Konfigurera inställningar för Norton Password Manager från Norton

Efter att du har installerat Norton har du möjlighet att konfigurera alternativen för Norton Password Manager. Du kan importera eller exportera Norton Password Manager-valvet, konfigurera åtkomst till valvet och webbläsarinställningarna.

Norton Password Manager - export- och importinställningar

Du kan exportera dina Password Manager-data av säkerhetsskäl, eller om du vill återställa data eller överföra dina Password Manager-uppgifter till en annan dator. Säkerhetskopiorna sparas som dat-filer.
Du kan skydda de säkerhetskopierade filerna med ett lösenord. NortonLifeLock rekommenderar att du använder ett lösenord för att hålla dina Password Manager-data säkrare. Lösenordet för säkerhetskopiorna behöver inte vara samma som det för Password Manager. Du måste ange ditt lösenord när du återställer Password Manager-data som säkerhetskopierats tidigare.
Du kan importera Password Manager-data från filen som du säkerhetskopierade tidigare.
När du aktiverar funktionen Automatisk säkerhetskopiering skapas säkerhetskopior av ditt valv automatiskt och lagras lokalt på din enhet. Det går att komma åt säkerhetskopiorna av valvet under Användare\<Användarnamn>\Mina dokument\Norton Password Manager-säkerhetskopior\<Norton kontonamn>.
När du importerar Password Manager-data kan du göra följande:
  • Sammanfoga importerade data i det valv som du är inloggad i för tillfället.

• Ersätt befintlig Password Manager-data som du sparat i det valv som du är inloggad i för tillfället med data som du importerar.

Säkerhetsinställningar för Norton Password Manager

Du kan ändra lösenordet för din Password Manager på fliken Säkerhet i fönstret Inställningar. Du kan även använda detta alternativ för att ställa in den säkerhetsnivå du vill ha för användning av Password Manager-lösenordet.
I följande avsnitt kan du ändra Password Manager-lösenordet och konfigurera lösenordets säkerhetsnivåer:

Valvåtkomst

Du kan konfigurera följande säkerhetsinställningar för öppning och stängning av ditt valv.

Följande alternativ finns:

• Begär lösenord i början av varje inloggningssession:

Uppmanar dig att ange ditt valvlösenord varje gång du ansluter till Password Manager.

• Begär mitt lösenord innan inloggningsuppgifter eller ett formulär fylls i:

Frågar efter ditt Password Manager-lösenord för varje internetformulär innan automatisk ifyllning kan ske. Du kan ange att enskilda inloggningar ska kräva att ditt Password Manager-lösenord uppges innan automatisk ifyllning kan ske.

• Stäng valvet efter <minutes> minuters inaktivitet:

Loggar ut dig automatiskt från Password Manager när programmet inte har använts under en viss tidsperiod. Du kan ställa in tidsgränsen för inaktivitet till 15, 30 eller 45 minuter. Detta alternativt är användbart om du ofta befinner dig i ett område där andra personer har tillgång till din dator.

• Stäng valvet vid viloäge:

Loggar automatiskt ut dig från Password Manager när systemet är inaktivt.

Valvlösenord

Här byter du valvlösenordet.

Med Ändra valvlösenord kan du ändra ditt valvlösenord och ange en ny ledtråd till lösenordet.

Webbsökningsinställningar för Norton Password Manager

Via fliken Webbsökning i fönstret Inställningar kan du konfigurera hur Password Manager ska samla in, lagra och visa inloggningsinformation för de webbplatser du besöker. Du kan ställa in Password Manager så att korten du skapat för webbplatser med formulär visas. Du kan även konfigurera inställningarna för automatisk ifyllning för webbsidor som innehåller säkerhetshot.

NortonLifeLock rekommenderar att du behåller standardinställningarna för inloggningsuppgifter.

Du kan konfigurera följande alternativ i fönstret Webbsökning :

Sparar inloggning

Här kan du konfigurera Norton Password Manager så att dina inloggningsuppgifter sparas och fylls i. Följande alternativ finns:

Spara mina inloggningsuppgifter när jag loggar in på en webbplats : Du kan spara inloggningsuppgifterna för de webbplatser du besöker. Dina alternativ är: Alltid, Nej eller Fråga.

Stäng av webbläsarens lösenordshanterare : Här kan du ange hur du vill att lösenordshanteraren i webbläsaren ska fungera. Dina alternativ är: Ja, Nej eller Fråga.

Informationsfält

Du kan konfigurera Norton Password Manager så att listan över identiteter visas i informationsfältet. Följande alternativ finns:

• Visa mina inloggningar när jag har flera inloggningar för en webbplats : Visar dina inloggningsuppgifter varje gång du besöker en webbplats som det finns olika inloggningsuppgifter till.

• Visa mina alternativ för automatisk ifyllning varje gång jag besöker en sida med formulär : Adresserna visas varje gång du besöker en webbplats med formulär där du kan fylla i din personliga information.

• Be mig att öppna valvet: Ber dig att öppna valvet varje gång som du besöker en webbplats där det finns fält att fylla i.

Ifyllning

Du kan konfigurera Norton Password Manager så att dina identiteter fylls i automatiskt när du besöker en webbplats. Följande alternativ finns:

Fyll i mina inloggningsuppgifter automatiskt när jag besöker webbplatser : Du kan aktivera alternativet för automatisk ifyllning av inloggningsuppgifter när du besöker en webbplats.

Fyll i automatiskt på sidor som innehåller säkerhetshot : Du kan ange hur du vill att Password Manager ska agera på webbplatser som innehåller säkerhetshot. Dina alternativ är: Ja, Nej eller Fråga.