Vanliga frågor: Norton Driver Updater

Vad är Norton Driver Updater?

Norton Driver Updater är ett prestandaverktyg från Norton som hjälper Windows-datorn och dess tillbehör att fungera som de ska. Det hjälper till att minska antalet krascher, frysningar och problem med att skärmen blir blå på Windows-datorn. Det hjälper även till att eliminera säkerhetssårbarheter.

Norton Driver Updater upptäcker automatiskt inaktuella, korrupta, sårbara eller saknade drivrutiner och uppdaterar dem för att korrigera fel och sårbarheter. Det kan säkerhetskopiera och återställa aktuella drivrutiner vid eventuella problem. Du kan ladda ner drivrutiner från en databas med fler än 50 miljoner drivrutiner utan skadlig kod för att hjälpa till med att förbättra datorgrafik, enheter, ljud, nätverk och andra komponenter.

Varför bör jag uppdatera drivrutinerna?

Sårbarheter i drivrutiner kan utgöra en betydande säkerhetsrisk. En inaktuell drivrutin saknar de senaste säkerhetsåtgärderna, vilket gör det lättare för nätbrottslingar att utnyttja sårbarheter och få åtkomst till datorns operativsystem.

Det är viktigt att se till att du alltid har den senaste versionen av alla drivrutiner för ett heltäckande skydd. Även om drivrutinerna för Windows-datorer kan uppdateras manuellt är det svårt att identifiera de inaktuella drivrutinerna och hitta rätt uppdateringar. Vi rekommenderar att du använder specialiserad programvara för drivrutinsuppdatering, som Norton Driver Updater, för att uppdatera drivrutinerna.

Varför ska jag välja Norton Driver Updater?

Norton Driver Updater är en av de bästa programvarorna för drivrutinsuppdatering för Windows. Du kan ladda ner drivrutiner från en databas med fler än 50 miljoner drivrutiner utan skadlig kod för att hjälpa till med att förbättra datorgrafik, enheter, ljud, nätverk och andra komponenter. Norton är ett av världens största och mest betrodda varumärke inom datorsäkerhet. Vi ser till att vår programvara uppfyller de högsta kraven vad gäller både säkerhet och prestanda.

Norton Driver Updater är utformat för att hålla dina enhetsdrivrutiner uppdaterade för att hjälpa till att eliminera säkerhetssårbarheter. Bli meddelad om sårbara drivrutiner på Windows-datorn så att du omedelbart kan uppdatera och täppa till säkerhetsluckor.

Är Norton Driver Updater säkert för Windows-datorn?

Norton Driver Updater laddar ner verifierade drivrutinsinstallationsprogram från tillverkare. Innan drivrutinerna uppdateras säkerhetskopierar Norton Driver Updater alla befintliga drivrutiner och skapar en återställningspunkt för Windows-systemet.

Norton Driver Updater testar automatiskt komponenterna under sökningen och efter en uppdatering. Om det uppstår problem med en nyligen uppdaterad drivrutin markeras den problematiska drivrutinen med etiketten Problem upptäckt. Du kan sedan återställa drivrutinen till den tidigare versionen.

Kan uppdatering av drivrutiner orsaka några problem?

Uppdatering av drivrutiner kan orsaka problem i två scenarier:

1. Du försöker uppdatera en drivrutin manuellt, men det slutar med att du får fel uppdatering.

2. Om enhetstillverkaren har släppt en bristfällig uppdatering av drivrutinen som medför fler problem än den korrigerar, eller har andra oförutsedda fel och inkompatibiliteter.

Norton Driver Updater hjälper dig i båda dessa fall. Med vår unika funktion för återställning av drivrutiner kan du snabbt återgå till en tidigare version av drivrutinen.

Vilka är de lägsta systemkraven?

Operativsystem

• Microsoft Windows 11 förutom Mixed Reality och sakernas internet-utgåvan

• Microsoft Windows 10 förutom Mixed Reality och sakernas internet-utgåvan (32- eller 64-bitars)

• Microsoft Windows 8.1/8 förutom RT- och Starter-utgåvan (32- eller 64-bitars)

• Microsoft Windows 7 med Service Pack 1 (SP 1) eller senare, alla utgåvor (32- eller 64-bitars)

Maskinvara

• Processor: Windows-kompatibel dator med Intel Pentium 4-/AMD Athlon 64-processor eller högre (måste ha stöd för SSE3-instruktioner)

• RAM: 1 GB eller mer

• Hårddiskutrymme: 2 GB ledigt hårddiskutrymme

• Rekommendationen är att standardskärmupplösningen helst inte ska understiga 1 024 x 768 pixlar

Internetanslutning för att ladda ner, aktivera produkten och använda programmet.

Hur gör jag för att ladda ner och installera Norton Driver Updater?

Om prenumerationen omfattar Norton Driver Updater kan du ladda ner och installera Norton Driver Updater från Norton-kontot. Se Ladda ner och installera Norton Driver Updater för detaljerade anvisningar.

Hur använder jag Norton Driver Updater?

Se Uppdatera drivrutiner för maskinvara till den senaste versionen med Norton Driver Updater för anvisningar om hur du uppdaterar drivrutinerna till den senaste versionen.

Se Återställ drivrutinen för maskinvara till tidigare version för anvisningar för hur du återställer en drivrutin till dess tidigare version.

Ökar FPS om jag uppdaterar drivrutinerna?

Att uppdatera drivrutinen för GPU:n korrigerar i allmänhet problem och fel i GPU:n. Även om det hjälper GPU:n att fungera bättre är det inte sannolikt att spel- eller datorprestandan förbättras i någon större utsträckning. Förbättrad prestanda för dator eller spel är till stor del beroende av maskinvaran. Om du vill förbättra FPS rekommenderar vi att du överklockar GPU:n.

Hur undantar jag en specifik drivrutin från Norton Driver Updater-sökningar?

1. Öppna Norton Driver Updater.

2. I fönstret Norton Driver Updater klickar du på Se översikt eller Se inaktuella eller Sök igen.

Klicka på hemikonen i det övre vänstra hörnet om du inte kan se ovanstående alternativ.

3. I listan över drivrutiner identifierar du den drivrutin som du vill undanta och klickar på pilikonen (>) bredvid den.

4. I fönstret som visas klickar du på ellipsikonen (...).

5. Under Åtgärd klickar du på Ignorera drivrutin.

Den valda drivrutinen blir tillagd under avsnittet Ignorerade och överhoppade och Norton Driver Updater markerar inte längre drivrutinen som inaktuell.

Viktigt! Inaktuella drivrutiner saknar de senaste säkerhetsåtgärderna, vilket gör det lättare för nätbrottslingar att utnyttja sårbarheter och få åtkomst till datorns operativsystem. För heltäckande skydd rekommenderar vi att du uppdaterar drivrutinerna till den senaste tillgängliga versionen.

Jag vill inte att Norton Driver Updater ska uppdatera en specifik drivrutin. Vad ska jag göra?

1. Öppna Norton Driver Updater.

2. I fönstret Norton Driver Updater klickar du på Se översikt eller Se inaktuella eller Sök igen.

Klicka på hemikonen i det övre vänstra hörnet om du inte kan se ovanstående alternativ.

3. I listan över drivrutiner identifierar du den drivrutin som du inte vill uppdatera och klickar på pilikonen (>) bredvid den.

4. I fönstret som visas klickar du på ellipsikonen (...).

5. Under Åtgärd klickar du på Hoppa över uppdatering.

Den valda drivrutinen blir tillagd under avsnittet Ignorerade och överhoppade och Norton Driver Updater markerar inte längre drivrutinen som inaktuell.

Viktigt! Inaktuella drivrutiner saknar de senaste säkerhetsåtgärderna, vilket gör det lättare för nätbrottslingar att utnyttja sårbarheter och få åtkomst till datorns operativsystem. För heltäckande skydd rekommenderar vi att du uppdaterar drivrutinerna till den senaste tillgängliga versionen.

Kan jag använda Norton Driver Updater utan att installera Norton-skydd?

Ja. Norton Driver Updater kan installeras som ett fristående program, utan att Norton-skydd är installerat. Vi rekommenderar dock att du håller dina enheter skyddade med Norton-skydd.

Hur kan jag kontrollera att jag använder den senaste versionen av Norton Driver Updater?

1. Öppna Norton Driver Updater.

2. Klicka på Meny > Inställningar i fönstret Norton Driver Updater.

3. I den vänstra panelen, under Allmänt, klickar du på Uppdatera Driver Updater.

4. Om du ser meddelandet: ”Du är uppdaterad” använder du den senaste versionen.

5. Under Välj hur du vill hämta uppdateringar väljer du hur du vill att Norton Driver Updater ska söka efter och installera uppdateringar.

Vi rekommenderar att du väljer Uppdatera Driver Updater automatiskt i bakgrunden för att säkerställa att du alltid har den senaste versionen.

Sök efter lösningar eller kontakta oss.

DOCID: v20230522171628273