmotorer

• Videor som barnet tittat på

• Meddelanden som barnet delat med sina vänner

• Den tid som barnet har använt enheten

• Barnets plats

• Apparna som barnet använder

Vet mina barn att jag håller uppsikt över dem?

Ja, dina barn vet att du övervakar deras internetaktiviteter. När barnen loggar in på en dator där Norton Family körs så visas ett meddelande om att alla aktiviteter övervakas. Dina barn kan också läsa reglerna som du har bestämt.

Vad innebär reglerna?

Norton Family syddar barnet enligt de fördefinierade reglerna utifrån deras ålder och mognad. De aktiviteter som inte uppfyller reglerna blockeras och du informeras om detta i realtid, så att du kan vidta lämpliga åtgärder. Du kan när som helst ändra standardinställningarna enligt barnets behov.

Vad innebär funktionen Omedelbar låsning?

Funktionen Omedelbar låsning gör det möjligt att begränsa barnens användning av enheter som är uppkopplade. Ditt barn kan inte använda sina enheter förrän du låser upp dem eller ger barnet PIN-koden.
Men på iOS-enheter döljer Omedelbar låsning endast installerade appar, däribland Norton Family-föräldrakontroll, och standardappar som Safari, iTunes Store, App Store och kameran. Barnets iOS-enhet låses inte helt och hållet.

Varför måste jag installera en profil på mitt barns iOS-enhet?

Du måste installera en profil för att omedelbar låsning ska fungera på barnets enhet. Öppna appen Norton Family-föräldrakontroll, tryck på menyikonen > Installera profil och följ anvisningarna på skärmen för att installera profilen.

Kontrollera att Safari är aktiverad innan du installerar profilen.

Hur gör jag?

Hur har jag uppsikt över mitt barns internetaktiviteter när jag inte är hemma?

Du kan ha uppsikt över barnets aktiviteter, ange regler och uppdatera familjeinställningar på distans genom att logga in på ditt Norton Family-konto från alla enheter med internet eller med hjälp av Norton Family-mobilappen för föräldrar på din smarta enhet.

Hur kan min partner hjälpa mig att övervaka barnens internetaktiviteter?

Du kan be din partner eller någon annan vuxen hjälpa till att övervaka barnens internetaktiviteter och skydda dem. När din partner har tackat ja till inbjudan är de del av familjen. Skicka en inbjudan genom att logga in på familjekontot eller genom att använda föräldrakontrollappen Norton Family för Android.

Hur anpassar jag reglerna för varje barn?

Du kan anpassa reglerna individuellt för varje barn (beroende på situationen). Det går även att tillåta eller blockera en specifik webbplats för barnet.

Hur vet jag om mitt barn ägnar sig åt olämpliga internetaktiviteter?

Om barnet ägnar sig åt olämpliga aktiviteter markeras dessa med rött i aktivitetsrapporten från Norton Family. Det går att filtrera alla diskutabla internetaktiviteter i aktivitetsrapporten.
Klicka på en aktivitet för att göra följande:
  • Kontrollera om aktiviteten är osäker eller olämplig för barnet

• Ifrågasätta kategoriseringen av en webbplats

• Visa Norton Safe Web-rapporten

• Tillåta eller blockera aktiviteten

Hur avslutar jag prenumerationen på Norton Family-tjänsten?

1. Logga in på ditt konto.

2. Klicka på din profilikon.

3. Klicka på ikonen för menyalternativ. och klicka sedan på Redigera Profil.
  4. Längst ner till vänster, klicka på Radera mitt Norton Family-konto

5. Ange dina Norton-inloggningsuppgifter och bekräfta.

Om du avslutar prenumerationen på Norton Family-tjänsten tas Norton Family-inställningarna och aktivitetshistoriken för dina barn bort permanent.
Om du inte är nöjd får du tillbaka pengarna för Norton Family-prenumerationen utan förbehåll inom 60 dagar. Om du avslutar din prenumeration inom 60 dagar får du tillbaka de pengar du har betalat för din prenumeration. Kontakta den regionala kundsupporten för att få pengarna tillbaka.

Hur lägger jag till barn i mitt konto?

Du kan lägga till högst 15 barn i familjekontot. Mer information finns i Lägga till ett barn till Norton Family-kontot.

Hur anger jag PIN-kod för enheten?

Med en PIN-kod kan ditt barn låsa upp Android-enheten i händelse av en nödsituation, även om tidsgränsen har uppnåtts.
  1. Logga in på ditt konto.

2. Klicka på barnet som du vill hantera.

3. Klicka på Visa Profil.

4. För att aktivera eller inaktivera PIN, flytta reglaget Av/På till eller Av.

5. Klicka på Redigera och ange en fyrsiffrig PIN-kod för att låsa upp enheten.

6. Dela PIN-koden med barnet så att han/hon kan använda den i nödsituationer.

7. Ändra PIN-koden när den har tjänat sitt syfte så att barnet inte kan använda samma kod för låsa upp enheten nästa gång.

Hur installerar jag Norton Family i mitt barns dator?

Du måste installera Norton Family på varje enhet som ditt barn använder. Mer information finns i Lägga till en enhet till Norton Family-kontot.

Tekniskt

Finns det några program som inte är kompatibla med Norton Family?

Du kan inte installera Norton Family om det redan finns ett annat program för föräldrakontroll på enheten.

Jag kan inte installera Norton Family. Vad ska jag göra?

Kontrollera att du har loggat in med administratörsbehörigheter på datorn. Läs Systemkrav för att installera och konfigurera Norton-skydd för att se om enheten är kompatibel med Norton Family. Du kan inte installera Norton Family om det redan finns ett annat program för föräldrakontroll på enheten.
Om du fortfarande har problem med installationen, läs Åtgärda problem med installation, konfiguration eller avinstallation av Norton Family

Kan mitt barn inaktivera Norton Family?

Nej, ditt barn kan inte stänga av Norton Family-övervakning. Det krävs en förälders e-postadress och lösenord för att stänga av Norton Family. Du meddelas om Norton Family inaktiveras eller manipuleras. Du kan förhindra att barnen skapar nya användarkonton genom att se till att de har standardkonton (inte konton med administratörsbehörighet).

Konto och fakturering

Är Norton Family tillgänglig i alla regioner?

Nej. Norton Family är endast tillgänglig i vissa regioner. Men vi jobbar på att lägga till fler regioner.

Sök efter lösningar eller kontakta oss.

DOCID: v117593097
Operativsystem: Android;Windows;iOS