Konfigurera Norton Driver Updater för att söka efter alternativa drivrutiner

Funktionen Alternativa drivrutiner i Norton Driver Updater söker efter alternativa drivrutiner för maskinvaran om enhetstillverkaren inte har släppt nya drivrutinsuppdateringar.

Varje maskinvarukomponent i datorn behöver drivrutiner för att fungera som de ska. Enhetstillverkare gör dessa drivrutiner tillgängliga för nedladdning. Utöver dessa officiella drivrutiner finns det alternativa drivrutiner som hjälper enheterna att fungera som det är tänkt.

Om en specifik maskinvarukomponent inte fungerar korrekt och enhetstillverkaren inte har släppt någon ny drivrutinsversion, hjälper Norton Driver Updater dig att hämta kompatibla alternativa drivrutinspaket för den specifika maskinvaran.

När inställningen Alternativa drivrutiner är aktiverad uppdaterar Norton Driver Updater de inaktuella drivrutinerna med alternativa drivrutinspaket när enhetens originaltillverkare inte har släppt en ny drivrutinsversion på mer än 3 månader sedan den senaste versionen släpptes.

Som standard väntar Norton Driver Updater i 3 månader innan det blir möjligt att uppdatera maskinvaran med en alternativ drivrutin. Du kan dock ändra väntetiden efter behov.

Om du föredrar att endast få drivrutinsuppdateringar från enhetstillverkaren kan du inaktivera inställningen Alternativa drivrutiner.

Konfigurera Norton Driver Updater för att söka efter alternativa drivrutiner

1. Öppna Norton Driver Updater.

2. Klicka på Meny > Inställningar i fönstret Norton Driver Updater.

3. I den vänstra panelen, under Drivrutinsuppdatering, klickar du på Alternativa drivrutiner.

4. I inställningsfönstret för Alternativa drivrutiner slår du på reglaget vid Alternativa drivrutiner.

5. Välj väntetid i listrutan:

• 1 månad

• 2 månader

• 3 månader

• 6 månader

• 1 år

Sök efter lösningar eller kontakta oss.

DOCID: v20230523135901858