Visa eller förläng den återstående användningstiden för enheten

Barnet kan se hur länge de får använda enheten och hur mycket användningstid som finns kvar. Norton Family meddelar barnet 15 minuter innan den begränsade tiden eller användningstiden tar slut. Den räknar också ner den sista minuten innan barnet når den begränsade tidsperioden eller när den tillåtna tiden har använts upp för dagen.

Om barnet överskrider den tillåtna användningstiden för enheten, blockerar Norton Family barnet från att använda enheten utifrån den regel som angetts. Barnet kan skicka en förfrågan om tidstillägg och baserat på ditt beslut kan barnet fortsätta använda enheten under den förlängda tiden.

Visa återstående användningstid för datorn

1. Logga in på enheten.

2. Klicka på ikonen Norton Family i meddelandefältet till höger i aktivitetsfältet.

3. Klicka på Visa återstående tid.

Du får ett meddelande om hur mycket tid som återstår till avstängningstiden.

Förläng tidsgränserna för datoranvändning

Detta gäller inte om barnets dator körs på Windows XP eller Windows Vista. Ditt barn kan heller inte begära mer tid från dig från den varningen om uppnådd tidsgräns. Du kan dock Utöka användartid genom att logga in till ditt konto från vilken internetaktiverad enhet som helst. För att få ut det bästa av Norton Family rekommenderar vi att du uppgraderar ditt barns Windows-operativsystem till en nyare version.

Förläng användartid från föräldrakonto

1. Logga in på barnets enhet.

2. Klicka på ikonen Norton Family i meddelandefältet till höger i aktivitetsfältet.

3. Klicka på Förläng användartid och logga in med e-postadressen och lösenordet.

4. Gör något av följande:

• Klicka på Till nästa inloggning eller resten av dagen.

• Klicka på Till och välj en tidsperiod.

5. Klicka på Spara.

Skicka förfrågan om tidsförlängning för ett barn

Du kan skicka en förfrågan till dina föräldrar eller förlänga tiden på enheten med den PIN-kod som föräldern har delat.

Skicka en förfrågan om tidstillägg

1. På skärmen som visar att tiden är slut klickar du på Jag behöver mer tid eller Be dina föräldrar om mer tid.

2. Under Jag behöver väljer du den tid du vill förlänga till och lägger till en anteckning till dina föräldrar som kan hjälpa dem att bestämma sig.

3. Klicka på Skicka.

4. Om föräldern godkänner förfrågan förlängs enhetstiden automatiskt.

Om föräldern avslår en förfrågan kommer du inte att kunna göra en förfrågan förrän avstängningstiden eller dagen är slut baserat på vilken policy som gäller vid tidpunkten för förfrågan om tillägg.

Du kan också förlänga tiden på enheten med en PIN. På skärmen som visar att tiden är slut klickar du på Förläng tiden med en PIN och anger PIN-koden som din förälder har gett dig.

Visa återstående användningstid för Android-enheten

1. Öppna föräldrakontrollappen Norton Family.

2. Tryck på tidsgränsregeln under Regler för den här enheten.

3. I fönstret Regelinformation visas återstående användningstid för enhet för dagen.

Sök efter lösningar eller kontakta oss.

DOCID: v110242968