Konfigurera Norton Family på dina barns iPhone eller iPad

Du måste konfigurera vissa funktioner eller inställningar på barnens iOS-enheter för att få ut det mesta av Norton Family-föräldrakontroller för iOS. Du bör även inaktivera alla webbläsare på deras iOS-enheter, förutom Norton Family-webbläsaren, för att övervaka de webbplatser som de besöker online.

Lägg till Norton Family i platstjänster i iOS

När du aktiverar Platstjänster i iOS, kan appar som Norton Family få information om den aktuella platsen där dina barns enheter finns.

1. Tryck på Inställningar > Sekretess > Platstjänster på hemskärmen på barnens iPhone eller iPad.

2. Kontrollera att Platstjänster har aktiverats.

3. Bläddra ner till Norton Family-föräldrakontroll, tryck på den och välj sedan Alltid.

Lägg till Norton Family i Bakgrundsuppdatering i iOS

Bakgrundsuppdatering är en iOS-funktion som tillåter alla appar för iPhone eller iPad, inklusive Norton Family, att uppdateras i bakgrunden när du är uppkopplad.

1. Tryck på Inställningar > Allmänt > Bakgrundsuppdatering.

2. Kontrollera att Bakgrundsuppdatering är aktiverat.

3. Bläddra ner till Norton Family-föräldrakontroll och aktivera det.

Installera eller kontrollera om en profil har installerats

Du måste installera en profil för att omedelbar låsning ska fungera på barnets iOS-enhet.

Kontrollera att Safari är aktiverad innan du installerar profilen på enheter som kör 13 eller senare. Prata med barnen om profilen och be dem att inte avinstallera den. Du får inget meddelande om barnet avinstallerar profilen utan internet.

Så här installerar du en profil

1. Öppna Norton Family-appen.

2. Tryck på menyikonen och sedan på Installera profil.

3. Tryck på Ladda ner profil.

4. Följ anvisningarna på skärmen. Mer information finns i Installera en profil på barnets iOS-enhet.

Om du ser meddelandet Profilinstallationen misslyckades, tar du bort befintlig MDM-profil på enheten och försöker igen. Läs Åtgärda problem med profilinstallation om det fortfarande är problem med profilinstallationen.

Kontrollera om en profil har installerats

1. Tryck på Inställningar och sedan på Allmänt.

2. Tryck på Enhetshantering eller Profiler > Hanteringsprofil.

Du ser dessa alternativ bara om en profil redan är installerad på enheten.

3. Du bör se en profil signerad av NortonLifeLock Inc.

Installera eller kontrollera om VPN har installerats

Du måste installera VPN för att övervaka eller blockera webbaktiviteter om ditt barn använder andra appar än Norton Family-webbläsaren. Leta efter VPN-symbolen på ditt barns enhet för att bekräfta att VPN har installerats.

Om du inte ser VPN-symbolen kan ditt barn ha stängt av det eller du måste installera VPN. För att aktivera eller installera VPN, avsluta Norton Family-appen och öppna appen igen.
  • Om VPN redan är installerat, slås det automatiskt på.

• Om VPN inte är installerat följer du anvisningarna på skärmen för att Installera VPN.

Konfigurera iOS-begränsningar för Norton Family

När du aktiverar iOS-begränsningar kan du lägga till Norton Family i listan över appar som använder funktioner som Platstjänster och Bakgrundsuppdatering. Du kan även inaktivera Safari eftersom Norton Family inte övervakar den webbläsaren om barnen använder den för sina internetaktiviteter. Vi rekommenderar att du konfigurerar begränsningar med en lösenkod omedelbart innan barnen börjar använda enheten.

1. Tryck på appen Inställningar > Skärmtid > Begränsningar för innehåll och sekretess.

2. Aktivera Begränsningar för innehåll och sekretess.

3. Tryck på Tillåtna appar och inaktivera sedan Safari.

4. Tryck på iTunes & App Store-inköp, tryck på Radera appar och välj sedan Tillått inte.

5. Tryck på Appar i Tillåtet innehåll och tryck sedan på åldersintervallet för ditt barn; exempelvis över 12, eller yngre.

Detta förhindrar att barnet kan ladda ner appar som kan innehålla olämpligt innehåll för respektive ålder.

Norton Family övervakar inte webbläsare annat än Norton Family-webbläsaren. Safari inaktiveras automatiskt när du installerar en profil. Kontrollera om du har installerat en profil på enheten om webbläsaren är aktiverad.

Ta bort YouTube och alla webbläsarappar förutom Norton Family-webbläsaren

Övervakning av vad barnen gör när de är uppkopplade, exempelvis att begränsa videor de tittar på eller sökningar de gör, är endast möjligt i Norton Family-webbläsaren. För att kunna se allt innehåll dina barn tittar på online, ska du ta bort alla andra webbläsare på deras iOS-enhet.

1. Tryck på och håll ned någon ikon tills alla ikoner börjar vicka på hemsidan på ditt barns iPhone eller iPad.

2. Tryck på ikonen x i det övre vänstra hörnet av webbläsarappen som du vill ta bort.

3. Tryck på knappen Ta bort.

4. Upprepa dessa steg för att ta bort andra webbläsare än Norton Family.